(11.10 hodin)

 

Poslanec Jeroným Tejc: Děkuji za slovo. Chtěl bych paní předsedkyni poděkovat za ten návrh, který stáhne, právě proto, že si myslím, že je to zbytečná debata. Je zbytečné omezovat práva, na která jsme si tady zvykli, a tu debatu, kterou bychom měli vést, bychom měli vést všichni v onom podvýboru. Takže já jí ještě jednou za to, že na tom návrhu netrvá, že nebude tedy o něm hlasováno, děkuji.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Děkuji. Hlásí se ještě někdo do rozpravy? Pan poslanec Skokan. Prosím.

 

Poslanec Petr Skokan: Děkuji za slovo, pane předsedající. Milé dámy, vážení pánové, já vás nebudu dlouho zdržovat, protože většina z toho, co jsem tady dneska chtěl říct, již byla řečena. Já si dovolím pouze prostřednictvím pana předsedajícího reagovat na některá vyjádření paní předsedkyně Sněmovny.

Právě projednávání tohoto zákona a diskuse, která tady teď probíhá, je důkazem toho, že dochází, může docházet a bude docházet k situacím, že téměř neomezená diskuse v prvním a druhém čtení nebude stačit. A je vidět na tomto zákonu, který úplně změnil svůj obsah a smysl, že není vůbec dostatečně projednaný, není to vůbec správné, co se tady odehrává. A zamezení diskuse, zamezení svým kolegům a kolegyním, aby se mohli volně a svobodně vyjádřit i ve třetím čtení k tomu, co se tady odehrává, jestli s tím souhlasí, nesouhlasí, jak se jim to líbí, nelíbí, si myslím, že je správné (?). A není správné zakázat někomu mluvit jenom proto, že se mi nelíbí, co říká. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Děkuji. Ještě nějaká přihláška do rozpravy? Kolega Benda? Dobře. Pokud není do rozpravy žádná další přihláška, rozpravu končím a táži se - kolega Benda ještě má připomínku.

 

Poslanec Marek Benda: Já nemám připomínku, mám prosbu o to, abyste mi dali 20 minut na poslanecký klub ODS, který bych vzápětí svolal do Státních aktů, jestli můžu poprosit o tuto přestávku.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Děkuji. Kolegyně a kolegové, dostal jsem žádost poslaneckého klubu ODS, který žádá o přestávku do 11.30. Takže této žádosti vyhovuji a sejdeme se v 11.30.

 

(Jednání bylo přerušeno v 11.12 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP