(9.20 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, odhlasovat tyto body, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 146, přihlášeno 155.

Pro hlasovalo 145, proti 4. Takže toto bylo odhlasováno.

 

Teď je tady další důležitá věc. Pan poslanec Stanjura navrhoval, abychom odhlasovali vyčlenění dalších hodin pro hlasování třetích čtení. Bylo to od 14 do 19 hodin - takto?

Kdo je pro vyčlenění dalších hodin pro třetí čtení v podstatě na odpoledne, aby se mohlo hlasovat třetí čtení, to je podstata toho návrhu. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 147, přihlášeno je 156, pro hlasovalo 106, proti 21. Takže toto bude umožněno. Hlasovat budeme třetí čtení eventuálně i odpoledne.

 

A teď je tu ještě návrh pana poslance Stanjury, abychom hlasovali blok těch prvních čtení, která jsme včera nedokončili. Jedná se o body 41, 42, 43, 46, 38 a 37. A jenom se zeptám pana poslance Stanjury, jestli tyto body chce za ten bod 48 - poštovní služby. Před, ještě před ty poštovní služby, aha, tak teď se to vyjasnilo. Takže tyto body 41, 42, 43, 46, 38 a 37 budeme hlasovat ještě před poštovní služby, to znamená za to, co jsme nyní už odhlasovali jako pevné body.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení těchto bodů prvních čtení, které jsme včera nedokončili, zařadit je dneska za ty v současné době pevně zařazené body? Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 148, přihlášeno je 156, pro hlasovalo 95, proti 13. Takže toto přijato bylo.

 

Tím jsme se vypořádali s návrhy pana poslance Stanjury a teď se budeme vypořádávat s návrhem pana poslance Michala Doktora, který navrhoval dnes na 13. hodinu pevně zařadit bod privatizace společnosti Budvar. Ještě tedy doplnění pana poslance Michala Doktora.

 

Poslanec Michal Doktor: Respektive, bude-li v 13.00 vyhlášena polední přestávka, tak prosím první bod po polední pauze. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Anebo první bod po polední pauze. První bod po polední pauze zařadit privatizaci společnosti Budvar. Takto, dobře.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu, privatizace společnosti Budvar, stiskne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 149. Přihlášeno 154, pro hlasovalo 80, proti 40. To by znamenalo, že tento bod byl přijat, ale pravděpodobně ještě proběhne kontrola tohoto hlasování, takže ještě vyčkejme.

 

Pan poslanec Kubata se hlásí. Prosím.

 

Poslanec Jan Kubata: Dámy a pánové, já se velmi omlouvám, chtěl jsem hlasovat proti, na sjetině mám ano. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Tak, tady zazněla námitka, budeme o ní hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku pana poslanec Kubaty, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 150, přihlášeno je 154, pro hlasovalo 114 - ne. Přihlášeno je 154, pro námitku hlasovalo 117, proti 5. Takže námitka byla přijata a my budeme nyní odhlašovat.

 

Odhlašujeme, prosím, přihlašujeme se.

 

Budeme znovu hlasovat o návrhu pana poslance Michala Doktora, který navrhoval dnes po polední pouze zařadit bod privatizace společnosti Budvar.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu, privatizace Budvaru, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 151, přihlášeno 152, pro hlasovalo 74, proti 45. Takže ta nová verze hlasování dopadá tak, že to bylo zamítnuto, tedy tento návrh na projednání tohoto bodu.

 

Tak a teď můžeme ještě odhlasovat ten poslední bod, který jsem navrhoval sám. Jenom připomenu, že jsem navrhoval zařadit bod po těch pevně zařazených bodech, dnes zařazených, zařadit bod Zpráva premiéra a ministra financí o údajných korekcích čerpání evropských dotací.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu, evropské dotace, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 152, pro hlasovalo 156 - ne ne ne, přihlášeno je 156. Takže přihlášeno 156, pro hlasovalo 76 a proti hlasovalo 65, takže to bylo zamítnuto také.

 

Tím pádem jsme se snad vypořádali se všemi návrhy na rozšíření programu schůze a budeme se držet toho, co jsme právě odhlasovali čerstvě, a to je bod číslo 123. My jsme tady ve třetím čtení, toto jsme předřadili.

 

123.
Návrh poslanců Jiřího Štětiny, Lenky Andrýsové, Jiřího Rusnoka, Borise Šťastného,
Marka Šnajdra, Jiřího Skalického, Aleše Roztočila, Pavla Holíka, Jaroslava Krákory,
Soni Markové a Vojtěcha Adama na vydání zákona, kterým se mění zákon
č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů,
a zákon č. 374/2011 Sb., o zdravotnické záchranné službě
/sněmovní tisk 593/ - třetí čtení

Prosím tedy - poslanec Jiří Štětina zasedá a zpravodaj výboru pro zdravotnictví Igor Svoják, jestli je přítomen. Je přítomen - ano. Takže máme i zpravodaje. Pozměňovací návrhy máme v tisku 593/3.

Takže otevírám rozpravu ve třetím čtení. Můžete vystoupit v rozpravě, samozřejmě. Takže dávám slovo navrhovateli jako prvnímu v rozpravě ve třetím čtení.

 

Poslanec Jiří Štětina: Vážený pane místopředsedo, vážená vládo, dámy a pánové. Nejdříve mi dovolte, abych vám moc poděkoval za vstřícnost, kterou jste projevili a tento bod dali jako číslo jedna dnešního programu. Za to vám mohu slíbit, že návrh tohoto zákona je tak jednoduchý, že by nemělo jeho projednávání trvat dlouhou dobu. Takže to je zatím z mé strany všechno. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Já nevidím žádné přihlášky do rozpravy v této chvíli. Jestli se nikdo nehlásí, můžeme rozpravu rovnou ukončit a požádám zpravodaje, aby nám oznámil, jakým způsobem budeme postupovat při hlasování.

 

Poslanec Igor Svoják: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Dámy a pánové, byl podán jeden pozměňovací návrh, a to pozměňovací návrh pod číslem 593/3. Je to pozměňovací návrh výboru pro zdravotnictví. Navrhuji, aby se o tomto pozměňovacím návrhu hlasovalo jako o celku.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Já se jenom zeptám, jestli někdo má něco proti tomu. To je jediné, co navrhujete - hlasovat zvlášť, kromě toho celkového návrhu usnesení?

 

Poslanec Igor Svoják: Ano, přesně tak. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP