(20.20 hodin)

 

Poslankyně Renata Oulehlová: V momentě, kdy se zrušily bezdoplatkové zóny, tak jsme se i prostřednictvím Svazu měst a obcí spojili a bylo pro mě opravdu nepříjemným překvapením, kolik měst už tímto problémem trpí. Třeba starosta Hodonína, kde bych vůbec neřekla, že to je, ale jsou to už i malé vesničky, kde za socialismu se vybudovaly panelové domy, a je to opravdu pro ty představitele měst, ale hlavně pro ty občany, kteří tam žijí, velice těžké.

Proto bych prosím apelovala na všechny starosty, je nás opravdu mnoho, a jestli s tím nezačneme něco dělat, opravdu se to bude rozšiřovat čím dál tím víc do více měst a obcí naší krásné země. Tak prosím, pusťme to do dalšího čtení a snažme se třeba na tom lépe zapracovat. Ale prosím, my vlastně... nebo každá země... nebo vždy budou lidé, kteří prostě budou na dávkách, s tím se asi musíme smířit, to tak je, ale jestliže ty dávky dostávají a pak nás ještě terorizují, vždyť my nechceme... (V sále je silný hluk.)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Omlouvám se, paní poslankyně, kolegové, kolegyně, prosím o ztišení. Děkuji. Pokračujte, prosím.

 

Poslankyně Renata Oulehlová: Vždyť my opravdu nechceme nic jiného, ať nás nechají v klidu vyspat, ať není v těch městech a obcích snížený pocit bezpečí, protože ten bohužel je, a odráží se to ve všech odvětvích života takto postižených měst a obcí. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Pan předseda Benda s přednostním právem. Prosím.

 

Poslanec Marek Benda: Vážená paní místopředsedkyně, vážené dámy, vážení pánové, já se chci omluvit v tuto chvíli zejména levé části sálu, opozici, ale bohužel je svolána mimořádná vláda díky situaci toho, co se děje, ministři musí odjet.

Tento bod se protáhl, já jsem trochu doufal, že ho doděláme, vím, že je to od nás lehce nefér, ale asi jsme v situaci, kdy 2,5 hodiny na opoziční okénko musí stačit vzhledem k tomu, že tady není žádný člen vlády. Myslím, že musíme dnešní jednání ukončit. Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, na návrh pana předsedy Bendy musím ukončit tuto schůzi, přerušit tuto schůzi, s tím, že zde nemáme žádného ministra ani ministryni, přerušuji schůzi do zítřka do 9 hodin a přeji vám hezký večer.

 

(Jednání skončilo ve 20.22 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP