Středa 5. června 2019, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Tomio Okamura)

185.
Návrh na volbu členů Rady Státního fondu kinematografie

Druhé kolo. První kolo proběhlo dne 26. dubna na 28. schůzi Poslanecké sněmovny. A já prosím předsedu volební komise poslance Martina Kolovratníka, aby zopakoval kandidáty, kteří postupují do druhého kola.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji. Informace jste obdrželi, v prvním kole 5. dubna nebyl nikdo zvolen. A tady jenom připomínám, že máme připraveny dvě výzvy. Jedna je na zkrácené roční období, druhá na tříleté. Z toho důvodu, že někteří kandidáti kandidují, nebo jsou nominováni, do obou těchto výzev. Nejdříve Sněmovna se musí vypořádat s tou roční. Poté, až bude zvoleno, vás vyzveme k hlasování nebo k novým volbám na tu lhůtu standardní tříletou.

V tuto chvíli jsme v druhém kole té první volby na roční lhůtu po rezignující paní Zuzaně Kopečkové. Je to mandát do 5. dubna 2020. Volební lístky jsou tedy připraveny jedny, k volbě jednoho člena na funkční období, jak jsem řekl, do tohoto 5. dubna 2020. A protože se jedná o druhé kolo tajné volby, rozprava není, prosím, pane předsedající, abyste přerušil projednávání bodu a otevřel další.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Ano. Rozprava se nevede, byla již ukončena, přerušuji jednání na tajnou volbu. Dále máme další bod a jedná se o

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:47.




Přihlásit/registrovat se do ISP