(13.40 hodin)

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Já vám děkuji, pane předsedo.

Otevírám rozpravu k tomuto bodu. Nevidím nikoho přihlášeného, proto rozpravu končím.

Předpokládám, že opět není zájem o závěrečné slovo.

 

Tudíž nechám hlasovat o způsobu volby.

Ptám se, kdo je pro tajnou volbu? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 92 přihlášeno 174 poslankyň a poslanců, pro 149, proti 3. Návrh byl přijat a my budeme volit tajným způsobem.

 

Já proto přerušuji projednávání tohoto bodu pro provedení tajné volby, což je poslední z bloku volebních bodů. Proto se ptám pana předsedy Kolovratníka, kolik budeme potřebovat času na volbu? Prosím.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Budeme mít tři volební lístky. Než ten čas odhadnu, tak kolegyně, kolegové, pro jistotu, ještě jednou připomenu průběh toho označování. Opravdu dlouhodobě - a teď to říkám vyváženě nebo neutrálně - vidíme poměrně velké množství neplatně nebo špatně označených lístků, které pak jsou neplatné, takže znovu pro jistotu připomenu, že označujeme vždy kroužkem číslo před kandidátem, pro kterého jsme se rozhodli, a křížek na tom čísle nebo číslech případně druhých, to za prvé. A za druhé - a to asi říkám zbytečně - je to tajná volba, lístek je potřeba označit za plentou, pak už s ním nijak nemanipulovat nebo ho někde neukazovat a odevzdat ho do urny. Volební komise tam bude připravena.

A na vydávání dávám - a to zaokrouhlím - 16 minut, to znamená čas do 13.55, a výsledky voleb bychom po dohodě klubu oznámili zítra ráno na začátku zítřejšího jednacího dne. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Děkuji panu předsedovi. To znamená, teď do 13.55 je možno vyzvednout lístky a následně dnešní jednací den končí. Výsledky voleb budou vyhlášeny zítra, tedy ve čtvrtek 12. května, po zahájení jednacího dne.

 

A já tady mám informaci, že během zítřejšího rána od 9 do 10 hodin bude přestávka klubu SPD, pak od 10 do 11 hodin je avizována přestávka klubu hnutí ANO. To znamená, jednací den končím a zítra se tady sejdeme v 11 hodin, byť jednací den zítra začíná v 9 hodin přestávkami dvou klubů, tak abyste tuto informaci měli již nyní. Přeji hezký zbytek dnešního odpoledne.

 

(Jednání skončilo ve 13.40 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP