(Jednání pokračovalo v 15.38 hodin.)

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, je 15.38 hodin, budeme pokračovat v projednávání vládního návrhu zákona o mimořádných opatřeních při epidemii onemocnění COVID-19 a o změně některých souvisejících zákonů. Podle mých informací jsme víceméně připraveni na to, abychom tento zákon projednali ve třetím čtení. Proto podle § 99 odst. 7 zákona o jednacím řádu zahajuji třetí čtení předloženého návrhu zákona. Pan zpravodaj je už připraven. A ještě než mu dám slovo, tak otevírám rozpravu ve třetím čtení. Hlásí se někdo do rozpravy? Do rozpravy se nikdo nehlásí, rozpravu končím. Zájem o závěrečná slova není, takže poprosím zpravodaje, poslance Vlastimila Válka, aby nás seznámil s procedurou hlasování.

 

Poslanec Vlastimil Válek: Vážený pane předsedající, děkuji za slovo. Dámy a pánové, tak jak byly ty pozměňovací návrhy podány, navrhuji tento postup hlasování.

Jako první budeme hlasovat pozměňovací návrh poslance Hamáčka, což je návrh číslo 7529.

Jako druhý budeme hlasovat pozměňovací návrh poslance Michálka s číslem 7530.

Třetí bychom hlasovali pozměňovací návrh poslance Michálka, respektive který doplňuje pozměňovací návrh poslance Vondráka, a je to návrh 7527.

Jako čtvrtý bychom hlasovali o návrhu, který podávají ústy poslance Vondráka hejtmani. Je to návrh číslo 7527.

Zapáté bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu poslance Volného, kde to hlasování bude trošku složitější. Ten pozměňovací návrh má vlastně osm stupňů a ty stupně se liší podle dat. Tak já bych vždycky řekl, k jakému datu hlasujeme, aby to bylo naprosto zřejmé. Nebudu to teď číst celé. Vždycky bych k tomu jednotlivému bodu řekl, k jakému je to datu, protože takhle se ty návrhy liší. Pouze bod číslo sedm, ten říká, že upravuje § 1 tohoto zákona, že je omezen pouze na opatření pro zvládání epidemie COVID-19. Osmička je pak zase datum. Takže ta data bych vždycky četl k těm jednotlivým bodům toho pozměňovacího návrhu. Nakonec bychom hlasovali o návrhu zákona jako celku. Prosím o souhlas.***




Přihlásit/registrovat se do ISP