(11.50 hodin)
(pokračuje Okamura)

Veřejné zakázky jsou ostatně jediné, co dnes v rámci nouzového stavu funguje, a jak tento týden odhalil Nejvyšší kontrolní úřad, potvrdilo se, že vláda předražovala zakázky. V této souvislosti mě velmi nemile překvapilo včerejší hlasování tady ve Sněmovně v poledne, kdy poslanecký klub SPD jako jediný hlasoval pro to, abychom projednali zprávu Nejvyššího kontrolní úřadu, která sdělila... z níž vyplývá, že vláda předražovala vloni veřejné zakázky na nákup zdravotního materiálu, tak poslanecký klub SPD byl jediný, kdo hlasoval pro to, abychom to včera ještě stačili projednat. Včera byl pro to prostor po 18. hodině a všechny ostatní poslanecké kluby kromě SPD hlasovaly pro to, aby tento bod byl vyřazen a aby se na této schůzi zpráva z tohoto týdne, zjištění Nejvyššího kontrolního úřadu, aby se to tady neprojednalo. To znamená, i strany jako Piráti a další, kteří se tváří protikorupčně, včera hlasovaly pro vyřazení tohoto bodu z programu schůze, abychom to na této schůzi nemohli projednat, ty závěry Nejvyššího kontrolního úřadu, a aby to vypadlo z pořadu v podstatě té včerejší schůze, protože dneska už je mimořádná, takže aby to už tento týden nemohlo být projednáno.

Takže se ukázalo, že SPD je tady jedinou opoziční stranou a jedinou v podstatě skutečně protikorupční stranou, protože kdy to tedy budeme projednávat? Za týden? Za dva? Za tři? Když je to zpráva z tohoto týdne a jedná se o jasné pochybení i na základě závěru Nejvyššího kontrolního úřadu, (co) se týče předražování veřejných zakázek ze strany vlády? Takže včera se to na tom hlasování ukázalo, protože ne slova, ale činy. No a my jsme byli jako poslanecký klub SPD připraveni tady být klidně až do noci, abychom to projednali, ale bohužel jsme zůstali osamoceni, takže tento bod, to znamená projednání závěrů Nejvyššího kontrolního úřadu ohledně předražených vládních zakázek, byl nakonec vyřazen z programu schůze, protože jste nás všichni ostatní přehlasovali.

Ale zpátky k žádosti vlády o prodloužení nouzového stavu. Po roce vládních opatření se jejich nelogičnost jen stupňuje. Do nemocnic byli na pomoc povoláni studenti středních zdravotních a vysokých lékařských škol a také všechny ročníky vysokých a vyšších odborných škol, které se připravují na nelékařské zdravotnické povolání. Tihle studenti mají zákaz chodit do školy, aby nešířili covid, místo toho narukují přímo do nemocnic. To je tak absurdní, že takový nesmysl by nenapadl ani autory těch nejfantastičtějších filmů. Vláda upírá žákům a studentům pod záminkou nákazy denní studium a následně jim nařídí, ať místo do školy jdou tam, kde se nakažení hromadí.

Soutěž o největší nelogičnost a absurditu je ovšem pro jednotlivé nesmysly velmi těžké vyhrát, protože vláda sama sebe neustále trumfuje. V milionové Praze je pohyb mezi okresy a nabitými obchodními centry bez omezení, zatímco v regionech nemůžete jít nakoupit do obchodu v městečku v jiném okrese dva nebo tři kilometry od vás. Nemůžete sednout do auta a jet třeba pět kilometrů na svou zahradu a zrýt ji, protože je taky v jiném okrese.

Pan ministr zdravotnictví Jan Blatný mate lidi scestným prohlášením, že všechny vakcíny jsou stejné a stejně bezpečné. Chápu důvody výroku, ale ten ho jen diskvalifikuje jako lékaře, protože snad i on ví, že každá vakcína může mít vedlejší účinky a ty mohou být pro některé z rizikových skupin opravdu nebezpečné, a proto je třeba, aby ošetřující lékaři v případě ohrožených lidí posoudili, zda je daný pacient v hodný k dobrovolnému očkování, a případně jakou vakcínou.

Opakovaně vyzývám vládu, aby umožnila dostupnost a léčbu léky, které jsou používané v mnoha zemích světa, a i zde aktivita vlády vázne. A tak nějak se nám tu stále lže o tom, že očkování je lepší než přirozená imunita získaná po styku s viry, a také o tom, že velká část populace má přirozenou imunitu tak silnou, že po styku s covidem není ani pozitivní, a to bez ohledu na množství takzvané virové nálože. O tom se naštěstí přesvědčily už statisíce rodin, kde pozitivní byl třeba jen jeden člen rodiny. To se ovšem zase vracím k neexistenci poctivé analýzy nebezpečnosti viru SARS-CoV-2. Pochopitelně, protože pokud by existovala, tak zjistíme, že vláda zničila ekonomiku, tisíce živnostníků, zaměstnanců a firem, zmařila tisíce životů a rok našeho života naprosto nesmyslně.

Po roce plošných vládních opatření, aplikovaných vládou hnutí ANO, ČSSD s podporou KSČM, je Česká republika statisticky nejhorší v Evropě, a dokonce i nejhorší na světě. To je skutečně otřesné, kam nás tato vláda přivedla. A není k tomu výmluva, protože máme srovnání doslova se všemi ostatními zeměmi světa, jak na tom jsme. Vzhledem k tomu, že už dnes máme rozhodnutí soudu o neústavnosti opatření vlády, je zřejmé, že vláda flagrantně a bezprecedentně porušuje ústavní práva občanů.

Koneckonců poněkolikáté volám po analýze opatření ve světě. Proč neporovnáme účinnost jednotlivých opatření, proč neporovnáme data ze zemí, kde žádné restrikce nejsou nebo jsou minimální? Tomuto srovnání po čase stejně vláda neunikne, a jak víme, tam, kde se odborníci nad lockdowny zamýšleli, dochází stále více k přesvědčení, že lockdowny zabíjí a škodí víc jak covid.

Zajímalo by mě, proč se nikdo z vlády nezajímá, kolik lidí dnes leží v nemocnici s rakovinou, abychom to porovnali s těmi žádanými 3 000 na respirační nemoc. Víme jenom, že zhruba 30 000 lidí na rakovinu ročně u nás zemře. Víme, že 90 000 lidí ročně objeví u sebe zhoubný nádor. Víme, že permanentně je s rakovinou nemocných téměř půl milionu lidí. A taky víme, že vládní hysterie kolem covidu mnoho lidí s rakovinou zabila a zabije, protože měli omezenou prevenci, diagnostiku a léčbu, nemluvě o tom, jak stres z covidu silně likviduje lidskou imunitu.

Zhruba procento lidí ohrožuje covid na životě. Vláda by se měla podívat do očí těm zhruba dvěma a půl milionům lidí v České republice, kteří podle statistiky zemřou na rakovinu. Řekněte jim, že jejich život, léčba a smrt vás nezajímá, protože potřebujete dělat v nouzovém stavu předražené kšefty, a že se bez zákazů a protiústavního oklešťování našich svobod neobejdete. Řekněte jim, vládo, po pravdě, že jejich zdraví vás nezajímá. Řekněte, že kašlete na ústavní právo našich dětí se vzdělávat. Řekněte, že kašlete na ústavu, která toto právo a další okleštěné svobody zaručuje. Řekněte upřímně, že kašlete na všechny rozsudky soudů, které tohle v uplynulém roce judikovali. Řekněte konečně pravdu - rok lhaní totiž drtivou část občanů nepřesvědčil.

Pro naše hnutí SPD je nepřijatelné, aby občané nemohli cestovat mezi okresy za svými příbuznými, navíc v době blížících se velikonočních svátků. Je třeba zacílit ochranu pouze na rizikové skupiny, kterým by stát měl zajistit volně dostupné léky a zajistit to, aby ty léky byly k dispozici, vitaminy, dezinfekci, roušky a respirátory. Je třeba otevřít maloobchody a služby včetně gastronomických služeb a žáci se musí vrátit do škol jen při základních opatřeních. Je potřeba umožnit občanům žít, a nikoli je nechat živořit.

Zatímco pacientům v nemocnicích chybí kyslík, protože je nedostatek kyslíkových lahví, tak ministr vnitra Jan Hamáček z ČSSD vypisuje výběrová řízení na nákup vodních děl pro policisty proti demonstrantům. Poslední dobou se množí nepřiměřené zákroky policie proti našim občanům. SPD si váží práce policistů, kteří plní pouze úkoly. Za konečný výsledek nepřiměřených zákroků nese plnou odpovědnost ministr vnitra Jan Hamáček z ČSSD. On dává ty pokyny, on dává ten rámec toho, jak má policie postupovat. Vše trvá příliš dlouho a vláda nepřišla ani po roce s návrhy, jak situaci řešit mimo nouzový stav. To vyvíjí nesmírné nároky na psychiku právem nespokojené veřejnosti a také policistů, jak postupovat v rámci dodržování chaotických a drakonických vládních opatření. Roušky se třeba musí zcela nelogicky nosit na veřejnosti, přestože je osoba sama. To přece postrádá logiku a tady je důsledek. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP