(19.00 hodin)
(pokračuje Nekl)

Velmi stručné odůvodnění: Zavedením kaucí sleduje předkladatel novely zákona 311 omezení počtu subjektů na trhu, a to zejména subjektů účelově zakládaných s cílem neplnit následně svou daňovou povinnost. Kauce však negativně dopadají na menší a na trhu dlouhodobě a poctivě podnikající distributory. Mnozí z nich by byli nuceni po zavedeni kaucí trh opustit. Pozměňovací návrh identifikuje poctivé distributory tím, že zkoumá jejich aktivitu v období pěti let před povinností skládat kauci a ve stejném období ověřuje jejich spolehlivost a bezdlužnost. Distributor, který tímto testem projde, je povinnosti skládat kauci zproštěn. S ohledem na připomínky vznesené Ministerstvem financí k předchozímu podobně směrovanému návrhu není dovoleno odpouštění nebo promíjení kauce. Povinnost splatit kauci zaniká automaticky při splnění definovaných podmínek. Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Děkuji, pane kolego. Hlásí se ještě někdo do podrobné rozpravy? Kolega Babák.

 

Poslanec Michal Babák: Děkuji za slovo, pane předsedající. Jak jsem slíbil, splňuji. Chtěl bych načíst tři pozměňovací návrhy a přihlásit se k těmto pozměňovacím návrhům. První pozměňovací návrh je pod číslem 6585, druhý pozměňovací návrh je pod číslem 6606 a třetí pozměňovací návrh je pod číslem 6605. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Děkuji. Ještě někdo do podrobné rozpravy? Protože nikoho nevidím, podrobnou rozpravu končím. A protože v ní nepadl žádný návrh, končím i druhé čtení tohoto návrhu.

Zároveň mohu konstatovat, že tím jsme vyčerpali čas určený pro dnešní jednací den. Takže mi dovolte, abych vás jen informoval, že jednání 53. schůze bude pokračovat ve čtvrtek 9. 5. v 9 hodin, a sice písemnými interpelacemi.

Tímto dnešní jednací den končím a přeji pěkný večer.

Ještě dovolte jedno připomenutí. Zítra, ve státní svátek, je den otevřených dveří ve Sněmovně, takže si ukliďte všechny svoje písemnosti, které máte v lavicích, jinak budou skartovány. Děkuji.

 

(Jednání skončilo v 19.03 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP