(19.20 hodin)

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Děkuji vám. Má pan ministr zájem vystoupit se závěrečným slovem? (Ano.) Poprosím ještě o klid v jednacím sále. Ještě jsme neskončili prosím!

 

Ministr dopravy ČR Vladimír Kremlík Já jenom poslední větu. Tady padají otázky na osoby a na trestní řízení, jestli byly řešeny ty osoby, nebyly řešeny, kdo je měl řešit, v kterém orgánu státu atd. Já prostě na to musím odpovědět, pokud probíhá trestní řízení, pořád platí presumpce neviny. Já jsem právník, tak v tomto ohledu nemůžu nijak jinak odpovědět, než dokud není komukoliv - komukoliv, a řeknu včetně mě - prokázáno pravomocným odsuzujícím rozsudkem cokoliv, tak platí prostě presumpce neviny. Je to ústavní demokratický princip a nechtěl bych, aby na mě byly kladeny dotazy, které primárně nesměřují na mě, ale směřují především na orgány činné v trestním řízení.

A jedna věc k tomu ještě. Prostě trestní řízení je neveřejné v zásadě, takže nechme konat orgány činné v trestním řízení. Pokud shledají nějaké osoby podezřelými atd., tak se uplatní postup podle trestního řádu. Já děkuji za pochopení.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Děkuji. V tuto chvíli můžeme přistoupit k rozpravě podrobné, do které nemám nikoho přihlášeného. Pane zpravodaji? (Nepřeje si vystoupit.) Není žádná, takže končím podrobnou rozpravu a končím projednávání tohoto bodu bez usnesení. Pan ministr?

 

Ministr dopravy ČR Vladimír Kremlík Děkuji. Děkuji vám všem za trpělivost a přeji všem bezpečnou cestu domů.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Děkuji a končím dnešní jednací den. Pokračovat budeme zítra v 9 hodin ráno odpověďmi na písemné interpelace. Pěkný večer.

 

(Jednání skončilo v 19.22 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP