(16.10 hodin)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Nyní tedy paní poslankyně Lucie Šafránková. Připraví se pan poslanec Ivo Vondrák.

 

Poslankyně Lucie Šafránková: Děkuji a hlásím se tímto ke svému pozměňovacímu návrhu, který je veden pod číslem sněmovního dokumentu 1307.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji, paní poslankyně. Nyní tedy vystoupí pan poslanec Ivo Vondrák a připraví se paní poslankyně Iveta Štefanová. Pan poslanec Ivo Vondrák zde není přítomen. Prosím, pan poslanec Rais.

 

Poslanec Karel Rais: Dobrý den. Vzhledem k tomu, že tady není pan kolega a já jsem se podílel na těch pozměňovacích návrzích, tak bych si dovolil se přihlásit k uvedeným dvěma pozměňovacím návrhům. Akorát nevím ta čísla.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já bych potřeboval, aby zaznělo číslo těch pozměňovacích návrhů. (Ministr Stanjura vyhledává ve svých materiálech požadovaná čísla pozměňovacích návrhů.) Dobře, požádám vás tedy o jistou míru tolerance k tomuto postupu.

 

Poslanec Karel Rais: Jedná se tedy o pozměňovací návrh 1318, kde jsou uvedeny obě dvě varianty, alternativy. Děkuji. Čili 1318, pozměňovací návrh. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Nyní tedy s přednostním právem ještě pan ministr.

 

Ministr financí ČR Zbyněk Stanjura: Já se tedy k ničemu nehlásím, ale pro pana poslance Raise, aby nedošlo k omylu. Ono v tom systému jsou celkem tři návrhy, ke kterým se... (Do sálu přichází poslanec Vondrák.) Pan poslanec Vondrák je už tady. Tak já jsem chtěl jenom, aby to nezapadlo z nějakých technických důvodů. Takže kromě toho 1318, ke kterému se teď přihlásil pan poslanec Rais, jsou v systému ještě pozměňující návrhy 1341 a 1342. Je potřeba se k nim přihlásit, aby se o nich mohlo hlasovat ve třetím čtení. Omlouvám se, že jsem vystoupil s přednostním právem, ale chtěl jsem na to upozornit, protože občas se stane, že se někdo nestačí přihlásit, a pak je škoda, když se o tom hlasovat nemůže.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: (Poslanec Vondrák se hlásí o slovo.) Já poprosím, přihlaste se řádně, pane poslanče, řádně se přihlaste do podrobné rozpravy, protože není možné, abych takhle na přeskáčku uděloval slovo. Když jste přihlášen do rozpravy, musíte být v sále.

Nyní tedy vystoupí paní poslankyně Iveta Štefanová a připraví se pan poslanec Jan Hrnčíř. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Iveta Štefanová: Já děkuji za slovo. Vážený pane předsedající, tímto se hlásím k pozměňovacím návrhům, které jsou v systému načteny jako sněmovní dokumenty číslo 1334 a 1335. Návrhy jsem odůvodnila v obecné rozpravě, podrobné odůvodnění je součástí těchto dokumentů. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji, paní poslankyně. Nyní vystoupí pan poslanec Jan Hrnčíř a připraví se paní poslankyně Marie Pošarová. Pan poslanec Jan Hrnčíř není přítomen. To znamená, já ho smažu. A nyní požádám paní poslankyni Marii Pošarovou, aby vystoupila se svými pozměňujícími návrhy, a připraví se pan poslanec Vladimír Zlínský. Prosím.

 

Poslankyně Marie Pošarová: Dobrý den. Přihlašuji se ke sněmovnímu dokumentu 1313 a důvodová zpráva je v systému. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji vám. Nyní vystoupí pan poslanec Vladimír Zlínský a připraví se pan poslanec Zdeněk Kettner. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Vladimír Zlínský: Vážený pane předsedající, děkuji za slovo. Vážené dámy a pánové, hlásím se k pozměňujícímu návrhu 1279. Odůvodnění jsem provedl v obecné rozpravě. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám také děkuji. Nyní tedy vystoupí pan poslanec Zdeněk Kettner a připraví se pan poslanec Igor Hendrych. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Zdeněk Kettner: Děkuji, pane předsedající. Já bych se tímto chtěl přihlásit k pozměňovacím návrhům sněmovní dokument 1182, 1183. Vše jsem odevzdal písemně a myslím si, že ústně jsem naprosto vše zdůvodnil. Není potřeba to dále rozvádět. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám také děkuji. Nyní vystoupí pan poslanec Igor Hendrych a připraví se pan poslanec Aleš Juchelka. Prosím.

 

Poslanec Igor Hendrych: Tak, děkuji za slovo, pane místopředsedo. Já se hlásím k pozměňovacímu návrhu číslo 1317 sněmovního tisku číslo 284 a odůvodnění jsem přednesl již v obecné rozpravě. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám také děkuji. Nyní tedy vystoupí pan poslanec Aleš Juchelka a připraví se pan poslanec Ivan Adamec. Prosím.

 

Poslanec Aleš Juchelka: Děkuji moc. Já bych se rád přihlásil ke sněmovnímu tisku (dokumentu) 1331. Děkuji moc.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám také děkuji. Nyní tedy pan poslanec Ivan Adamec a připraví se pan poslanec Ondřej Babka. Prosím.

 

Poslanec Ivan Adamec: Děkuji, pane předsedající. Páni ministři, kolegyně, kolegové, já bych se rád přihlásil k sněmovnímu dokumentu, respektive pozměňujícímu návrhu, který je obsažen ve sněmovním dokumentu 1354. Je to pozměňující návrh, který jsem podával já a pan kolega Tomáš Müller. Týká se kapitoly Ministerstva průmyslu a obchodu, odůvodnění je součástí sněmovního dokumentu číslo 1354. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám také děkuji. Nyní tedy pan poslanec Ondřej Babka a připraví se pan poslanec Oldřich Černý. Prosím.

 

Poslanec Ondřej Babka: Děkuji za slovo. Já se pouze přihlásím k pozměňovacímu návrhu číslo 1288, který jsem podrobně odůvodnil v obecné rozpravě. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám také děkuji. Nyní vystoupí pan poslanec Oldřich Černý a připraví se pan poslanec Radek Koten. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Oldřich Černý: Děkuji za slovo, pane předsedající. Přihlašuji se tímto k mým pozměňovacím návrhům uvedeným v systému jako sněmovní dokumenty 1349 a 1350. Odůvodnění zaznělo v obecné rozpravě a je součástí těchto dokumentů.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji vám. Nyní vystoupí pan poslanec Radek Koten a připraví se pan ministr Marian Jurečka. Prosím.

 

Poslanec Radek Koten: Děkuji, pane předsedající. Já se tímto hlásím k mému pozměňovacímu návrhu, který je veden jako sněmovní dokument 1337 k tisku 284, který jsem odůvodnil v obecné rozpravě, takže tímto se k němu hlásím. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: A já vám také děkuji. Nyní vystoupí pan ministr Marian Jurečka a připraví se pan poslanec Josef Kott. Prosím, pane ministře.

 

Místopředseda vlády, ministr práce a sociálních věcí ČR Marian Jurečka: Děkuji, vážený pane předsedající, kolegyně, kolegové, já už jsem se tady v obecné rozpravě vyjadřoval k tomu pozměňujícímu návrhu. Dal jsem tady jasné odůvodnění, proč jej tady předkládám, a tedy nyní se hlásím k tomuto pozměňujícímu návrhu, který je nahrán v systému pod číslem 1340, jako předkladatel. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám také děkuji. Nyní vystoupí pan poslanec Josef Kott a připraví se pan poslanec Hubert Lang. Prosím.

 

Poslanec Josef Kott: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Já bych se tímto chtěl přihlásit ke sněmovnímu dokumentu 1282 a 1283. Oba pozměňovací návrhy jsem podrobně odůvodnil v obecné rozpravě. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Nyní tedy pan poslanec Hubert Lang a připraví se pan poslanec Richard Brabec. Prosím.

 

Poslanec Hubert Lang: Děkuji za slovo. V zastoupení paní Jany Mračkové Vildumetzové bych se chtěl přihlásit k návrhu sněmovního dokumentu 1275 a sněmovního dokumentu 1276. Oba byly v obecné rozpravě podrobně načteny. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám také děkuji. Nyní tedy pan poslanec Richard Brabec, připraví se pan poslanec Karel Sládeček. Prosím.

 

Poslanec Richard Brabec: Děkuji za slovo. Já bych se tímto chtěl přihlásit k pozměňovacímu návrhu, který je v systému nahrán pod číslem 1336, a je to pozměňovací návrh pana kolegy Karla Havlíčka. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji vám. Nyní vystoupí pan poslanec Karel Sládeček a připraví se pan poslanec Ivo Vondrák. Prosím.

 

Poslanec Karel Sládeček: Děkuji. Milé dámy, pánové, hlásím se k pozměňovacímu návrhu kolegy Hrnčíře, který je veden pod číslem 1278, a k pozměňovacímu návrhu číslo 1286. Odůvodnění je uvedeno v systému.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji. Nyní vystoupí pan poslanec Ivo Vondrák a po něm je přihlášen pan poslanec Aleš Juchelka. Prosím.

 

Poslanec Ivo Vondrák: Dobré odpoledne. Děkuji, pane předsedo. Takže já se hlásím k pozměňovacím návrhům 1318 a 1342, jejichž zdůvodnění zaznělo v obecné rozpravě. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám také děkuji. Nyní tedy pan poslanec Aleš Juchelka a po něm paní zpravodajka.

 

Poslanec Aleš Juchelka: Já bych se chtěl ještě přihlásit za kolegyni Dostálovou k pozměňovacím návrhům 1280 a 1281. Děkuji moc.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji. A nyní ještě paní zpravodajka s přednostním právem. Prosím.

 

Poslankyně Hana Naiclerová: Děkuji za slovo, pane předsedající. Dámy a pánové, v rámci usnesení schváleného na rozpočtovém výboru došlo k legislativně technické chybě a je třeba ji napravit. Proto mi dovolte načíst legislativně technickou úpravu. Návrh změn zní: V novelizačním bodě číslo 4 se slova "a ve specifickém" nahrazují slovy "ve specifickém", číslo "4 875 733 388" se nahrazuje číslem "4 875 733 338". A slova "v průřezovém ukazateli" se nahrazují "a v části v tom: rozvoj a podpora sportu". To je vše k legislativně technickým úpravám.

A ještě bych ráda požádala Poslaneckou sněmovnu o zkrácení lhůty mezi druhým a třetím čtením na 7 dní. Děkuji.***




Přihlásit/registrovat se do ISP