(17.10 hodin)
(pokračuje Jan Bartošek)

Vzhledem k tomu, že nevidím žádnou další přihlášku, zavolám kolegy a kolegyně z předsálí a přistoupíme k hlasování o jednotlivých návrzích. Eviduji žádost o vaše odhlášení, já vás tedy všechny odhlásím a požádám vás, abyste se přihlásili opět svými kartami.

Návrhů se nám sešla celá řada, tak vás poprosím o jistou míru trpělivosti, tak jak je budu číst. Kdybych náhodou ten návrh uvedl nepřesně, prosím navrhovatele, aby mi pomohl se zpřesněním tohoto návrhu. Myslím, že už jsme v sále všichni a že mohu zahájit hlasování. Jako první bod předložil pan předseda Okamura. Je to nový bod... (Upozornění organizačního odboru.) Ano, nejprve začneme grémiem. Ano, přesně tak.

 

Jako první bod budeme hlasovat návrhy, které přišly z grémia, s drobnou úpravou, že bod 79, je to volební bod, bude načten, ale nebude zařazen napevno. Je to návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny. Jinak návrhy z grémia zůstávají tak, jak byly načteny.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takto upravený gremiální návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 2, přihlášeno je 162 poslankyň a poslanců, pro návrh 161, proti nikdo. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Nyní budeme tedy hlasovat o jednotlivých podaných návrzích.

 

První z nich je bod, který předložil pan předseda Okamura. Je to nový bod s názvem Vláda neřeší problémy českých občanů. Nejprve dám hlasovat o jeho zařazení na program schůze.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento nový bod? ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 3, přihlášeno je 163 poslankyň a poslanců, pro 73, proti 87. Tento návrh nebyl přijat. Nebudeme hlasovat o jeho pevném zařazení.

 

Jako další je návrh pana poslance Výborného - bod číslo 19, sněmovní tisk 201, o jednacím řádu Senátu. Je to na čtvrtek jako první bod.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 4, přihlášeno je 163 poslankyň a poslanců, pro návrh 143, proti nikdo. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Jako další opět předkladatel pan poslanec Výborný. Je to bod číslo 20, sněmovní tisk 202, takzvaná eSbírka, na čtvrtek jako druhý bod.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 5, přihlášeno je 163 poslankyň a poslanců, pro návrh 146, proti nikdo. S tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Jako další opět pan předkladatel pan poslanec Výborný. Bod číslo 18, sněmovní tisk 199 - poskytování služeb. Je to na čtvrtek jako čtvrtý bod.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 6, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro návrh 92, proti nikdo. S tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

A od stejného předkladatele je další bod. Je to bod číslo 71, sněmovní tisk 194, z bodu Smlouvy. Je to dodatek smlouvy k satelitnímu systému. Je to ve čtvrtek jako pátý bod.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 7, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro návrh 91, proti nikdo. S tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále je zde návrh od stejného předkladatele. Je to bod číslo 66, sněmovní tisk 91 - Eutelsat, na čtvrtek jako šestý bod.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tuto změnu? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 8, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro návrh 91, proti nikdo. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Od stejného... (Přihláška poslance Výborného.) Omlouvám se. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Marek Výborný: Děkuji, pane místopředsedo. Pravděpodobně jsme přeskočili můj načtený návrh, aby se ve čtvrtek jako třetí bod zařadil bod číslo 13, sněmovní tisk 160, zákon o podpoře nízkoemisních vozidel. Poprosil bych nechat to hlasovat v tom pořadí, jak bylo mnou načteno. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Ano, já o tom bodu dám hlasovat s tím, že všechny další body se posunou v pořadí dolů. Děkuji. (Námitka, že neposunou.) To znamená, je to bod číslo 13, sněmovní tisk 160, podpora nízkoemisních vozidel, na čtvrtek jako třetí bod.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 9, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro 88, proti 18. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Já se vrátím k pořadí a měli bychom navázat hlasováním o bodu číslo 67, sněmovní tisk 92. Je to hlasování - bod Poštovní unie jako sedmý bod ve čtvrtek.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 10, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro návrh 91, proti žádný. S návrhem byl vysloven souhlas. Já vám děkuji.

 

Dále je to bod číslo 70, sněmovní tisk 157. Upřesním, o jaký bod se jedná. Je to smlouva s Brazílií a zařadíme ho na čtvrtek jako osmý bod.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 11, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro 91, proti nikdo. S tímto návrhem byl vysloven souhlas. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP