(9.50 hodin)

 

Poslankyně Alena Schillerová: Logicky, protože hlasování bylo tak zmatečné, že jsme logicky podporovali aspoň něco! Nebylo řečeno, jak to vlastně je. Já mám sto chutí se tady domluvit prostě, ať se to prohlásí za zmatečné a hlasuje se znovu. Protože to je fakt nemožné! (Potlesk z levé části sálu.)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Pan předseda Benda.

 

Poslanec Marek Benda: Musím zareagovat ještě jednou. Nejprve jsme odhlasovali, že to bude bod sedmý, což, kdybyste nezdržovali dnešní schůzi, klidně mohlo být dnes. Potom jestli fakt nevíte, o čem hlasujete, jestli paní místopředsedkyně... (Nesouhlasné projevy v levé části sálu.) Já poprosím pana poslance Králíčka, prostřednictvím paní předsedající, aby na mě nekřičel. Já ho mám taky docela rád, ale...

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, prosím, nechte vyjádřit pana předsedu.

 

Poslanec Marek Benda: Jestli nerozumíte dotazu paní místopředsedkyně, která říká: Budeme hlasovat o tom, jestli se bude tento bod projednávat ve středu v devět - a jste tak zmatení, no tak pak je asi nejlépe, abyste si pořádně přečetli ten jednací řád. Ale vy jste hlasovali pro zařazení na středu v devět. My také. My jsme řekli od začátku, že to tak být má, protože tady bude příslušný ministr. Ale vy jste pro to hlasovali, tak nám to teď nevyčítejte!

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji, pane předsedo. Prosím, paní předsedkyně Schillerová má slovo.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Pane předsedo, většinou do sebe nestřílíme, dneska udělám výjimku. Kdyby nebylo celé řízení zmatečné, tak jsme samozřejmě nedospěli k tomuto zmatečnému výsledku. To řízení nebylo tak, jak mělo být. Mělo být hlasováno podle pořadí, paní místopředsedkyně to uznala, čehož si cením. Ale pak jsme se dostali do té situace, do které jsme se dostali. Takže já dávám námitku proti řízení předsedající a žádám, aby o ní bylo hlasováno. A navrhuji, ať se hlasování opakuje. Děkuju.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Zazněl zde návrh - paní předsedkyně, jak jste to navrhovala, prosím pěkně?

 

Poslankyně Alena Schillerová: Nejdřív navrhuji námitku proti řízení ze strany předsedající schůze, tedy proti vám.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Navrhujete tedy námitku proti postupu předsedající?

 

Poslankyně Alena Schillerová: Ano, přesně tak.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, o této námitce dáme hlasovat. Já zagonguji, slyším žádost o odhlášení. Všechny jsem vás odhlásila a prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami. Počkáme, než se ustálí počet přihlášených.

 

Nyní tedy budeme hlasovat o námitce paní předsedkyně Schillerové proti postupu předsedající.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 17, přihlášeno 150 poslanců a poslankyň, pro 69, proti 62. Návrh byl zamítnut.

 

Prosím, paní předsedkyně.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Já rozumím, paní místopředsedkyně, rozložení sil, ale tohle byla docela dneska nepřehledná situace. Já myslím, že všichni si uvědomujeme, že to nebylo všechno tak, jak mělo být. Já se chci poradit se svými kolegy, takže beru půlhodinu pauzu na poradu jednání klubu hnutí ANO. Prosím kolegy, abychom se sešli v Aktech. Děkuju.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Na jak dlouho prosím?

 

Poslankyně Alena Schillerová: Třicet minut!

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, vyhlašuji přestávku v délce 30 minut.

 

(Jednání přerušeno v 9.54 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP