(13.00 hodin)
(pokračuje Valenta)

Na závěr si dovolím položit dvě základní otázky. Ta první může znít například takto: Je uživatel dnes schopen výhradně na základě zpráv Rady České televize o hospodaření posoudit skutečnou ekonomickou situaci České televize? Moje odpověď je taková, že pokud jde o čerpání informací z daných dokumentů, ty jsou zpracovány přehledně a jsou doplněny množstvím grafů a fotografií. V případě, že ale na ně budu pohlížet z pohledu uživatele účetních závěrek, musím říci, že je potřeba nemalých a právních znalostí a také zkušeností z hospodaření subjektů v odvětví televizního vysílání, abych z nich relevantní ekonomické údaje, které jsou potřebné k našemu poslaneckému rozhodování, vůbec získal. A nebylo to snadné ani pro mě, byť jsem inženýrem ekonomie se specializací na oblast veřejné správy.

Druhá otázka je obdobná. Je uživatel schopen výhradně na základě výročních zpráv o hospodaření dostatečně posoudit kvalitu řízení České televize? A moje odpověď: dostupné informace ve výročních zprávách o hospodaření České televize nepodávají dostatečně fundované informace, na podkladě kterých by mohl uživatel dostatečně posoudit kvalitu řízení České televize.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Pane poslanče, je 13 hodin. Vy jste říkal - na závěr. Jestli to bude minutka, tak vás nechám ještě, ale kdyby to bylo déle, tak... (Reakce v sále.) No, já bych tedy vyhlásil... (Poslanec Valenta: Už jen dvě minuty.) Jestli jsou to dvě minuty, tak to už asi... podívám se do sálu, vidím, že ne všichni souhlasí. Takže já bych vás přerušil.

Jenom bych připomněl, že ve 14.30 se tady uvidíme na ústních interpelacích. A to, co je důležité, je, že po ústních interpelacích budeme pokračovat v projednávání tohoto bodu.

Přečtu ještě omluvy. Mezi 12.50 a 13.00 se omlouvá z pracovních důvodů pan poslanec Julius Špičák a pan poslanec Vojtěch Munzar se omlouvá od 18 hodin do konce jednacího dne z pracovních důvodů.

Přerušuji jednání schůze Poslanecké sněmovny. Přeji dobrou chuť a ve 14.30.

 

(Jednání přerušeno ve 13.01 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP