(13.50 hodin)

 

Poslankyně Klára Dostálová: Děkuju. Omlouvám se, musím jenom zareagovat na to, co tady dnes proběhlo. Oceňuji samozřejmě jako zpravodajka celou tu rozpravu, nicméně musím konstatovat jako zpravodaj tohoto tisku, že padly návrhy, které budeme řešit ve třetím čtení, a to návrh na zamítnutí nebo návrh na vrácení k přepracování. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. Ještě má zájem pan ministr o závěrečné slovo po obecné rozpravě.

 

Místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj ČR Ivan Bartoš: Já bych chtěl všem poděkovat za debatu. Myslím si, že i pro lidi, kteří třeba nejsou tak zainteresováni ve stavebním zákoně a mají na srdci stejně jako my třeba rychlost stavění, ale i dostupnost bydlení v České republice, dnešní debata byla přínosná, protože nás bude čekat debata nad věcnou novelou, tak na spoustu dotazů, které tady zazněly, nebo i na nějaké argumenty, které zde zazněly, si může mezitím odpůrce či proponent najít protiargumenty. Já vám děkuji za to, že jsme spolu prošli tuto obecnou rozpravu ve druhém čtení i ve věcném rozhovoru. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Také děkuji. Konstatuji, že nemáme nyní nic hlasovatelného, a zahajuji podrobnou rozpravu. Připomínám, že pozměňovací a jiné návrhy přednesené v podrobné rozpravě musí být vždy odůvodněny.

Nyní se o slovo přihlásil s přednostním právem pan ministr Ivan Bartoš a poté je přihlášen pan poslanec. Prosím, pane ministře, podrobná rozprava je zahájena.

 

Místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj ČR Ivan Bartoš: Já se v podrobné rozpravě hlásím k návrhu, co jsem avizoval už v úvodní řeči. Navrhuji zkrácení mezi druhým a třetím čtením na 7 dní.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji, návrh mám poznačený. Nyní pan poslanec Martin Kolovratník. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji také. Já se hlásím k pozměňovacímu návrhu pod číslem sněmovního dokumentu 755. Zdůvodněn z mé strany už byl v obecné rozpravě, takže nebudu zdržovat. Jenom povím, v první části se snaží narovnat námi viděnou diskrepanci mezi samotným posunem stavebního zákona a tím změnovým a v dalších dvou částech upřesňuje vztahy jak u plánovacích smluv, tak u povinností pro obce při změnách územních plánů. Takže sněmovní dokument 755, hlásím se k němu. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji, pane poslanče. Tím jsme tedy vyčerpali - ještě se pro jistotu rozhlížím - přihlášky do podrobné rozpravy. Podrobnou rozpravu končím.

Opět se pro pořádek optám, zda je zájem o závěrečná slova? Pan ministr ne, paní zpravodajka ne.

Z návrhů, které zazněly, tu máme návrh - já zagonguji, aby přišli poslanci a poslankyně do sálu - na zkrácení lhůty pro třetí čtení na 7 dní. Shromažďujeme se v sále, všechny vás odhlásím. Prosím, přihlaste se opět vašimi identifikačními kartami.

 

Zopakuji, budeme nyní hlasovat návrh na zkrácení lhůty pro třetí čtení na 7 dnů. Všichni víme, o čem budeme hlasovat.

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh na zkrácení lhůty? Kdo je proti?

hlasování číslo 63 hlasovalo 133 poslanců a poslankyň, pro zkrácení lhůty bylo 79, proti 54. Konstatuji, že lhůta byla zkrácena.

 

Tímto jsme vypořádali všechny hlasovatelné návrhy.

Končím druhé čtení tohoto návrhu. Děkuji panu ministrovi, děkuji paní zpravodajce.

 

Předtím, než přistoupíme k přerušení této schůze, bych ráda poděkovala panu končícímu kancléři Morávkovi za práci. Je tady vlastně naposledy, myslím, že je vhodné poděkovat. (Poslanci povstávají a tleskají.)

 

Nyní tedy přerušuji tuto 19. schůzi Poslanecké sněmovny do úterý 10. května do 14 hodin. Připomínám, že v úterý 3. května v 10 hodin bude zahájena 20. schůze Poslanecké sněmovny, a všem přeju klidný víkend.

 

(Schůze byla přerušena ve 13.55 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP