(14.00 hodin)
(pokračuje Radim Fiala)

My se musíme poradit, co tedy budeme dál, přece to tak nemůžeme dál dělat. Zase všichni budeme ukazovat, budeme ukazovat lístky, volba nebude tajná, přijde komise, která řekne: To s tajnou volbou nemělo nic společného, a já vás žádám o dvě hodiny přestávky na poradu klubu hnutí SPD.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Zazněl tady požadavek na přestávku klubu. Ještě se hlásí paní předsedkyně, jestli je tam nějaký procedurální protinávrh nebo...

 

Poslankyně Alena Schillerová: Ne, není. O tom asi hlasovat nebudeme, ne, o přestávce, takže ani bych neměla proti čemu ho dávat. Zbytečně se to vyhrotilo, ta situace. Škoda, ten týden byl... docela jsme se snažili všichni chovat konstruktivně, jak koalice, tak opozice. Pátek to teď prostě pokazil. Asi by chtělo vychladnout hlavy, chtělo by se na to domluvit. Myslím si, že to nechce moc než trochu dobré vůle z obou stran, takže já si beru také dvě hodiny přestávku na poradu klubu. Děkuju. Po přestávce klubu SPD.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Po přestávce klubu SPD žádáte i vy přestávku na jednání klubu hnutí ANO. Já se chci jenom zeptat, respektuji požadavky na přestávky, ale přesto, můžu vyzvat k tomu, aby se předsedové klubů sešli, jestli po těch přestávkách dneska máme ambici pokračovat, nebo nikoliv?

Myslím, že když přerušíme teď jednání na 10 minut, abyste se domluvili a my jsme ostatním poslancům mohli dát vědět, kdy budeme pokračovat, tak to považuji za nejlepší možnou cestu, a pak by začala přestávka klubu hnutí SPD. Čili já přerušuji schůzi do 14.10 a prosím předsedy klubů, aby mně sdělili dohodu, jak budeme dneska pokračovat.

 

(Jednání přerušeno ve 14.01 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP