Středa 17. června 2020, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Radek Vondráček)

262.
Vládní návrh zákona o mezinárodní spolupráci
při řešení daňových sporů v Evropské unii
/sněmovní tisk 544/ - třetí čtení

Poprosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujala místopředsedkyně vlády a ministryně financí Alena Schillerová a zpravodajka garančního výboru, kterým je rozpočtový výbor, paní poslankyně Iva Kalátová. Pozměňovací návrh je uveden ve sněmovním tisku 544/2, který byl doručen 2. června 2020. Usnesení garančního výboru bylo doručeno jako sněmovní tisk 544/3.

Ptám se paní ministryně jako navrhovatelky, jestli má zájem ještě před otevřením rozpravy o vystoupení. Není tomu tak. Já tedy otevírám rozpravu a ptám se, kdo má zájem o vystoupení k tomuto bodu v rozpravě ve třetím čtení. Nevidím nikoho, že by se hlásil. Rozpravu tedy končím.

Ptám se, zda je zájem o závěrečná slova. Není tomu tak. V tom případě předvolám z předsálí kolegy, které možná zase překvapil rychlý průběh, a přikročíme k hlasování o pozměňovacím návrhu. Já poprosím zpravodajku garančního výboru, aby přednesla pozměňovací návrh a před hlasováním k němu sdělila stanovisko. (V sále je velký hluk.)

 

Poslankyně Iva Kalátová: Děkuji za slovo, pane předsedající. Dobrý den, vám všem, vážené kolegyně, vážení kolegové. Co se týče pozměňovacího návrhu k vládnímu návrhu zákona -

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Já vás na okamžik přeruším. Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, prosím o klid! Věnujte se tomu, co je zde přednášeno.

 

Poslankyně Iva Kalátová: Takže navážu, co se týče pozměňovacího návrhu k vládnímu zákonu o mezinárodní spolupráci při řešení daňových sporů v Evropské unii. Byl podán jeden pozměňovací návrh, který je označen písmenem A. Je to pozměňovací návrh pana poslance Jana Volného a jeho obsahem v odůvodnění je v podstatě jazykový výklad, zpřesnění jazykového výkladu, které má za následek jednoznačnost tohoto výkladu. Abych upřesnila, jedná se o nahrazení slov v textu: "lze učinit" slovy "se činí". Jedná se o upřesnění v § 25 odst. 1 navrhovaného zákona.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Já vám děkuji. Ta procedura je opravdu velmi jednoduchá. Jeden pozměňovací návrh a poté o zákonu jako celku. Já bych ale dodržel tradici, kterou jsme si zavedli v tomto volebním období, i tuto proceduru si necháme odhlasovat.

 

Já tedy zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro navrženou proceduru. Kdo je proti?

Hlasování číslo 220, přihlášeno je 153, pro 151, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Prosím paní zpravodajku. Nyní tedy budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu. Je tomu tak? Stanovisko výboru? (Zpravodajka: Doporučující.) Stanovisko navrhovatele, paní ministryně? Stanovisko k pozměňovacímu návrhu. (Ministryně: Souhlasné.)

 

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 221, v tuto chvíli je přihlášeno 159 poslanců, pro 156, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

A nyní tedy přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o mezinárodní spolupráci při řešení daňových sporů v Evropské unii, podle sněmovního tisku 544, ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou."

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 222, přihlášeno je 161 poslanců, pro 160, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Já vám všem děkuji a končím projednávání tohoto tisku.

 

Poslankyně Iva Kalátová: Já také děkuji.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Otevírám bod

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:48.




Přihlásit/registrovat se do ISP