(17.40 hodin)

 

Poslanec Radim Fiala: Děkuji za slovo. Vážené kolegyně a kolegové, i já chci, jak správně řekla paní předsedající, i já chci navrhnout pokračování té pauzy, ale než to udělám, tak mi dovolte jenom několik vět.

I já souhlasím, Zbyňku Stanjuro, s tím, že demokracie v personálních otázkách by měla být volena tajně a že je to základ demokracie v personálních otázkách. A v tomhle si myslím, že si rozumíme se spoustou lidí tady v tom sále. Ale bohužel přišla doba, kdy už to neplatí, kdy to přestává platit, kdy přestávají platit základní principy demokracie.

A za poslanecký klub hnutí SPD - a to je zajímavé, že u demokratických stran - ale za poslanecký klub hnutí SPD říkám, že ani my tady nebudeme, protože příště... Nejprve to byla tajná volba, ta se nepovedla. Pak jste si fotili lístky. Potom jsme vám řekli, že se to bude dávat do obálek. Teď už je to veřejná volba aklamací. Co bude příště? Příště přinesete usnesení Ústředního výboru K5. (Velký potlesk z lavic SPD a ANO.)

Takže ani my se této volby účastnit nebudeme a já žádám přestávku na poradu poslaneckého klubu hnutí SPD v délce jedné hodiny po skončení přestávky hnutí ANO. (Potlesk z lavic SPD a ANO.)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano. Vyhlašujeme tedy pauzu na dvě a půl hodiny - hodinu a půl na žádost paní předsedkyně Schillerové a na další hodinu na žádost pana předsedy Fialy za hnutí SPD. (Velký hluk a rozruch v sále.) A přestávka bude tedy vyhlášena... Vyhlašuji tedy přestávku do 20.10 hodin. Ano, souhlas? Do 20.10 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 17.41 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP