(Jednání pokračovalo v 19.50 hodin.)

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Je 19.50, vrátíme se k projednávání našeho bodu. Připomenu, že se nacházíme v podrobné rozpravě. Chci se zeptat, jestli se někdo další hlásí do podrobné rozpravy? Pokud tomu tak není, podrobnou rozpravu končím.

Zeptám se na závěrečné slovo navrhovatele? Není zájem.

Přejdeme tedy k hlasování o návrzích, které zazněly v podrobné rozpravě. Jenom připomenu, že paní předsedkyně Schillerová načetla návrh na změnu účinnosti, a to z 1. 10. 2022 na 1. 1. 2023. Zeptám se na stanovisko navrhovatele? (Nesouhlas.) Zpravodaj stanovisko nemá, protože o tom nejednal rozpočtový výbor.

Čili zahájíme hlasování a budeme hlasovat o návrhu. Eviduji zájem o odhlášení, všechny vás odhlásím a poprosím vás, abyste se znovu přihlásili svými identifikačními kartami. Počet poslanců se ustálil.

 

Připomenu, že budeme hlasovat o návrhu na změnu účinnosti, který načetla paní předsedkyně Schillerová.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takový návrh? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 35 bylo přihlášeno 156 poslanců, pro hlasovalo 76, proti 76, 4 se zdrželi, návrh byl zamítnut.

 

Nyní přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona. Přednesu vám návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 205."

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takový návrh usnesení? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 36 bylo přihlášeno 156 poslanců, pro hlasovalo 154, proti nebyl nikdo, návrh byl přijat.

 

Konstatuji tedy, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas, a končím projednávání bodu číslo 23. A končím tím i dnešní jednací den. Zítra se sejdeme v 9 hodin. Přeju hezký zbytek večera.

 

(Jednání skončilo v 19.53 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP