(19.40 hodin)

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: A poslední přihlášenou do obecné rozpravy je paní poslankyně Peštová.

 

Poslankyně Berenika Peštová: Dneska už doufám naposled možná faktické poznámky, ještě budu reagovat, pokud nějaké budou. Nebyla bych to ani já, kdybych nevystoupila k biopalivům, protože biopaliva mě samozřejmě ve své profesní praxi na ministerstvu... (Ruch v sále. Otáčí se ke stolku zpravodajů.) Přimíchávání? (Poslanec Nacher mimo mikrofon: To není teď.) Tak já si to nechám na příště. (Pobavení v sále.)

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkujeme. To byla paní poslankyně, poslední přihlášená do obecné rozpravy, přesto se ještě zeptám, jestli se někdo do obecné rozpravy nehlásí? Pokud tomu tak není, obecnou rozpravu končím.

Zeptám se, zda je zájem o závěrečná slova pana ministra, pana zpravodaje? Pan zpravodaj také ne.

Takže nyní rozhodneme podle § 90 odstavce 5 o pokračování projednávání tohoto návrhu. Přednesu návrh usnesení a zároveň zagonguji, aby se mohli dostavit kolegové: "Poslanecká sněmovna souhlasí s pokračováním jednání o sněmovním tisku 205 tak, aby s ním mohl být vysloven souhlas již v prvém čtení."

Ano, eviduji zájem o odhlášení, takže vás všechny odhlásím a prosím, abyste se znovu svými identifikačními kartami přihlásili. (Předsedající se odmlčí, poslanci přicházejí do sálu.)

 

Ještě jednou zopakuji návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna souhlasí s pokračováním jednání o sněmovním tisku 205 tak, aby s ním mohl být vysloven souhlas již v prvém čtení." Vy se hlásíte? (Poslankyně Schillerová mimo mikrofon: Ne, já už hlasuji.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro takový návrh usnesení, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 34, bylo přihlášeno 143 poslanců, pro hlasovalo 140, proti nebyl nikdo. Návrh byl přijat.

 

Pak tedy můžeme zahájit podrobnou rozpravu. Ptám se, zda se někdo hlásí do podrobné rozpravy? Prosím, paní předsedkyně Schillerová.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Jak jsem avizovala už v obecné rozpravě, v rámci podrobné rozpravy bych navrhla úpravu účinnosti dle § 90 odst. 6 jednacího řádu tak, aby namísto data 1. října 2022 bylo uvedeno 1. ledna 2023, čímž by tedy došlo k posunutí účinnosti a nová právní úprava by byla účinná až do konce roku. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Ano. Ještě někdo se hlásí do podrobné rozpravy? Pan předseda Výborný.

 

Poslanec Marek Výborný: Já se moc omlouvám, pane místopředsedo, ale poprosil bych o přestávku do 19.50 pro poradu poslaneckých klubů. Děkuji pěkně.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Ano, rozumím tomu. Čili já vyhlašuji přestávku do 19.50, kdy se potkáme a budeme pokračovat v projednávání tohoto bodu.

 

(Jednání přerušeno v 19.44 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP