(19.00 hodin)

 

Poslanec Lukáš Kolářík: Dobrý podvečer, dámy a pánové. Já zkusím velice stručně představit, nebudu se vyjadřovat k meritu tohoto zákona, to se potom vyjádří kolega Mikuláš Ferjenčík. Já jenom využiji toho, že opravujeme tento zákon, a chtěl bych se věnovat problematice daňových nedoplatků a penále. Tím bych navázal i na kolegyni Kovářovou, která navrhuje nějakou lhůtu, kdy by se ta penále a úroky nepočítaly. Já jdu ještě dál a chtěl bych představit svůj pozměňovací návrh, který by vracel tu právní úpravu zpátky do roku 2010, kdy úroky z těchto nedoplatků se počítaly pouze po dobu pěti let a dále ty úroky už nerostly.

Já si myslím, že v dnešní době, kdy opravdu často řešíme dluhové pasti našich občanů, tak aby ještě stát pomáhal tomu, aby tyto pasti na naše občany uvrhoval a vybíral opravdu penále a úroky z nedoplatků až donekonečna, téměř až do smrti, je zbytečné.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Pane poslanče, já vás budu muset přerušit, budete mít příležitost si to zopakovat klidně od začátku příště. Takže máme 19 hodin. Přerušuji jednání schůze do zítřejší deváté hodiny. Přeji vám hezký večer.

 

(Jednání skončilo v 19.01 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP