(17.20 hodin)
(pokračuje Jan Bartošek)

Dále budeme hlasovat o bodu 72, sněmovní tisk 200, je to smlouva s Austrálií, jako devátý bod ve čtvrtek.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 12, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro návrh 91, proti nikdo. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Další bod k hlasování předložila paní předsedkyně Schillerová, týká se to bodu 65, sněmovní tisk 184, je to zákon o dani z příjmů, ve čtvrtek v 9 hodin ráno jako první bod. (Předsedkyně Schillerová z místa uvádí, že se jedná o daň z přidané hodnoty.) V tom případě je to o dani z přidané hodnoty. Každopádně bod 65, sněmovní tisk 184, souhlasí? Dobře.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, aby tento bod byl zařazen ve čtvrtek v 9 hodin ráno? Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 13, přihlášeno je 166 poslankyň a poslanců, pro návrh 75, proti 17. Tento návrh byl zamítnut.

 

Ještě zde je variantně zařadit jej v pátek jako první bod.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení tohoto bodu na pátek jako prvního bodu? Kdo je proti?

Je to hlasování s pořadovým číslem 14, přihlášeno je 166 poslankyň a poslanců, pro 73, proti 28. I tento návrh byl zamítnut.

 

Od stejné předkladatelky další návrh. Je to číslo bodu 61, sněmovní tisk 158, daň z přidané hodnoty, na čtvrtek jako druhý bod našeho jednání.

Zahajuji hlasování, a kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 15, přihlášeno je 166 poslankyň a poslanců, pro návrh 75, proti 11. S návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

O stejném bodu budeme hlasovat, abychom ho zařadili na pátek jako druhý bod.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 16, přihlášeno je 166 poslankyň a poslanců, pro návrh 75, proti 14. I tento návrh byl zamítnut.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana místopředsedy Havlíčka o bodu 59, sněmovním tisku 153, o podporovaných zdrojích energií, který chce zařadit ve čtvrtek jako třetí bod.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 17, přihlášeno je 166 poslankyň a poslanců, pro 74, proti 43. Tento návrh nebyl přijat.

 

Dále alternativně zařazení tohoto bodu na pátek jako třetí bod.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 18, přihlášeno je 166 poslankyň a poslanců, pro 75, proti 21. Ani s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Dále zde máme návrh paní místopředsedkyně Mračkové Vildumetzové a je to o zařazení nového bodu - Naplnění usnesení Poslanecké sněmovny z 29. 3. 2022, je to strategický dokument, plán zvládání uprchlické vlny. Chcete upřesnit název toho bodu, prosím? Prosím.

 

Místopředsedkyně PSP Jana Mračková Vildumetzová: Děkuji, pane místopředsedo, za slovo. Název bodu je Strategie zvládání uprchlické vlny a žádala jsem, aby byl zařazen na pořad této schůze, a poté, pokud se to podaří, aby byl zařazen jako první bod ve středu, popřípadě jako druhý bod po třetích čteních. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Dobře, já vám děkuji.

 

Nejprve tedy dám hlasovat o zařazení tohoto bodu na program schůze.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení na program schůze? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Je to hlasování s pořadovým číslem 19, přihlášeno je 166 poslankyň a poslanců, pro návrh 159, proti nikdo. S návrhem byl vysloven souhlas. (Slabý potlesk z řad ANO.)

 

A nyní budeme hlasovat o pevném zařazení. Jsou zde dva návrhy, první, aby tento bod byl zařazen jako první bod ve středu.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro pevné zařazení tohoto bodu? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 20, přihlášeno je 166 poslankyň a poslanců, pro 73, proti 27. Tento návrh nebyl přijat.

 

A alternativně jako druhý bod po bloku třetích čtení.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro pevné zařazení tohoto bodu? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 21, přihlášeno je 166 poslankyň a poslanců, pro 74, proti 28. S tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Dále je zde návrh od pana poslance Jiřího Maška a ten bod zní: Naplnění usnesení Poslanecké sněmovny ze dne 29. 3. 2022 k představení Strategického plánu zvládání uprchlické vlny s termínem do 14. 4. 2022. Je to nový bod, já nejprve dám hlasovat o jeho zařazení.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení tohoto bodu na program? Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 22, přihlášeno je 166 poslankyň a poslanců, pro 75, proti 6. S novým bodem nebyl vysloven souhlas.

 

Další je návrh od paní poslankyně Margity Balaštíkové s názvem Nekonání vlády ke zvyšování cen vstupů pro zemědělce a potravinářské komodity.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení tohoto nového bodu na program schůze? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 23, přihlášeno je 166 poslankyň a poslanců, pro 73, proti 17. S tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Jako další je návrh pana poslance Radka Vondráčka. Je to nový bod s názvem Informace vlády o právní situaci v oblasti svobody slova v České republice.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení tohoto nového bodu na program? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Je to hlasování s pořadovým číslem 24, přihlášeno je 166 poslankyň a poslanců, pro návrh 74, proti 17. S návrhem nebyl vysloven souhlas. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP