(18.00 hodin)
(pokračuje Pospíšil)

Přecházíme k bodu

 

12.
Vládní návrh zákona o prekursorech drog
/sněmovní tisk 980/ - třetí čtení

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr zdravotnictví Martin Holcát a zpravodajka výboru pro zdravotnictví, poslankyně Soňa Marková. Návrh na zamítnutí ani pozměňovací návrhy nebyly předneseny.

Otevírám rozpravu. Kdo se prosím hlásí do rozpravy? Nikoho nevidím, rozpravu tedy končím.

Ptám se na případná závěrečná slova pana navrhovatele, případně paní zpravodajky. Nikoliv, pan navrhovatel také nikoliv. Přikročíme tedy k hlasování o celém návrhu zákona. Poprosím nyní o stanovisko pana navrhovatele a pak paní zpravodajky. (Stanovisko navrhovatele i zpravodajky je souhlasné.)

 

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o prekursorech drog, podle sněmovního tisku 980."

Zahajuji hlasování. Kdo je pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 64, přihlášeno 142 poslanců, pro návrh 130 poslanců, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Tím uzavírám bod 12. Děkuji panu navrhovateli a paní zpravodajce.

 

Přecházíme k bodu

 

13.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 167/1998 Sb.,
o návykových látkách a o změně některých dalších zákonů,
ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony
/sněmovní tisk 981/ - třetí čtení

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr zdravotnictví Martin Holcát a dále pak zpravodaj výboru pro zdravotnictví poslanec Jaroslav Krákora. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 981/2.

Otevírám rozpravu. Pan poslanec Heger. Pane poslanče, prosím, máte slovo.

 

Poslanec Leoš Heger: Pane místopředsedo, dámy a pánové, já bych si k projednávanému návrhu zákona dovolil přečíst návrh legislativně technické opravy, která zní takto: V § 43a odst. 2 písm. b) se slova "konopí pro léčebné účely" nahrazují slovy "konopí pro léčebné použití".

Dovolte mi kratičké zdůvodnění tohoto návrhu, projednaného s legislativci. Návrh zákona se tímto dává do souladu se zákonem číslo 50/2013 Sb., kterým se mění zákon číslo 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Děkuji pěkně. Jsme v rozpravě. Kdo se dále hlásí do rozpravy? Nikoho nevidím, rozpravu tedy končím.

Ptám se na závěrečná slova pana navrhovatele a pana zpravodaje. Nikoliv, dobře.

Přikročíme tedy k hlasování o pozměňovacích návrzích. Poprosím pana zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil a aby se také vyjádřil k návrhu pana poslance Hegera. Prosím.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Vážený pane předsedající, vážené poslankyně, vážení poslanci, vážená vládo, postup bude jednoduchý. Za prvé bychom měli hlasovat o pozměňovacích návrzích, které jsou obsaženy v usnesení výboru pro zdravotnictví číslo 128 z 27. schůze, konané 22. května 2013, a to je sedm bodů. V podstatě to jsou legislativně technické úpravy. To by bylo jedno hlasování. Druhé hlasování by mělo být o předneseném pozměňovacím návrhu, také legislativně technickém, pana ministra Hegera. Třetí hlasování o zákonu jako celku.

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Děkuji pěkně. Ptám se, zda má někdo námitky proti této proceduře. Nikoho nevidím, začneme tedy hlasovat. Prosím, pane zpravodaji, předneste stanovisko k prvnímu hlasování.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Stanovisko k prvnímu hlasování je pozitivní, kladné.

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Pan ministr? Také kladné.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 65, přihlášeno 141 poslanců, pro 126, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Pane zpravodaji, prosím, budeme pokračovat.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Druhým návrhem je legislativně technický návrh pana poslance Hegera. (Stanovisko ministra i zpravodaje je kladné.)

 

Místopředseda PSP Jiří Pospíšil: Děkuji pěkně. Zahajuji hlasování. Kdo je pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 66, přihlášeno 141 poslanců, pro návrh 127, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Tím jsme vyčerpali podle mého názoru všechny pozměňovací návrhy a můžeme hlasovat o návrhu zákona jako o celku. Pan zpravodaj přikyvuje.

 

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 167/1998 Sb., o návykových látkách a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, podle sněmovního tisku 981, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Prosím o stanoviska. (Stanovisko ministra i zpravodaje je kladné.) Děkuji pěkně.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 67, přihlášeno 141 poslanců, pro 129, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Děkuji panu zpravodaji, děkuji panu ministrovi a uzavírám tento bod.

 

Přicházíme k poslednímu bodu dnešní schůze. Je to

 

14.
Návrh poslanců Vlasty Bohdalové, Ivana Ohlídala, Ivany Levé
a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb.,
o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů, a zákon
č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 875/ - třetí čtení

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujala za navrhovatele paní poslankyně Vlasta Bohdalová, což už se stalo, a zpravodaj výboru pro sociální politiku pan poslanec Miroslav Bernášek. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP