(9.30 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

A jde o to, že vláda rozhodla včera o vyslání... o daru munice na Ukrajinu, a zároveň - což samozřejmě z našeho pohledu vláda Petra Fialy se snaží - vtáhnout Českou republiku do války Ukrajiny a NATO proti Rusku. Hnutí SPD odmítá stupňování napětí a účast České republiky na tomto konfliktu. Hnutí SPD není ani proruské, nejsme prokremelští, nejsme ani prowashingtonští, ani probruselští, to jsou takové ty řeči, to jsou takové zástupné argumenty, že tady hájíme zájmy někoho z východu. Ale hnutí SPD nemělo ani halíř, není ani financováno někde z Ruska. To jsou ty lži a nesmysly politických podvodníků, kteří nemají žádné argumenty, kteří se snaží odvést pozornost od financování STANu a dalších politických stran. Ale prostě my nechceme, aby Česká republika byla ve válce, to je jednoduché. My nechceme válku, my nechceme, aby Česká republika byla zatažená do války, do které nás zatahuje ministr zahraničí Jan Lipavský a do které nás zatahuje ministryně obrany Jana Černochová. A teď její vyjádření ještě eskalovalo dalším způsobem, kdy ministryně obrany Černochová, a to je tedy opravdu už úplně skandální, nevyloučila, že vláda vyšle české vojáky na Ukrajinu. No to si snad dělá legraci! To si snad vláda Petra Fialy dělá legraci! Normálně nás otevřeně zatáhnou do konfliktu, do války na Ukrajině? Hnutí SPD odmítá, aby se Česká republika ocitla kvůli vládě pětikoalice, kvůli vládě Petra Fialy ve válce proti Rusku, a to není - doufám, že každému je jasné - že není žádný důvod toho, jestli někdo má Rusko rád, nebo nemá. Přece to může chtít jenom blázen, zatáhnout nás do války. A já to upřesním, co řekla ministryně obrana Jana Černochová. Ona totiž řekla, že pokud by ze strany Ukrajiny přišla žádost o vyslání českých vojáků, vláda by ji zvážila a brala by ji velmi vážně. To snad není vůbec možné! Já bych rád upozornil, že Ukrajina navíc ani není členem NATO, takže my vůči ní nemáme ani žádné závazky, a hnutí SPD odmítá, aby se Česká republika kvůli některým kolaborantským - a už to musím říct - vládním představitelům dostala do války proti Rusku. A to je jedno, do války proti komu, ale hlavně do války. My odmítáme odnést náklady za imperiální politiku velmocí a za neschopnost ukrajinské vlády a odmítáme i dodávání české munice ukrajinské armádě. (Hluk v jednacím sále přetrvává.)

Je to další věc, kterou jsem tady chtěl říci, a je to další důkaz toho, že nemáte vůbec žádný zákon, který by plošně nebo aspoň větším skupinám lidí zlepšoval životy, a místo toho navrhujete pandemický zákon, k tomu se ještě dostanu, korespondenční volby, zatáhnout Českou republiku do války. No, vy jste se normálně zbláznili! To snad není možné vůbec, tahleta vláda Petra Fialy. To je úplně neuvěřitelná situace, co se tady děje. A opravdu bych byl rád, aby nás tady nikdo neobviňoval z nějaké prokremelské politiky.

Včera jsme k tomu natočili moc hezké video s naším poslancem Jaroslavem Baštou, který je tady největším odborníkem na tuto problematiku, a paní Jana Černochová by se trošku mohla učit, ministryně obrany, protože náš poslanec Jaroslav Bašta, poslanec SPD, je nejen signatářem Charty 77 a je jediným politickým vězněm v této Sněmovně, který byl za minulého režimu za názory ve vězení, ale je také bývalým českým velvyslancem na Ukrajině a také bývalým českým velvyslancem v Rusku. To znamená samozřejmě, jakékoliv obviňování z nějakých nesmyslů je úplně mimo mísu. To může říkat jenom ten, kdo se v tom právě odborně nevyzná, proto se snaží tady jenom osočovat. My jsme k tomu natočili včera moc hezké video - taková opravdu kompletní analýza toho, proč se to na Ukrajině stalo, co jsou ty důvody, jak to tam ve skutečnosti je, jaké jsou nové informace. Není to ani proruské, ani proamerické, je to velmi vyvážená analýza pro občany, co se tam vlastně děje, a z toho jasně vyplývá, že bychom se neměli nechat zatáhnout vojensky do tohoto konfliktu. To je důležité si říci. Takže my ty informace máme perfektní v SPD a máme je samozřejmě dlouhodobě analyzované, protože máme v našich řadách skutečné odborníky, nikoliv nějaké politické válečné štváče, jako jsou ve vládní pětikoalici.

A tady bych rád také zdůraznil, že to, co předvádí ministryně obrany Jana Černochová, která na rozdíl od Německa, na rozdíl od Francie, od jiných demokratických zemí, které na Ukrajinu zbraně vyvážet v této době nechtějí, chtějí si zachovat mezi Ukrajinou a Ruskou federací neutrální stanovisko a nepoškodit si vzájemně dobré vztahy, Česká republika situaci za každou cenu eskaluje. Česká republika... tato vláda, Česká republika ne. Takže tady se typicky lidovci pořád odvolávají na Německo - KDU-ČSL, no tak jasně, jezdíte tam na srazy Sudetoněmeckého landsmanšaftu. (Nesouhlasné bušení do lavic v pravé části jednacího sálu.) Ostatně ano, je to pravda. Zase se podívejte, vždyť jsou to fotografie. Vy tady, pan poslanec, jehož jméno neznám, omlouvám se, protože jste tady nový - to není něco, že bych to myslel špatně, samozřejmě se určitě seznámíme jmenovitě - ale vždyť to přece oni přiznali, a jsou to i veřejné fotografie. Vy se vůbec neorientujete. Já vím, že jste tady nový, tak se ještě neorientujete, ale to je trošku chyba, když jste poslanec. Stačí si zadat Sudetoněmecký landsmanšaft do Googlu - já vám poradím, zadejte tam Bělobrádek a Herman a vyjede vám spousta fotografií s Berndem Posseltem, jak se účastní srazu Sudetoněmeckého landsmanšaftu. Tak už teď kýváte, takže jsem rád, že jsme si to vysvětlili. Ale nechápu, proč jste předtím bouchal, tedy zřejmě souhlasně, do toho stolu, že souhlasíte? Jasně, jako. Tak a teď ještě by bylo dobré si říci, že s Berndem Posseltem se fotil, spolupracoval s ním a možná ještě spolupracuje i premiér Petr Fiala. Ale Bernd Posselt je přímo člověk, který je proti českým zájmům, to přece víme, je nepřátelský vůči České republice. A jak víme, tak lidé ze Sudetoněmeckého landsmanšaftu zpochybňují poválečné uspořádání České republiky a Benešovy dekrety.

Ale pojďme zpátky k tématu. Mluvil jsem o Ukrajině a o tom, že chci navrhnout bod, třetí bod v pořadí, a to je bod, abychom tady... Diskuse o vládních postojích k situaci na Ukrajině. Takže to je třetí bod, který bych chtěl navrhnout na dnešek. A tady bych rád řekl, že to, že ministryně obrany Jana Černochová z ODS a ministr zahraničí Jan Lipavský z Pirátů tady prosazují - a vláda rozhoduje, rozhodla o tom, že bude vysílat vojenskou pomoc. To je prostě jasná podpora a eskalace hrozby válečného konfliktu v Evropě, do kterého hodlá Českou republiku tato vláda Petra Fialy zatáhnout. A musím říct, že řada voličů mi ohledně toho píše. Zajímavé je, že jsou to často i dřívější anebo minimálně nespokojení voliči ODS, protože od ODS čekali - samozřejmě čekali marně, proto mi píšou, proto nám píšou - čekali jiný postoj, čekali zdrženlivější postoj k této věci. Ale je vidět a znovu se to potvrzuje, že ODS je prostě tvrdě probruselská globalistická strana, a tímto způsobem proto také postupuje. ODS a vláda Petra Fialy vlastně hájí stanovisko, které v současnosti prosazuje Británie a Spojené státy, co se týče Ukrajiny, ale je to jiné stanovisko, než prosazuje Francie a Německo, mimo jiné. Ale to je také zajímavé si říct, na čí stranu se kdo přiklání v této situaci na Ukrajině, protože samozřejmě středoevropskému Německu je jasné, že nechce být zataženo do válečného konfliktu, Francii je to jasné také, ale prostě zcela hloupě a naivně a opravdu aktivisticky ministryně obrany Jana Černochová a ministr zahraničí Jan Lipavský z Pirátů se staví na stranu států v tomto konfliktu názorů, který v podstatě na naší evropské pevnině, když to řeknu tedy trošku nadneseně z hlediska Británie, ani tady s námi nežijí, protože mají nějaký odstup určitý. A to samozřejmě Británii mám jinak rád. Co se týče tohoto přístupu, prostě váleční štváči Černochová, Lipavský ve své ideologické zaujatosti nás zatahují skutečně do hrozby války, válečného konfliktu, Českou republiku do toho zatahují. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP