(11.50 hodin)

 

Poslanec Petr Třešňák: Hezké poledne. Já většinou nemám ve zvyku reagovat na pana poslance Lubomíra Volného, ale když už zde mluvil, tak prostřednictvím vás, pane předsedající, mi dovolte jenom takové dvě faktické poznámky.

On tu mluvil o očkování dětí. Pokud vím, EMA zatím žádnou vakcínu neschválila pro očkování dětí, byť ve Spojených státech se Pfizerem dají očkovat tuším mladiství od 12 výš.

Ale pak jste zde mluvil o povinném očkování na školy v přírodě. Já nevím, jestli jste tu seděl v té Sněmovně a jestli si to pamatujete ten rok zpátky, ale to jsme zde svým hlasováním zrušili. Byl to dokonce můj návrh. A stejně tak jsem navrhoval jako u škol v přírodě zrušit ten doklad i pro dětské tábory. Tam to tedy Sněmovna nepřijala. Ale stačilo sledovat, a já si dokonce myslím, že jste možná pro ten návrh i hlasoval.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Děkuji. Pan poslanec Lubomír Volný s faktickou poznámkou. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Lubomír Volný: Protože otázek bylo víc, tak teď velice rychle zareaguji na kolegu pana Třešňáka prostřednictvím pana předsedajícího. Ano, máte pravdu, měl jsem použít minulý čas v tom, co se týká dětí, které byly vakcinovány, ale používám budoucí čas, co se týká těch dětí, které mají být vakcinovány proti covidu. A důvod je teď takový, že tady zaznělo, že standardně se něco projednalo. My nežijeme ve standardní době. Nežijeme ve standardní době. A běžný standardní postup prostě nestačí k tomu, abyste získali důvěru veřejnosti.

A to, že se někde něco stane na nějakém výboru Sněmovny, to neví 99 % občanů, protože 99 % občanů prostě opravdu nemá hlubší povědomí o tom, jak funguje Poslanecká sněmovna. Tak to prostě je. Vyjde nějaká zpráva, že někde na nějakém výboru něco bylo, ale tohle ti lidé nevědí. Kdežto tady v Poslanecké sněmovně, kdyby se přijali tito petenti a mohli tady diskutovat, tak v přímém přenosu České televize by to vidělo několik milionů lidí. To je ten zásadní rozdíl. A proto já o to žádám. Protože nežijeme ve standardní době. To se snad všichni shodneme, že to, v čem žijeme, není standardní doba. Pusťte je do Sněmovny. Prostě pusťte je do Sněmovny. A bořte mýty. Bořte mýty o vakcinaci. Bořte je tím, že zveřejníte informace o těch 15 tisících mrtvých za první tři měsíce tohoto roku po vakcinaci.

A teď ta otázka, na co umírali lidé říjen, listopad, prosinec. (Poznámka z pléna.) Já? To nemůžu vědět. Já to vědět nemůžu. Ale ti lékaři mají odborný názor. A oni vám tady řeknou, že to bylo kvůli zanedbané odborné péči, že to bylo kvůli stresu, který do lidí cpala média od rána do večera, a že to bylo kvůli tomu, že ta opatření zabíjela. A to vám oni tady řeknou. Řeknou, že opatření proti covidu způsobila naopak nárůst úmrtí na covid. A to je to, čeho vy se bojíte. Vy se bojíte toho, že ti odborníci tady přijdou a že to lidé uvidí v přímém přenosu v České televizi. A proto je tady odmítáte pustit.

Takže takhle to je. Nežijeme ve standardní době. Chcete nadstandardní důvěru veřejnosti. (Upozornění na čas.) Tak si ji zaslužte tím, že budete zveřejňovat všechny informace.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Děkuji. Poprosíme tady paní o úklid a vydezinfikování řečniště. A připraví se pan poslanec Vít Kaňkovský s faktickou poznámkou. (Probíhá dezinfekce řečnického pultu.) Prosím, pane poslanče, máte slovo. Připraví se pan poslanec Lubomír Volný s faktickou poznámkou.

 

Poslanec Vít Kaňkovský: Ještě krátce k panu poslanci Lubomíru Volnému vaším prostřednictvím. Tady vám trošku nerozumím. Vy víte, že v prvním čtvrtletí roku 2021, nebo vznášíte vážné podezření, zemřel nadstandardní počet lidí v souvislosti s očkováním proti COVID-19, ale zároveň nevíte, na co zemřeli lidé v měsících říjen až prosinec loňského roku. A opět tady vznášíte teorie, že to bylo v souvislosti se stresem.

Tak já vám něco řeknu, vážený pane poslanče. Já jsem ty podzimní měsíce sloužil na covidové jednotce. Sloužil jsem na covidové jednotce, přestože jsem ortoped. Používali jsme všechny protokoly, které v té době byly známé, včetně používání Isoprinosinu, potom v dalších týdnech i Ivermektinu. Myslím si, že jsme udělali pro ty pacienty naprosté maximum. Přesto nám tam ti pacienti umírali. U nás na ortopedii zemřou za běžný rok asi tři pacienti. Většinou jsou to nějaké komplikace po operacích krčku. Ale byly týdny, kdy nám zemřelo třeba deset pacientů. A všechno to byli pacienti s COVID-19. Takže já tu odpověď mám. Samozřejmě statisticky to zpracují statistici. Ale vy tady vznášíte velmi závažné podezření a matete tady veřejnost.

A pokud sem mají přijít odborníci, ať přijdou. Já pro to klidně budu hlasovat. Ale i z těch dalších táborů. Není možné, aby tady vystupoval jenom jeden tábor. Podle mě je to spíš platforma na nějaký kulatý stůl. A může být klidně přenášen televizí. Ale není možné tady prezentovat pouze jeden názorový proud.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Děkuji, pane poslanče. Pan poslanec Lubomír Volný s faktickou poznámkou. Prosím.

 

Poslanec Lubomír Volný: Děkuji. Ono toho je víc, co bych chtěl říct. Nicméně pane Kaňkovský, prostřednictvím pana předsedajícího, lžete. A já vás žádám, abyste dokázal, že jste ty pacienty léčil všemi protokoly, včetně košického protokolu. Pokud to nedokážete, jste lhář. (Mnoho reakcí v sále.)

Teď tady šéf Motola Miloslav Ludvík šokoval v deníku Týden: Léků na covid jsou plné sklady. Kdyby je lékaři používali, úmrtnost by mohla být na nule. Tvrdí Miloslav Ludvík. Takže asi takhle.

Takže víte co, pane kolego? Pokud domluvíte kulatý stůl za přítomnosti kamer České televize, který bude přenášen na ČT24 v přímém přenosu, já budu jenom rád, velmi vám poděkuji. Potom tam můžete zveřejnit oficiálně úředně ověřená anonymizovaná data z vaší léčby, kde jste léčil pacienty s covidem všemi dostupnými protokoly. A pokud se provede statistická analýza a zjistí se, že tam nebyl žádný významný rozdíl, tak já se vám omluvím. Jinak vám nevěřím. Nevěřím vám. A myslím si, že lžete, protože chcete akorát touto lží pomoci vakcinaci v České republice. A tímto vás obviňuji. Obviním vás i mimo půdu Poslanecké sněmovny, abyste na mě mohl poslat žalobu. Protože v okamžiku, kdy na mě podáte žalobu, budu u tohoto soudu žádat jako důkaz obhajoby veškeré materiály, o kterých teď mluvím.

Jak říkám, pokud chcete, aby vám veřejnost věřila, zorganizujte ten kulatý stůl. Neptejte se mě, na co ti lidé umřeli. Umožněte přístup k anonymizovaným datům. Umožněte veřejnou diskusi. A ono to z toho vyplyne. Proč se tomu bráníte? Z čeho máte strach? Když dostanete jasný klacek na Volného, jasný klacek na Volný blok, jasný klacek na všechny antivakcery. Umožněte těmto lidem, aby se stali součástí těchto týmů, kteří budou tyto informace vyhledávat, analyzovat. Mají důvěru společnosti, která nemá důvěru ve vakcíny. A jestliže se prokážou vaše slova, tak jste stoprocentní vítězové.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Čas. Já bych poprosil, abychom se k sobě tady navzájem chovali slušně. Pan Vít Kaňkovský s faktickou poznámkou. Připraví se pan poslanec Ondřej Veselý. Prosím.

 

Poslanec Vít Kaňkovský: Už jen velmi krátce. Kdyby mě tady nazval lhářem kdokoli jiný z této Poslanecké sněmovny, tak bych se asi bránil. Ale v případě vás, pane kolego Lubomíre Volný, prostřednictvím pana předsedajícího, to beru spíše jako vyznamenání, protože v kontextu toho, jakým způsobem prezentujete své domnělé důkazy, tak si myslím, že si o tom všichni udělají svůj obrázek. (Potlesk z různých částí sálu.)

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Pan poslanec Ondřej Veselý. Připraví se pan poslanec Lubomír Volný a pan poslanec Válek.

 

Poslanec Ondřej Veselý: Já jsem rád, že vystoupil pan kolega Kaňkovský. Já jsem se ho chtěl zastat sám. Zastal se sám. Nic si z toho, pane kolego, nedělejte. Je to přesně, jak jste řekl. Pokud vás takovýto člověk nazve lhářem, je to vlastně pochvala, rozhodně ne neúcta. Takže vám fandím. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Pan poslanec Lubomír Volný s faktickou poznámkou vystoupí. A zkusme se neurážet a osobně nenapadat. Myslím si, že si to tato Poslanecká sněmovna nezaslouží. Prosím.

 

Poslanec Lubomír Volný: Oznámení o tom, že někomu nevěřím a považuji jej za lháře, není urážka. To je prostě oznámení toho, co si dotyčný poslanec myslí. Berte to, jak chcete, pane kolego. Berte to i jako vyznamenání. To je úplně v pořádku.

Já tady opět opakuji veřejně, a bude to v přímém přenosu a uvidí to tak dvě stě, tři sta tisíc lidí prostřednictvím našich sítí, že vás považuji za lháře. Jste lhář. Neléčil jste pomocí Isoprinosinu. Neléčil jste pomocí Ivermektinu. Neléčil jste pomocí vysokých dávek vitaminu C, které jsou jeden gram na kilogram váhy. Prostě neléčil. Neseženete na to důkazy. A pokud je seženete a úředně ověřené v anonymizované formě je předložíte zde ve Sněmovně v rámci diskuse s těmi petenty anebo v rámci toho kulatého stolu, který bude přenášet Česká televize, a ti lidé, o kterých mluvím já, mi řeknou, že oni k tomu mají důvěru, tak já se vám omluvím. Ale to se nestane. A všichni to tady víme, protože vy ty důkazy nepředložíte a žádné vystoupení petentů v této Sněmovně nebude a žádný kulatý stůl nebude. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP