(13.00 hodin)

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Budeme vstřícnost sama, určitě ano. Je to možné takto hlasovat, protože neprošel návrh pana předsedy Fialy.

 

Tudíž se dostáváme k druhému návrhu pana předsedy Fialy, který navrhoval bod číslo 11, sněmovní tisk 4, tedy návrh na vydání zákona, kterým se mění zákon o dani z příjmu, jako druhý bod, Ale tím, že nebyl prohlasován první bod, tak aby to byl první bod v opozičním okénku. Všichni víme, o čem hlasujeme. Je to návrh na pevné zařazení bodu.

Zahajuji hlasování. Jedná se o bod číslo 11. Ptám se, kdo je proti?

Hlasování číslo 83, bylo přihlášeno 144 poslanců a poslankyň. Návrh nebyl přijat, protože nezískal dostatečnou podporu. (Na tabuli: pro 17 poslanců, proti 20.)

 

Máme vypořádán druhý návrh pana předsedy Fialy. Ještě přednesl jeden návrh a to byl bod číslo 19, sněmovní tisk 12, návrh na vydání zákona, kterým se mění trestní zákoník. Opět jako pevně zařazený bod, bylo by to v tom opozičním bloku od 18 hodin jako první bod, protože žádný zatím pevně zařazen nebyl.

Zahajuji hlasování o posledním návrhu k předřazení, který přednesl pan předseda Fiala. Ptám se, kdo je pro? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 84, byli přihlášeni 144 přítomní poslanci a poslankyně. Návrh nebyl přijat. (Na tabuli: pro 17 poslanců, proti 38.).

 

Další body přednášel poslanec Radek Koten, na ně bylo vzneseno veto pěti poslaneckých klubů. Další návrh přednášel poslanec Foldyna, opět veto poslaneckých klubů vládní koalice. Další návrh přednášel poslanec Bašta, opět veto pěti poslaneckých klubů.

 

A dostáváme se k návrhu poslance Radka Vondráčka, který chtěl tisk číslo 1, návrh zákona o lobbingu a související, jako první bod dnes v 18 hodin. Je to jednička a dvojka, tak je to... Pardon, jenom se tady domluvíme... (Porada mimo mikrofon s místopředsedkyní Mračkovou Vildumetzovou.) Takže tisk 1 i 2, dnešní 18. hodina jako pevné zařazení. Všichni víme, o čem hlasujeme.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 85, bylo přihlášeno 145 poslanců a poslankyň. Pro bylo jenom 47, tudíž návrh nebyl přijat.

 

Další alternativa návrhu pevných zařazení tisků 1 a 2 poslance Vondráčka jako pátý bod dnes po již pevně zařazených bodech: pátý, a tím pádem šestý. Ano, pátý a šestý.

Opět zahajuji hlasování o předneseném návrhu předřazení těchto bodů a pevném zařazení. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 86, bylo přihlášeno 145 poslanců a poslankyň, pro bylo 121 z nich. To znamená, zařadili jsme tisk 1 a 2 jako pevně zařazený pátý a šestý bod dnešního večerního jednání.

 

Pak následovalo veto na návrh poslance Kobzy, veto na návrh poslance Síly, stejně jako poslance Kettnera a poslankyně Pošarové.

Hlasováním se musíme vypořádat ještě s jedním návrhem, který přednesla paní předsedkyně Schillerová. Je to sněmovní tisk 34, bod číslo 32, zákon o finančním arbitrovi, který navrhuje dnes, tedy ve čtvrtek, jako první bod v 18 hodin, pevně zařazený bod. Takto to znělo. Ještě se k tomu chcete vyjádřit přesně, paní předsedkyně? Tak prosím o upřesnění návrhu.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo, paní předsedkyně. Já bych chtěla ten návrh modifikovat, protože teď je nereálné, aby ten bod mohl být, aby to bylo průchodné, v 18 hodin, když jsme se posunuli. Takže dala bych ho jako... tuším teď je to sedmý bod, sedmý bod dnešního jednání, je to bod číslo 32, sněmovní tisk 34, poslanecký návrh zákona o finančním arbitrovi, první čtení. Jako sedmý bod dnešní schůze.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Děkuji za modifikaci návrhu, který je už hlasovatelný. Jedná se tedy o sněmovní tisk 34, bod číslo 32 a pevné zařazení jako sedmý bod dnes.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro přednesený návrh? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 87, bylo přihlášeno 144 poslanců a poslankyň, pro bylo 47, návrh byl zamítnut.

 

Pokud se nepletu, ale raději se ještě ujišťuji, tak jsme se vypořádali opravdu se všemi přednesenými návrhy. Velká část z nich byla vetována, tudíž všechny, které byly hlasovatelné. Nyní tedy máme schváleny změny programu schůze.

A vzhledem k tomu, že nyní už přetahujeme pět minut standardní čas pauzy, tak vám jenom sdělím, že od 18 hodin bude probíhat jednání, které jsme teď právě i z hlediska pevného zařazení modifikovali, to znamená, bodem číslo 43 začínáme. Odpoledne ve 14.30 hodin začínají ústní interpelace, nejdříve na pana předsedu vlády, pak následují interpelace na členy vlády. Přeji vám dobrou chuť k obědu.

 

(Jednání přerušeno ve 13.06 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP