Středa 5. června 2019, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Vojtěch Pikal)

191.
Návrh na volbu zástupce Veřejného ochránce práv

Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Toto byla druhá volba, první kolo. Počty stejné - 176 účastníků volby, 89 kvorum. Zdeněk Koudelka získal 6 hlasů, Stanislav Křeček 26 hlasů, Markéta Selucká 54 a Jiří Šesták 5 hlasů. V prvním kole tedy nebyl nikdo zvolen a do druhého kola postupují dva kandidáti s nejvyšším počtem hlasů. Jsou to Markéta Selucká s 54 hlasy a Stanislav Křeček s 26 hlasy.

Prosím tedy o přerušení tohoto bodu pro provedení druhého kola.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Ano, přerušuji tento bod. Tím jsme se vypořádali s tímto volebním blokem. Já vám děkuji, pane předsedo. (Poslanec Kolovratník se ještě hlásí o slovo.) Ano.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Ještě prosím, když mám slovo, k vyhlášení nové lhůty. Byl jsem o to požádán zástupci některých poslaneckých klubů.

Vyhlašuji novou lhůtu pro podání návrhu na změny v orgánech Poslanecké sněmovny. Ta lhůta je standardní do pondělí 17. června do 12 hodin s tím, že je to ve variabilním týdnu. V úterý 18. června zasedne volební komise a vámi navržené změny by byly součástí volebního bloku potom ve středu 19. června. Takže ještě jednou opakuji, lhůta na podání návrhu na změny v orgánech Sněmovny je pondělí 17. června do 12 hodin. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Já také děkuji. A tím se posuneme dál, což je na tento čas pevně zařazený bod

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:47.




Přihlásit/registrovat se do ISP