Středa 7. července 2021, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Vojtěch Pikal)

393.
Návrh na volbu členů Dozorčí rady Vinařského fondu

Prosím, aby se slova opět ujal předseda volební komise, poslanec Martin Kolovratník.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Dozorčí radu Vinařského fondu teď během jarních měsíců opakujeme, protože předchozí byla neúspěšná. Nyní se ale počet neobsazených míst rozšiřuje, protože 26. dubna skončilo funkční období našemu kolegovi Miloslavu Janulíkovi, byla to neúspěšná volba, a nově nyní 12. července skončí další volební období, také našemu kolegovi, panu poslanci Romanu Sklenákovi. Takže v tuto chvíli je jedno místo uvolněné a druhé místo bude uvolněné od 12. července, proto ta další kola volby komise navrhuje jako novou volbu na dvě neobsazená místa v dozorčí radě. Vyhlásili jsme lhůtu do 24. června, v té lhůtě jsme na dvě neobsazená místa obdrželi tři nominace: Miloslav Janulík za hnutí ANO, Jindřich Kabrnka za TOP 09 a pan Jaroslav Lempera za sociální demokracii. Je to usnesení 198 volební komise ze dne 24. června.

Protože nemůžeme posoudit, kdo by byl zvolen dřív nebo komu by to funkční období začalo dříve a komu později, tak jsme na volební komisi navrhli také ustálený postup, spravedlivý pro všechny případně zvolené kandidáty, a to v tom duchu, že zvoleným členům započne jejich čtyřleté funkční období nejdříve dnem 13. července, tak aby to bylo, pokud by teoreticky byla obsazena obě místa, sjednoceno a nedošlo k souběhu těch funkčních období. I v tomto případě v souladu se svým usnesením 198 volební komise navrhuje volbu tajnou.

Nyní prosím, pane předsedající, o otevření rozpravy a poté o hlasování na návrh provedení volby tajným způsobem.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Ano, děkuji. Já tedy otevírám rozpravu jak ke kandidátům, tak k navrženým postupům. Nevidím, že by se někdo hlásil, takže rozpravu končím.

 

Budeme tedy hlasovat o tajné volbě. Věřím, že všichni jsou v sále, kteří chtějí být.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro tajnou volbu? Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 78, je přihlášeno 160 poslanců a poslankyň, pro 125, proti 16. Konstatuji, že návrh na tajnou volbu byl přijat.

 

Tedy i tento bod odročím, abychom provedli tajnou volbu společně se všemi ostatními. Otázka je, kdy se tak stane.

 

Nyní tedy otevírám bod

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 7. 11. 2021 v 15:55.




Přihlásit/registrovat se do ISP