(10.20 hodin)
(pokračuje Adam)

A45. V části první čl. I se bod 181 (§ 25 odst. 8) zrušuje.

Nedoporučeno Energetickým regulačním úřadem.

Já možná trochu zrychlím, abychom to probrali opravdu všechno a včas.

A50. V části první čl. I bod 200 zní:

"V § 28 se na konci odstavce 1 tečka nahrazuje čárkou a doplňují se písmena f) a g), která znějí:

"f) nabízet a poskytovat podpůrné služby k zajištění provozu elektrizační soustavy za podmínek stanovených Pravidly provozování přenosové soustavy nebo Pravidly provozování distribuční soustavy,

g) poskytovat a rozúčtovat jiné osobě elektřinu odebranou zákazníkem prostřednictvím vlastního nebo jím provozovaného odběrného elektrického zařízení o napětí do 52 kV včetně.".".

Nedoporučeno Energetickým regulačním úřadem jako nesystémové.

A56. V části první čl. I se bod 243 zrušuje.

Toto zrušení je nedoporučeno Energetickým regulačním úřadem.

Bod A59. V části první čl. I se bod 249 (§ 58 odst. 4) zrušuje.

Nedoporučeno Energetickým regulačním úřadem.

Bod A64. V části první v § 58n odstavec 6 zní:

"(6) Jiným právem podle odstavců 2 a 3 se rozumí

a) právo vykonávat hlasovací práva ve společnosti,

b) vlastnictví účastnických cenných papírů, jejichž souhrnná jmenovitá nebo účetní hodnota přesahuje 50 % základního kapitálu společnosti,

c) právo jmenovat, volit nebo jinak ustanovit a odvolávat členy dozorčí rady nebo správní rady, členy statutárního orgánu nebo členy jiného orgánu společnosti určeného stanovami,

d) jiné obdobné právo, jehož výkon vyvolává podstatný konflikt zájmů mezi provozováním přenosové soustavy a výrobou elektřiny nebo plynu nebo obchodem s elektřinou nebo plynem.".

Tento bod je též nedoporučen Energetickým regulačním úřadem. - Já se omlouvám. (Řečník se napil.)

Bod 65. A65 zdůrazňuji. Čeká nás těch písmen ještě hodně. V části první čl. I bod 307 zní:

"(3) Pokud byl vlastník nebo uživatel nemovitosti v důsledku výkonu práv provozovatele distribuční soustavy podle odstavce 1 písm. e) až i) omezen v obvyklém užívání nemovitosti nebo mu vznikla újma na majetku, má právo na přiměřenou jednorázovou náhradu. Právo na náhradu podle věty první lze uplatnit u provozovatele distribuční soustavy do 2 let ode dne, kdy k omezení nebo újmě došlo, jinak právo zaniká.".

Bod A66. V části první čl. I se body 308 a 309 zrušují.

Tedy bod A65 a 66 jsou nedoporučeny Energetickým regulačním úřadem.

Bod A67. V části první čl. I bod 312 zní:

"V § 59 odst. 8 písmeno d) zní: d) připojit k distribuční soustavě každého, kdo o to požádá a splňuje stanovené podmínky, a oznámit termín, kdy bude možné žádosti o připojení k distribuční soustavě vyhovět; pokud není připojení možné z důvodů na straně provozovatele distribuční soustavy, oznámit žadateli důvody nemožnosti připojení,".".

Tento návrh ale zcela překvapivě je nedoporučen Energetickým regulačním úřadem, protože toto ustanovení je logicky nekonzistentní.

Bod A86. V části první čl. I bod 392 zní:

"V § 77 odst. 1 se za slovo odběratel vkládají slova tepelné energie a slova zdroji tepla..."

Omlouvám se, vynechal jsem uvozovky, takže ještě jednou: "V § 77 odst. 1 se za slovo "Odběratel" vkládají slova "tepelné energie" a slova "zdroji tepla" se nahrazují slovy "zdroji tepelné energie".".

A87. V bodu 393 v § 77 odst. 3 první větě se slovo "jejich" nahrazuje slovem "jejích". Je tam dlouhé "í". Pozor na tu změnu!

A88.V části první čl. I bod 394 zní:

"V § 77 odst. 5 věta druhá se mezi slova "zařízení" a "uhradí" vkládají slova "včetně odstranění tepelné přípojky nebo předávací stanice".". Tento bod, resp. tyto tři body jsou nedoporučeny Energetickým regulačním úřadem, což už je zarážející, přátelé, to musíte všichni uznat.

A90. V části první čl. I bod 403 zní:

"V § 78 odstavec 5 zní: (5) Odběratel tepelné energie je v případech společné dodávky tepelné energie do více odběrných míst povinen poskytnout dodavateli tepelné energie údaje ze stanovených měřidel podle zákona o metrologii nebo údaje ze zařízení pro rozdělování nákladů na vytápění a další údaje potřebné pro rozdělování nákladů na vytápění a dodávku teplé vody.".".

Nedoporučeno Energetickým regulačním úřadem jako opatření nesystémové.

A94. V části první čl. I bod 422 zní:

"422. V § 90 odst. 4 se za slova "nebo x)" vkládají slova "nebo odstavci 2 písm. c)", číslo "2" se nahrazuje číslem "3" a na konci odstavce 4 se doplňuje věta "Za přestupek uvedený v odstavci 2 písm. a), b), d) až h) se uloží pokuta až do výše 50 000 Kč. Za přestupek uvedený v odstavci 2 písm. i) a j) se uloží pokuta až do výše 1 000 000 Kč.".

Jako zásadní považuji to, že tento bod je nedoporučen Energetickým regulačním úřadem, protože tyto sankce jsou v našem českém trhu naprosto nedostatečné. Uvědomme si, kolik peněz již tímto směrem odputovalo. Já si myslím, že kde nepomohla prevence, musí pomoci represe a tyto sankce jsou opravdu velice nízké.

Bod A100. V části první čl. I bod 468 zní:

"V § 98a odst. 2 písmeno f) zní: f) způsob regulace cen v energetických odvětvích, postupy pro regulaci cen a termíny a rozsah údajů předávaných držiteli licencí pro rozhodnutí o cenách, stanovení limitní ceny pro věcné usměrňování cen v teplárenství, přípravu a provádění programů zvýšení energetické účinnosti, podporu a sledování energetických služeb a jiných opatření ke zvýšení energetické účinnosti,".".

Nedoporučeno Energetickým regulačním úřadem. Proč? Tento termín použitý v tomto paragrafu je termín limitní cena. Ten je zcela nejasný.

Bod A101. V části první bodu 473 v § 98a odst. 2 písm. h) bod 11 zní:

"11. skladbu ceny služby přenosové soustavy, skladbu ceny služby distribuční soustavy a ostatních regulovaných cen v elektroenergetice a způsob a termíny předávání údajů mezi účastníky trhu s elektřinou pro vyúčtování regulovaných cen a způsob a termíny účtování a hrazení regulovaných cen mezi účastníky trhu s elektřinou,".

Nedoporučeno Energetickým regulačním úřadem, protože jsou to naprosto nejasné nové termíny.

Bod A102. Tam ten problém bude velice podobný. Já předem upozorním, trošku vyzradím zápletku tohoto paragrafu, ale i zde se jedná o nejasné nové termíny.***




Přihlásit/registrovat se do ISP