(18.20 hodin)
(pokračuje Aleš Juchelka)

Co se týče normativu, my neříkáme, že je nemáte navyšovat. My říkáme, že to je strašně pozdě, že tato vláda dodýchává všechny ty inflace, krize, energetické, ceny, které rostou, vůbec na to nereaguje nějakým pružným způsobem jako ostatní vlády v okolí České republiky v rámci Evropské unie.

Co se týká 28 opatření, pane ministře, nelžete tady. Není to 550 miliard, je to samozřejmě o mnohem méně. Ale my už nevíme, co máme dělat. My vám nabízíme jeden velikánský tác s jednohubkami a vy si můžete takhle vyzobat to, co zrovna v rámci sociálního balíčku potřebujete. Samozřejmě neříkám, že neděláte nic, ale všechno krásně hladíte po srsti, aby to nebylo zas tak moc, neděláte to vlastně plošně, zkrátka vám chybí odvaha,

něco skutečně tady v tomto udělat. Vy říkáte 550 miliard, já říkám míň, ale vůbec vám nevadí, že vyhodíte 130 miliard pro všechny ty, kteří vyrábějí elektřinu, že prostě jenom tak rozpustíte 130 miliard, místo abyste třeba pomohli právě s cenami energií, s cenami pohonných hmot, s cenami potravin všem těm, kteří to skutečně potřebují. To vám nevadí. Toto vám nevadí!

Takže já vás strašně moc prosím, abyste mi nedával do pusy, protože to taky nemáte rád, to, co jsem neřekl, protože já jsem vás ve spoustě věcí samozřejmě podpořil. Ale říkám, že to, v čem my vás podporujeme a jako opozice do budoucna také budeme, přichází strašně pozdě, strašně pozdě, a vy to víte. A proč to děláte tak strašně pozdě? Protože prostě této vládě chybí odvaha. Nemáte koule do toho kopnout! (Velký potlesk z lavic ANO.)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vzhledem k tomu, že nevidím nikoho dalšího přihlášeného s přednostním právem, ještě zagonguji, přivolám ještě zbytek kolegyň a kolegů z předsálí.

A nyní přistoupíme ke stanovení pořadu 38. schůze, jehož návrh je uveden na pozvánce. Připomínám, že podle § 54 odst. 7 zákona o jednacím řádu rozhodne Sněmovna pouze o pořadu uvedeném v žádosti. Nelze navrhnout žádnou změnu ani doplnění pořadu, rovněž tak nelze rozšiřovat schválený pořad. Nyní budeme hlasovat o celém návrhu pořadu 38. schůze Poslanecké sněmovny, jak byl písemně předložen.

Eviduji žádost o odhlášení. Všechny vás tedy odhlásím. Požádám vás o opětovnou registraci. Počet se ustálil.

 

Nyní tedy budeme hlasovat o celém návrhu pořadu 38. schůze Poslanecké sněmovny, jak byl písemně předložen.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 2, přihlášeno 152 poslankyň a poslanců, pro 73, proti 76. Návrh byl zamítnut.

 

Pořad schůze nebyl schválen a končím projednávání této schůze.

 

Nyní vyhlašuji přestávku v délce pěti minut, poté se vrátíme k 39. schůzi Poslanecké sněmovny. Děkuji vám.

 

(Schůze skončila v 18.24 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP