(10.40 hodin)

 

Poslanec Jeroným Tejc: Hlasovali bychom tedy věcně opět o České národní bance, nyní o souhlasu Senátu se jmenováním členů Bankovní rady. Konkrétně se jedná o hlasování varianta I hlasování AI 5 a můžeme hlasovat o všech návrzích jako o celku, tedy o této části jako o celku. Stanovisko kladné. (Ministr: Negativní stanovisko).

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 153. Kdo je pro tento návrh? Proti návrhu?

Hlasování číslo 153. Přítomno 190, pro 58, proti 106. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jeroným Tejc: V tuto chvíli tedy poslední návrh, který se týká České národní banky, předložený panem poslancem Filipem. Jedná se o souhlas, který by vyslovovala Poslanecká sněmovna. Konkrétně jsou to návrhy B6 a s ním související B4. Stanovisko zpravodaje negativní. (Ministr: Negativní stanovisko).

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 154. Ptám se, kdo je pro návrh. Proti návrhu?

Hlasování číslo 154. Přítomno 190, pro 26, proti 153. Návrh přijat nebyl. Můžeme prosím pokračovat.

 

Poslanec Jeroným Tejc: Nyní s ohledem na to, že nebyly přijaty pozměňovací návrhy vztahující se k České národní bance, to znamená, budeme hlasovat v rámci varianty I o úpravě abolice, a to konkrétně současně o návrzích AI 1 a AI 2, první část, tedy písmeno j). S tím, že přijetí návrhu bude promítnuto do číslování písmen v souladu s návrhem AI 4. Hlasovali bychom jedním hlasováním. Tato úprava se týká právě souhlasu s tím, aby nově byl vyžadován souhlas předsedy vlády či pověřeného ministra v případě zastavení trestního stíhání prezidentem republiky, tedy nedokončeného, tzv. abolice. Stanovisko zpravodaje kladné. (Ministr: Kladné stanovisko).

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 155. Ptám se, kdo je pro návrh. Proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 155. Přítomno 191, pro 179, proti 4. Návrh byl přijat. Prosím, pokračujte dalším návrhem.

 

Poslanec Jeroným Tejc: V tuto chvíli nás čeká další pozměňovací návrh pana poslance Sobotky. Věcně se týká omezení imunity prezidenta na dobu funkčního období. V tuto chvíli budeme hlasovat konkrétně o návrzích AI 2 druhá část, tedy článek 65 odst. 1, AI 3 a AI 6. Vše bychom mohli hlasovat jedním hlasováním a vypořádat se s tímto konkrétním návrhem. Stanovisko zpravodaje kladné. (Ministr: Kladné stanovisko).

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 156. Kdo je pro návrh? Proti návrhu?

Hlasování číslo 156. Přítomno 192, pro 162, proti 2. Návrh byl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Jeroným Tejc: V tuto chvíli bychom tedy hlasovali o návrzích B1, B3, které se týkají Nejvyššího kontrolního úřadu, předložených panem poslancem Filipem. Stanovisko negativní. (Ministr: Negativní stanovisko).

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 157. Ptám se, kdo je pro návrh. Proti návrhu?

Hlasování číslo 157. Přítomno 192, pro 26, proti 152. Návrh přijat nebyl.

 

Poslanec Jeroným Tejc: Nyní bychom hlasovali o návrhu B2. Týká se jmenování a odvolání předsedy a místopředsedů Nejvyššího soudu. Stanovisko zpravodaje neutrální. (Ministr: Negativní stanovisko).

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 158. Kdo je pro návrh? Proti návrhu?

Hlasování číslo 158. Přítomno 192, pro 32, proti 119. Návrh nebyl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Jeroným Tejc: Nyní bychom hlasovali o návrhu B7, který se týká vyhlašování celostátního referenda, tedy konkrétně doplnění do článku 63 odst. 1 písm. l). Stanovisko zpravodaje neutrální (Ministr: Negativní stanovisko).

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 159. Kdo je pro návrh? Proti návrhu?

Hlasování číslo 159. Přítomno 192, pro 52, proti 121. Návrh přijat nebyl.

 

Prosím, tím bylo hlasováno o všech návrzích, pane zpravodaji?

 

Poslanec Jeroným Tejc: Podle mých záznamů, nebudou-li námitky, jsme hlasovali o všech pozměňovacích návrzích. V tuto chvíli by nás mělo čekat závěrečné hlasování. Možná je na zvážení, zda legislativa v této zásadní věci, tedy při změně ústavy, identifikovala nějaký problém, proč bychom měli přerušit toto hlasování.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Mám signál od legislativy, že vše pozorovali a je vše v pořádku.

 

Poslanec Jeroným Tejc: Pokud ne, tak bych si dovolil využít dvojjediné role, tedy zpravodaje, ale také předsedy poslaneckého klubu sociální demokracie, a před závěrečným hlasováním bych si dovolil požádat o pauzu na jednání poslaneckého klubu v délce jedné hodiny.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Pokračování schůze bude v 11.47 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 10.47 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP