(10.30 hodin)
(pokračuje Jan Bartošek)

A nyní budeme hlasovat o tom, že tento bod bude zařazen dnes jako první.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh, že tento bod bude zařazen jako první bod dnešního jednání? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 89, přihlášeno je 146 poslankyň a poslanců, pro návrh 146. Bylo schváleno, že tento bod budeme projednávat dnes jako první.

 

Dále mám zde návrh od pana poslance Karla Havlíčka, který přichází s návrhem na zařazení nového bodu, a to je Covidová podpora podnikatelům.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení tohoto bodu na program schůze? Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 90, přihlášeno je 146 poslankyň a poslanců, pro 65, proti 1. S tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Nyní tedy budeme hlasovat o návrhu pana poslance Patrika Nachera. Je to sněmovní tisk 34, Finanční audit. Mám zde dva návrhy: před bod pana poslance Havlíčka, nebo po něm, což padá, a poté ho chce zařadit po korespondenční volbě. (O slovo se hlásí poslankyně Schillerová.) Prosím, máte slovo, paní předsedkyně.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Jenom maličkost, pane místopředsedo. Není to finanční audit, ale finanční arbitr. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Ano, děkuji za upřesnění. Takže sněmovní tisk 34, po korespondenční volbě dnes.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 91, přihlášeno je 146 poslankyň a poslanců, pro návrh 65, proti 22. Tento návrh nebyl přijat.

 

Nyní je návrh paní místopředsedkyně Mračkové Vildumetzové na tři body, to znamená bod 57, 58 a 81. Vzhledem k tomu, že neprošel bod pana poslance Nachera, tak jako druhý, třetí a čtvrtý bod dnešního jednání, přičemž je návrh každý bod hlasovat samostatně.

 

Nejprve hlasujeme o bodu 57 jako druhém bodu dnešního jednání.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 92, přihlášeno je 145 poslankyň a poslanců, pro návrh 145. Tento návrh byl přijat.

 

Jako třetí bod dnešního jednání by to měl být bod 58.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 93, přihlášeno je 146 poslankyň a poslanců, pro návrh 145. Tento návrh byl přijat.

 

A další v pořadí dnes by měl být bod 81, tak zní návrh.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 94, přihlášeno je 146 poslankyň a poslanců, pro návrh 46, proti 20. S tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Nyní je zde návrh na zařazení nového bodu, který přednesl pan poslanec Rozvoral, a to je Informace vlády o ukončení restrikcí a dělení společnosti na dvě kategorie. Je to nový bod.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení tohoto nového bodu na program schůze? Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 95, přihlášeno je 144 poslankyň a poslanců, pro návrh 63, proti 16. Tento návrh nebyl akceptován.

 

Dále je zde návrh pana poslance Nachera, sněmovní tisk 41 - živnostenský zákon, zařadit po bodu Finanční audit... (Z pléna: Arbitr!) ... arbitr, Finanční arbitr, ale vzhledem k tomu, že nebyl zařazen ani bod finančního arbitra, ani bod pana poslance Havlíčka, tak jsem přesvědčen, že tento bod není hlasovatelný. Nebo ho chcete zařadit po dnes pevně zařazených bodech? (Ano.) Dobře, v tom případě modifikace návrhu, aby tento bod byl zařazen po dnes pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 96, přihlášeno je 145 poslankyň a poslanců, pro návrh 75, proti 6. S tímto návrhem byl vysloven souhlas. Nikdo nerozporuje hlasování, v tom případě budu pokračovat.

 

Dále zde máme návrh pana poslance Vondráčka ohledně zákonů o lobbování, který přichází s návrhem, že chce, aby sněmovní tisk 12 byl dnes zařazen jako dnes první, a poté případně o pevně zařazených bodech.

Vidím zde kontrolu hlasování - ještě pan předseda Benda, prosím. (Probíhá kontrola hlasování. Následně výsledek nikdo nerozporuje.) Dobře, děkuji. V tom případě můžeme pokračovat.

 

Pan poslanec Vondráček, jak jsem řekl, přednesl svůj návrh, aby sněmovní tisky 1 a 2, zákony o lobbování, byly dnes zařazeny jako první, případně po pevně zařazených bodech. Nejprve tedy dám hlasovat, že by to měl být první bod dnes.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro zařazení těchto dvou bodů jako prvních dvou bodů dnes? Kdo je pro, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 97, přihlášeno je 145 poslankyň a poslanců, pro návrh 64, proti 25. S tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

A dále je zde návrh, aby tyto dva body byly zařazeny dnes po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 98, přihlášeno je 145 poslankyň a poslanců, pro návrh 45, proti 8. S tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Dále je zde návrh paní poslankyně Peštové, abychom sněmovní tisk 56, bod 43, změnový zákon, zařadili jako první bod dnes.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 99, přihlášeno je 145 poslankyň a poslanců, pro návrh 62, proti 27. Tento návrh nebyl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP