Úterý 29. září 2020, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Petr Fiala)

388.
Návrh na jmenování člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

Jedná se o přerušený bod. A já předávám slovo předsedovi volební komise, panu poslanci Martinu Kolovratníkovi. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Dobrý večer, kolegyně, kolegové. Já se pokusím být maximálně stručný za volební komisi. Body byly zařazeny teď pevně na 17.30, u většiny z nich není rozprava, pouze u jednoho, tak věřím, že budeme struční a rychlí, abychom stihli další body Poslanecké sněmovny.

První bod, jak je uvedeno, je návrh na jmenování člena tzv. velké mediální rady, Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Je to druhé kolo této první volby. My jsme se jí naposledy věnovali na 54. schůzi 8. července a tam nebyl zvolen žádný z kandidátů. Do dnešního kola standardně postupuje dvojnásobek počtu neobsazených míst, tedy jednoho místa, takže dva kandidáti. S počtem 54 hlasů postupuje pan Jan Mrzena, ten byl nominován hnutím ANO, a s počtem 70 hlasů pan Josef Šlerka, který byl nominován Piráty. Jedná se o návrh, neboli výběr Poslaneckou sněmovnou a následné jmenování člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání předsedou vlády ČR.

Protože se jedná o druhé kolo tajné volby, prosím, pane předsedo, abyste přerušil tento bod a zahájil projednání dalšího.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Ano, přerušuji projednání tohoto bodu na provedení tajné volby. Další je bod číslo

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 27. 10. 2020 v 12:32.




Přihlásit/registrovat se do ISP