(9.40 hodin)
(pokračuje Věra Kovářová)

Nyní budeme hlasovat opět návrh pana předsedy Bendy, který navrhuje zařadit nový bod, sněmovní tisk 166, pojistné na veřejné zdravotní pojištění. Hlasujeme tedy o zařazení nového bodu... (Poslanec Benda - připomínka z pléna.) To je nový bod. Ano? A potom budeme hlasovat o jeho pevném zařazení.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 10, přihlášeno 155 poslanců a poslankyň, pro 84, proti 69. Návrh byl přijat.

 

A nyní budeme hlasovat o pevném zařazení tohoto bodu jako bodu druhého v bloku třetích čtení. Je to tak, pane předsedo (Bendo)? Ano, děkuji. Jako druhý bod, tedy v celkovém programu první bod z bloku třetích čtení.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 11, přihlášeno 155 poslanců a poslankyň, pro 84, proti 68. Návrh byl přijat.

 

A nyní opět budeme hlasovat návrh pana předsedy Bendy, který navrhuje zařazení nového bodu, a to je takzvaný sankční zákon, sněmovní tisk 256. To znamená, že teď budeme hlasovat o zařazení nového bodu.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 12, přihlášeno 156 poslanců a poslankyň, pro 84, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

A nyní budeme hlasovat o pevném zařazení tohoto bodu po bodu 10, že se to nezařazuje po interpelacích, tedy jako bod poslední. Ano?

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 13, přihlášeno 156 poslanců a poslankyň, pro 84, proti žádný. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat návrh paní předsedkyně Schillerové, která navrhuje zařadit bod číslo 10, sněmovní tisk 237, zákon o důchodovém pojištění, jako šestý bod dnešního jednání.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 14, přihlášeno 156 poslanců a poslankyň, pro 73, proti 2. Návrh byl zamítnut.

 

A nyní budeme hlasovat návrh pana předsedy Výborného, který navrhuje zařadit bod číslo 10, sněmovní tisk 237, zákon o důchodovém pojištění, pevně na středu 13. 7. na 9. hodinu. Pane předsedo, ano?

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Hlasování číslo 15, přihlášeno 156 poslanců a poslankyň, pro 118, proti žádný. Návrh tedy byl přijat.

 

A nyní budeme hlasovat o celém návrhu 29. schůze Poslanecké sněmovny, jak byl písemně předložen a upraven schválenými pozměňovacími návrhy.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 16, přihlášeno 156 poslanců a poslankyň, pro 85, proti žádný. Návrh byl přijat a pořad schůze byl schválen.

 

S přednostním právem se hlásí paní předsedkyně Schillerová. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Tak já samozřejmě k tomu chci říct více, ale teď k tomu hlasování. Mohlo by od vás, paní předsedající, prosím vás, jednoznačně zaznít, jak to je? Protože přiznejme si při všem respektu k vaší osobě, neberte si to osobně, ale dneska to hlasování je trochu za mě minimálně slušně řečeno zmatečné. To znamená, schválilo se nejdřív to, že ten sněmovní tisk 253 (správně: tisk 237) bude zařazen jako bod číslo 7 dnešního jednacího dne. A pak jsme schválili, že bude zařazen pevně ve středu jako první bod. Takže co tedy platí? Protože jsme se v tom hlasování trochu ztratili. Takže prosím, jestli by jednoznačně na mikrofon zaznělo, jak to je v souladu s jednacím řádem.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Reaguji tedy na vaše vystoupení, paní předsedkyně. Už jsem přiznala, že skutečně došlo k chybě, protože návrhy se mají hlasovat tak, jak byly načteny. Paní poslankyně Pastuchová načetla nejprve návrh zařadit tento tisk číslo 237 jako bod první, poté jako bod sedmý. (Nesouhlas z pléna.) Jako druhý bod a poté jako bod sedmý. Samozřejmě já jsem připustila takovéto hlasování, což se omlouvám, nebylo v pořádku. Nicméně Sněmovna zařadila, připustili jsme tedy poté další hlasování nakonec o tomto bodu a nakonec tento tisk byl pevně zařazen na středu 13. 7.

Ano, prosím, paní předsedkyně, máte slovo.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Já vás, paní místopředsedkyně, nechci trápit. Chápu to tedy tak, že to hlasování, kterým jsme hlasovali, že se to zařadí ve středu jako první bod pevně, přebilo to hlasování předtím? Dobře. Možná tedy - (Předsedající: Ano, je to tak.) Tak jsem to tedy pochopila.

Takže prosím vás, milí horští a zdravotní záchranáři, zdravím vás. Nesmírně si vážíme vaší práce, ale teď jste v přímém přenosu, já vám to přeložím, co se tady stalo. Vládní koalice v podstatě prohlasovala to, že bude to zařazeno ve středu jako první bod pevně. Neslyšeli jsme ale, jak budou hlasovat, takže nevíme, jak se vlastně k tomuto návrhu postaví, který má zlepšit vaše postavení. A jenom ještě pro vaši informaci, větší prioritou pro vládní koalici je zákon, kterým berou 14 miliard veřejnému zdravotnímu pojištění! Ten mají jako bod číslo 2. Děkuju. (Skandovaný potlesk poslanců ANO.)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji. Nyní s přednostním právem pan předseda Benda. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Marek Benda: Vážená paní místopředsedkyně, vážený pane předsedo vlády, dámy a pánové, já tyhle polemiky v sále nemám úplně rád. Pokládám za zbytečné, abychom tady do sebe stříleli. Ale jenom bych rád upozornil, že pro to zařazení na středu v 9 hodin jste hlasovali. (Reakce z pléna.) Ano, to jste hlasovali.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji. Nyní paní předsedkyně Schillerová. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP