(14.40 hodin)
(pokračuje Volný)

Kluci, holky espéďáci, vy přece máte srdce, Každý z vás má dvakrát 10 minut ještě v podrobné rozpravě. Vy můžete zabránit tomu, aby odvolali vaši kandidátku. Udělejte to. Tomio tady odsud hřímal několikrát, několikrát odsud Tomio hřímal, že když se tady bude dít nějaká nespravedlnost, tak že on ví, že může obstruovat. Vy si dokonce můžete vzít dvě hodiny přestávky. Prosím vás, vezměte si je, vezměte si ty dvě hodiny přestávky, všichni ostatní pojedou domů, protože mají jízdenky, je pátek, chtějí jet domů.

Zachraňte Hanku Lipovskou, svou kandidátku. Zachraňte holku, která bojuje proti mafii v České televizi. Zachraňte holku, která bojuje proti Dvořákovi, který vám přece tak škodí. Kolik let vás přece do České televize nepouštěli. Vždyť vy víte, že se tam krade. Vždyť vy víte, že Hanka Lipovská je ta jedna jediná malá velká žena, která proti tomu jde. Ne, pane Víchu, prosím vás, neodcházejte, pane Víchu, prosím, ne. Prosím, postavte se za Hanku.

Tomio, prosím tě, při všem dobrém... (Předsedající Vondráček vstupuje do řeči: Já vás poprosím, abyste dodržoval jednací řád a oslovoval kolegy mým prostřednictvím. Smích a pobavení v sále.) Tomio, prostřednictvím pana předsedajícího, a využil svého - (Předsedající Vondráček: Ještě jednou, prosím, mým prostřednictvím.) Tomio, kamaráde, prosím tě, nedovol odvolání Hanky Lipovské. Je to i tvoje kandidátka. Vždyť ty jsi poctivý kluk, nejsi žádná krysa, která by tady dělala nějaké zákulisní dohody a dělala byznys něco za něco. Ty nejsi kluk, který podruhé za sebou zlikvidoval Moravskoslezský kraj. Ty nejsi kluk, který zlikvidoval Pardubický kraj. Ty nejsi kluk, který zlikvidoval Karlovarský kraj. Ty jsi člověk, který tady přece bojoval proti nouzovým stavům. Tady jsi stál a hodiny jsi obstruoval. Brali jste si přestávky, bojovali jste. Bojovali jste proti nouzovému stavu, sám jsi to říkal. Vy jste strašně bojovali proti tomu nouzovému stavu. Bojovali jste tak strašně, že byl přijatý za 4 hodiny a 37 minut, a ty jsi vystoupil sedm minut, myslím, Fiala dokonce pět. Tak strašně jste bojovali proto tomu nouzovému stavu. Prosím tě, prostřednictvím pana předsedajícího, Tomio, Hanka je tvůj kandidát. Ty jsi pro ni hlasoval, ty jsi pro ni lobboval. Je to člověk, který bojuje proti mafii v České televizi, která tě přinutila nasadit si respirátor, když jsi procházel turniketem, aby sis ho potom mohl sundat ve studiu. Ty přece víš, že stojíš proti velkému zlu, které vám, SPD, strašně škodí. Přece ty, Tomio, to víš, prostřednictvím pana předsedajícího, tak to prosím tě udělej, obstruuj tak, jak jsi obstruoval u nouzových stavů. Obstruuj tak, jak jsi obstruoval u pandemického zákona, anebo aspoň obhajuj svou pozici, jako když jsi zakázal domobrany, když jste zakázali domobrany nebo když jste vytvořili stavební úřad s 20 000 zaměstnanci. Bojuj.

Já tady budu sedět. Já, až tohle skončí, tak si tady buďto vezmu židli, nebo nevezmu židli a budu tady zase stát, dokud mě policie násilím nevyvede, a prosím každého, kdo s tím nesouhlasí, aby se buďto postavil vedle mě, anebo aby využil svého práva obstruovat. A ty ho, Tomio, máš. Můžeš tady stát, můžeš tady stát, kolik hodin sneseš. Mně se to podařilo tři a půl hodiny. Jaký máš rekord ty, prostřednictvím pana předsedajícího? Pojď do toho, protože Hanka Lipovská je poctivá mladá holka, hluboce věřící, pro kterou je lež smrtelným hříchem. Ona je ten pravý člověk na pravém místě.

A proto já teď navrhuji usnesení, které bude znít, že: "Poslanecká sněmovna odmítá nátlak mediální mafie na odvolání Hanky Lipovské." Proč? Proč říkám mediální mafie? No, to je poměrně jednoduché, ale já to tady zopakuji, protože mnozí to ještě neslyšeli a mnozí to ještě nevědí. Rada České televize není nezávislý orgán. Rada České televize je volená Sněmovnou, z velké části touto, z něčeho tou předchozí nebo budoucí. Rada České televize - poprosil bych o klid tady u stolku zpravodajů, dámy, já bych, dámy, poprosil o klid u stolku zpravodajů - Česká televize je volená. Jestli někdo vnutil koncesionářům pocit, že Česká televize je nezávislá, tak to není pravda. A my bychom měli edukovat veřejnost.

Pane předsedající, nezlobte se, ale tady dámy mě neustále ruší. (U stolku zpravodajů hovoří poslankyně Pekarová Adamová s navrhovatelkou, paní poslankyní Sommerovou.) Mám je jmenovat?

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Pane poslanče, všeho s mírou, já si pořádek zjednám sám. Vy se věnujte svému projevu. Hladina hluku není vyšší, než když jste tady pokřikoval vy.

 

Poslanec Lubomír Volný: Ruší mě, ruší mě tady dámy vedle, baví se. Já nejsem schopen udržet myšlenku, tak bych vás poprosil, abyste ty dámy uklidnil.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Já neslyším nic rušivého, pane kolego.

 

Poslanec Lubomír Volný: Dobře. Tak pan kolega neslyší nic rušivého, to je výborné. To je jednoduché: tato Sněmovna teď zrovna zastrašuje všechny poctivé členy Rady České televize a všech ostatních mediálních rad. Tato Sněmovna právě ukazuje všem členům těchto rad, že na ně mají klacek a že se jej nebojí použít, i když bude informovaná široká veřejnost, i když bude informovaná veřejnost statisíců, možná milionů lidí. Tato Sněmovna se toho vůbec nebojí. Nebojí se toho žádná Sněmovna, protože oni věří tomu, že ty informace se nikam nedostanou. Ale ty informace zrovna teď letí éterem minimálně ke statisícům lidí. Takže si to zopakujme ještě jednou.

Žádný nezávislý orgán jako nějaká mediální rada neexistuje, protože všechno to jsou nominanti politických stran. Tady si nějaká strana vytvoří svůj spolek, ten spolek někoho navrhne a tady poslanci té strany, která uměle vytvořila ten spolek nebo něco takového, nebo nějakou neziskovku, které posílají peníze, ho schválí, nebo ne. Takže spřátelený ministr pošle peníze spřátelené neziskovce, spřátelená neziskovka navrhne jako nezávislý subjekt někoho do Rady třeba České televize, a tady ten spřátelený ministr se svojí klikou, který jim poslal peníze, aby dostal svého nezávislého kandidáta, si navolí svého člověka do Rady České televize. Takhle to tady fungovalo celé roky, ale nikdy to nikdo z vás nikomu neřekl, protože to jsou vaše pravidla, to jsou vaše tajná pravidla, podle kterých vy tady hrajete své hrátky bez přítomnosti veřejnosti. Vy tato pravidla máte jenom pro sebe, jenom proto, abyste podle nich mohli hrát vy. Ale Volný blok jako protestní strana tady není kvůli tomu, aby držel s vámi basu. Volný blok jako protestní strana je tady proto, aby právě na tyto vaše způsoby a metody, kterými ohlupujete veřejnost, upozorňoval. Takže já na ně upozorňuji znovu.

A generální ředitel České televize je jenom doručovatel kufříků a doručovatel mediální pozornosti, protože generální ředitel České televize má prostředky na to, aby si peníze z těch 7 miliard do toho kufříku vytáhl a aby zajistil to, že do televize budou zvaní jenom ti, kteří tam být zvaní mají. Jak se dostanu k druhé části, tak vám opět vyjmenuji všechny ty, kteří do České televize pozvaní nebyli. Tak to funguje až do určitého okamžiku, kdy pak pan generální ředitel získá trošku víc té moci, začne si vyskakovat. No ale potom se za ním přijde a řekne se mu: Ty, ty, ty, my si tady pěkně naskládáme ty tvoje výroční zprávy, a potom když neschválíme dvě za sebou, tak odvoláme celou Radu, navolíme si ji celou, Sněmovna si navolí celou Radu, jak bude chtít, podle toho, jak dopadnou výsledky voleb, a tebe odvoláme. Ty půjdeš. Pá, pá, la lá. Žádná demokracie, nic nezávislého. My tady ve Sněmovně, ta mafie, která bud mít tu největší moc, vezmeme klacek a sestřelíme tě. A pan generální ředitel poslechne, a najednou máme televizi plnou lidí, kteří tam předtím vůbec nebyli.

Takže já si počkám ty čtyři sekundy.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Váš čas, pane poslanče. A prosím o vaše druhé vystoupení, ve kterém zřejmě přednesete návrh usnesení a odůvodníte jej, jak žádá podrobná rozprava.

 

Poslanec Lubomír Volný: Návrh usnesení už zazněl: "Poslanecká sněmovna odmítá nátlakovou politickou akci na odvolání radní České televize, paní inženýrky Hany Lipovské, Ph.D.", a to z toho důvodu, že je to jediná žena, která v současné radě zastupuje skutečně zájmy veřejnosti a informuje o nezákonnostech, které probíhají jak při hospodaření České televize, tak při zpravodajství České televize, které je dle paní Hany Lipovské neobjektivní, zrovna i v této situaci, která se týká covidu.

A to klidně zopakuji: Do České televize nebyl připuštěn pan profesor Žďárský, který vymyslel levné PCR testy za 50 korun, takže covidová mafie napojená na mafii mediální nám prodává svoje PCR testy za 1 200 korun, zatímco bychom mohli mít české testy za 50 korun. Česká televize neumožnila panu profesorovi Žďárskému, aby o tomto informoval širokou veřejnost.

Potom tady máme pana Omara Šerého, který prokázal, že virus COVIDu-19 se nenachází ani v malých prodejnách, ani na poštách, ani ve velkých supermarketech, protože provedl nezávisle na sobě dva testy, kdy nenašel virus COVIDu-19 na poště, kde bylo 1 600 lidí a kontrolovalo se více než 20 povrchů, displeje, ruce, vzduch a tak dále, a tak dále. Nenašel ani jeden virus. Zopakoval to v obchodním centru Šantovka, kde také nenalezl při 6 000 lidech ani jeden virus. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP