(13.30 hodin)

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji. Zároveň se omlouvám za procesnost, ale více ji již zkrátit nemůžeme. Každý bod musíme takto alespoň v té minimalistické verzi projednat.

Usnesení bylo tedy zmíněno, č. 153. V případě této mediální rady výzvu vyhlašuje volební výbor prostřednictvím svého předsedy. Poté postupuje nominace k nám do volební komise. Jen mohu konstatovat, že jsme obdrželi tři návrhy: Miroslav Dittrich, Božena Jirků a Šimon Ryšavý. Ze tří kandidátů nominujeme na jedno místo. Volební komise tedy navrhuje i zde tajnou dvoukolovou volbu. Já prosím, abychom o ní hlasovali.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Nejprve otevírám rozpravu a táži se, zda se někdo hlásí. Nikoho nevidím, rozpravu končím. Jak jste řekl, pane předsedo, dám hlasovat.

 

Zahajuji hlasování a táži se, kdo souhlasí s tím, aby tato volba také proběhla tajně, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 42. Přihlášeno je 179 poslankyň a poslanců, pro návrh 133, proti nikdo. S tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji. Zde prosím o přerušení bodu k provedení volby a otevření posledního volebního bodu.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji. Přerušuji projednávání tohoto bodu a otevírám poslední bod a tím je

 

254.
Návrh na volbu místopředsedy Poslanecké sněmovny
 

Opět, pane předsedo, prosím, ujměte se slova.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Jak říká anglické přísloví: Last, but not least. Přichází tedy na řadu naše rozhodnutí o novém místopředsedovi Poslanecké sněmovny. Poslanecký klub ANO 2011 navrhl, doručil nominaci před dvěma dny, kdy byla vyhlášena lhůta do pondělí 10. ledna, a je to nominace našeho kolegy pana poslance Radka Vondráčka. Je to nominace jediná.

Tady je ale potřeba připomenout jednací řád Poslanecké sněmovny, který říká, že místopředsedové se volí většinovým způsobem a tajným hlasováním. Podle § 75 odst. 1 volba probíhá nejvýše ve dvou kolech a v tomto případě už se tedy o návrhu na způsob volby nehlasuje, proběhne tajným způsobem a na volebním lístku bude tedy jedno jméno, a to jméno pana kolegy Radka Vondráčka.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji. Otevírám rozpravu a táži se, zda se někdo hlásí. Přihlášku nevidím, v tom případě končím rozpravu. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Nyní tedy můžeme i tento bod přerušit a odebrat se, kolegyně a kolegové, do Státních aktů. Znovu připomenu, a prosím o pečlivost, lístků bude hodně. Kandidáty, které volíte, označte kroužkem na čísle před jménem, ty ostatní, které nevolíte, křížkem na čísle před jménem. Protože lístků je hodně, dáme vám i více času na jejich označení. Na provedení volby tedy stanovuji 28 minut a budeme lístky vydávat do 14 hodin.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji. Než přeruším projednávání schůze, chci říct, že pokračovat budeme vzhledem k tomu, že se posunul program, v 15 hodin. Přeruším do 15 hodin, kdy vystoupí předseda volební komise. Požádám členy organizačního výboru, aby se dostavili na jednání ve 13.45 hodin, a vás, kolegyně a kolegové, požádám o pomoc, abyste pustili členy organizačního výboru dopředu, aby se mohli zúčastnit jednání.

Já vám děkuji a přerušuji jednání Poslanecké sněmovny do 15 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 13.33 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP