(11.20 hodin)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zeptám se na názor zpravodajky. (Zamítavé stanovisko.) Názor ministra? (Nesouhlas.)

Je tady návrh na odhlášení, tak se ještě omlouvám, že vás odhlásím. Prosím, znovu se přihlaste.

 

Teď, teprve po novém přihlášení, budeme hlasovat o návrhu pana poslance Babáka.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro přijetí tohoto pozměňovacího návrhu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 97, přihlášeno 185, pro hlasovalo 22, proti 85. Tento pozměňovací návrh přijat nebyl. Můžeme dále.

 

Poslankyně Gabriela Pecková: Nyní jsme se posunuli k závěrečnému hlasování o zákonu jako takovém.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže máme už jenom závěrečné. K tomu vám přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 659, ve znění schválených pozměňovacích návrhů".

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento text usnesení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 98. Přihlášeno je 186, pro hlasovalo 95, proti hlasovalo 89. Ten návrh byl přijat ve třetím čtení.

 

Konstatuji tedy, že jsme s návrhem zákona vyslovili souhlas. Končím projednávání bodu číslo 88.

 

Máme tady bod číslo 78. Je to

 

78.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní
ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů, další související zákony
/sněmovní tisk 564/ - třetí čtení

Prosím ministra práce a zpravodaje Jana Čechlovského, už jsou oba u stolku zpravodajů. Obdrželi jsme tisk 564/8, který obsahuje návrh na zamítnutí a pozměňovací návrhy.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení. Pokud se nikdo nehlásí do rozpravy, tak můžeme rozpravu ukončit a ještě se zeptám, jestli někdo nechce říci nějaké závěrečné slovo. Nechce. V tom případě budeme hlasovat. Určitě nejdřív budeme hlasovat návrh na zamítnutí. Tady byl podaný návrh na zamítnutí. Budeme hlasovat nejdřív tento návrh. Všichni vědí, o čem.

 

Nejdřív budeme hlasovat návrh na zamítnutí.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zamítnutí tohoto vládního návrhu zákona, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 99, přítomno je 186, pro hlasovalo 71, proti 93. Zamítnutí neprošlo.

 

Pan poslanec Petráň se jenom opřel, není to přihláška k faktické? Není. Tak vás vymažu.

Teď požádám zpravodaje, aby nám řekl další postup.

 

Poslanec Jan Čechlovský: Děkuji za slovo. Vážený pane předsedající, kolegyně, kolegové, já bych vám chtěl navrhnout následující průběh procedury k tomuto tisku. Nejdříve bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pod bodem B. To je můj pozměňovací návrh, tedy poslance Čechlovského. Poté o pozměňovacích návrzích pod bodem H pana poslance Sklenáka. Pokud by to prošlo, pak je nehlasovatelný komplet pozměňovacích návrhů pod bodem C pana ministra Hegera. Poté bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích pod bodem E paní poslankyně Semelové, poté bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích pod bodem G paní poslankyně Drastichové, potom bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích pod bodem D paní poslankyně Kohoutové, poté bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích pod bodem I pana poslance Cempírka, poté bychom hlasovali o komplexním pozměňovacím návrhu pod bodem A ve smyslu schválených do té doby pozměňovacích návrhů a v závěru by potom následovalo hlasování o návrhu zákona jako takovém.

Upozorňuji, že jsem nečetl pozměňovací návrhy pod bodem F, protože nebyly podány ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu, ale k původnímu vládnímu návrhu, tudíž jsou v této fázi nehlasovatelné.***




Přihlásit/registrovat se do ISP