(9.50 hodin)
(pokračuje Radek Vondráček)

Já si myslím, že Parlament by opravdu měl dělat to, na co je určen, abychom mluvili o společensky závažných tématech. Když jsem včera o tom mluvil dlouze, měl jsem také hodně reakcí od občanů a myslím si, že si to téma nějaký náš čas zaslouží. Navrhuji, abychom to zvládli v pondělí jako první bod. A abych končil nějak optimisticky, tak mi jeden důchodce ještě volal teď dopoledne a říkal, že... (Námitky z pléna k navrhovanému dni.) ... v pátek, tento pátek, omlouvám se, v pátek jako první bod. Volal mi jeden důchodce a říkal mi, že při těch dnešních cenách pro něj i vazba může být vysvobození při jeho důchodu 13 000 a že si dál bude říkat na internetu, co chce - tak abych končil nějak optimisticky. Děkuji. (Potlesk poslanců ANO.)

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Pane poslanče, mám zaznamenaný váš návrh nového bodu. A nyní ještě stručná přihláška pana poslance Jaroslava Faltýnka, kterému předtím vypršel čas.

 

Poslanec Jaroslav Faltýnek: Děkuji. Já jenom jednu větu, aby zazněl na mikrofon název toho nového bodu - Řešení růstu cen potravin. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Také děkuji. A tímto jsme se zatím dostali k tomu, že žádné další přihlášky k pořadu schůze nemám, mohu tedy zagongovat, abychom se vypořádali, až přijdou kolegyně a kolegové do sálu, s návrhy na změnu pořadu schůze.

Já tedy jenom shrnu. Zaznělo několik návrhů k předřazení, v pořadí budeme hlasovat návrhy od paní poslankyně - ještě jednou zagonguji - Mračkové Vildumetzové, potom byly návrhy na nové body pana poslance Faltýnka a Langa, poté bude blok návrhů k pevnému zařazení od pana poslance Výborného, potom je návrh nového bodu paní poslankyně Oulehlové, pana poslance Králíčka a poté předřazení. (Ozývá se ťukání kartami do stolu.) Vnímám návrh na odhlášení. Všechny odhlašuji, prosím, znovu se přihlaste svými identifikačními kartami. A nejsme v rozpravě, čili faktickou poznámku, co se objevila, mažu.

A nyní tedy budeme hlasovat tak, jak byly návrhy předneseny, a sice zazněly návrhy na několik předřazení a také na některé nové body. Kdybych náhodou něco nečetla úplně přesně, tak prosím, aby se případný poslanec či poslankyně ozvali.

 

Z návrhů přistoupíme k prvnímu paní místopředsedkyně Mračkové Vildumetzové, a sice na pevné zařazení bodu 110, který se nazývá Strategie řešení uprchlické krize, dnes jako druhý bod po třetím čtení. Všichni víme, o čem budeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení tohoto bodu? Kdo je proti?

Hlasování číslo 37, bylo přihlášeno 166 poslanců a poslankyň, pro 77, proti 74. Tento návrh na pevné zařazení nebyl schválen.

 

Dále je návrh pana poslance Faltýnka na nový bod Řešení růstu ceny potravin.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto nového bodu? Kdo je proti?

hlasování číslo 38 hlasovalo 169 poslanců a poslankyň, pro 77, proti 47. Tento návrh také nebyl schválen.

 

Přistoupíme k dalšímu. Pan poslanec Hubert Lang navrhl nový bod Transformace stávajícího modelu cizinecké policie.

Opět zahajuji hlasování o novém bodu. Kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 39 hlasovalo 171 poslanců a poslankyň, pro 76, proti 60. Tento nový bod schválen nebyl.

 

Dále pan předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Marek Výborný navrhl na pátek jako první bod pevně zařadit bod 108, sněmovní dokument 646, Časový harmonogram Státního závěrečného účtu. Je to tak?

Nyní tedy zahajuji hlasování o tomto pevném zařazení jako pátek druhý bod. Kdo je pro? Kdo je proti? (Šum v plénu, nejasno, o čem se hlasuje.) Je to harmonogram Státního závěrečného účtu.

hlasování číslo 40 hlasovalo 172 poslanců a poslankyň, 143 pro, proti 1. Tento návrh na pevné zařazení byl schválen.

 

Další návrh na pevné zařazení v pátek jako druhý bod je bod číslo 4, sněmovní tisk 137, Stavební zákon, také přednesl pan předseda Marek Výborný.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení bodu Stavební zákon v pátek jako druhý bod? Kdo je proti?

hlasování číslo 41 bylo přihlášeno 172 poslanců a poslankyň, pro 145, proti 18. Tento bod byl přijat, je pevně zařazeno.

 

Dále budeme hlasovat nový bod paní poslankyně Renaty Oulehlové Situace na úřadech práce. Pokud by byl zařazen, budeme hlasovat i pevné zařazení.

Zahajuji hlasování, nový bod, paní poslankyně Renaty Oulehlové Situace na úřadech práce. Kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 42 přihlášeno 172 poslanců a poslankyň, pro 78, proti 65. Tento bod nebyl schválen, nebyl tedy vůbec zařazen.

 

Dále bod pana poslance Králíčka, nový bod Boj proti dezinformacím. Opět kdyby byl schválen, budeme hlasovat pevné zařazení.

Zahajuji hlasování pro tento nový bod. Kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 43 hlasovalo 172 poslanců a poslankyň, pro 60, proti 68. Tento bod nebyl zařazen.

 

A druhý bod pana poslance Králíčka - jedná se o sněmovní tisk 131, Novela zákona o kybernetické bezpečnosti, je to bod číslo 11 na našem pořadu schůze, a žádá o předřazení na pátek 29. 4. jako druhý bod.

Zahajuji hlasování o tomto návrhu na pevné zařazení v pátek. Kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 44 opět hlasovalo 172 poslanců a poslankyň, pro 60, proti 72. Tento návrh na pevné zařazení nebyl schválen. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP