(18.50 hodin)
(pokračuje Jan Bartošek)

A jako poslední návrh od pana poslance Nováka je bod 92, sněmovní tisk 273, zákon o platebním styku, zařadit jako první za pevně zařazené.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 41, přihlášeno je 174 poslankyň a poslanců, pro návrh 78, proti 52. S návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Potom je zde návrh pana poslance Patrika Nachera, bod 56, sněmovní tisk 48, změna občanského a soudního řádu. Budeme hlasovat variantně. Nejprve ho pan poslanec chce zařadit jako první bod dnešního jednání.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 42, přihlášeno je 174 poslankyň a poslanců, pro návrh 79, proti 54. S návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

A variantně o tomto bodu budeme hlasovat, o jeho zařazení jako první bod na jednání v pátek.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 43, přihlášeno je 174 poslankyň a poslanců, pro 76, proti 63. S návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Dále paní poslankyně Lenka Knechtová chce zařadit nový bod s názvem Podfinancování škol v rozpočtu pro rok 2022 a 2023.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení nového bodu na program schůze? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 44, přihlášeno je 174 poslankyň a poslanců, pro 79, proti 30. S návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Dále návrh paní poslankyně Jany Pastuchové, zařazení nového bodu Informace k dolu Turów.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení tohoto bodu na program schůze? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 45, přihlášeno je 174 poslankyň a poslanců, pro 77, proti 44. S návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Dále návrh pana poslance Romana Kubíčka na zařazení nového bodu Problémy v teplárenství a jeho dopady na koncové uživatele - variantně, chce ho zařadit dnes jako první bod.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování 46, přihlášeno je 174 poslankyň a poslanců, pro návrh 77, proti 33. S návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

A dále tento bod zařadit jako první ve čtvrtek 13. 10.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 47, přihlášeno je 174 poslankyň a poslanců, pro 78, proti 26. S návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Máme poslední čtyři návrhy.

 

Nejprve pan poslanec Miroslav Janulík chce bod číslo 73, sněmovní tisk 165, je to senátní návrh zákona o pobytu cizinců, vyřadit z jednání této schůze.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro vyřazení tohoto bodu? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je pro tento návrh?

Hlasování s pořadovým číslem 48, přihlášeno je 173 poslankyň a poslanců, pro 77, proti 74. S návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Dále paní poslankyně Margit Balaštíková chce zařadit nový bod, a to je Pomoc obcím a městům s nedobytnou pohledávkou.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh na zařazení nového bodu? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 49, přihlášeno je 173 poslankyň a poslanců, pro 80, proti 30. S návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Dále paní poslankyně Zuzana Ožanová chce zařadit nový bod, a to je Zpráva ministra dopravy k průjezdnosti železničního koridoru u Poříčan.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení nového bodu na program schůze? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 50, přihlášeno je 173 poslankyň a poslanců, pro 76, proti 48. S návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

A jako poslední je návrh pana poslance Josefa Kotta k bodu číslo 6, sněmovní tisk 177, týká se EET. Pan poslanec navrhuje tento bod vyřadit z pořadu schůze.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro vyřazení tohoto bodu? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 51, přihlášeno je 173 poslankyň a poslanců, pro návrh 60, proti 96. S návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

A nyní tedy budeme hlasovat o celém pořadu schůze včetně schválených a upravených změn.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro pořad schůze? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 52, přihlášeno je 172 poslankyň a poslanců, pro návrh 146, proti 19. S návrhem pořadu schůze byl vysloven souhlas.

 

A my budeme postupovat tak, jak byly schváleny jednotlivé body. Já vám děkuji a předám řízení schůze.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Přeji vám hezký večer. Budeme pokračovat podle schváleného programu, a sice bodem

 

6.
Vládní návrh zákona, kterým se zrušuje zákon č. 112/2016 Sb., o evidenci tržeb,
ve znění pozdějších předpisů, a mění a zrušují další související právní předpisy
/sněmovní tisk 177/ - druhé čtení

Z pověření vlády předložený návrh zákona uvede pan ministr dopravy Kupka. Prosím, pane ministře, ujměte se slova, a vás poprosím všechny o klid, případně abyste přenesli své diskuse mimo sál. Děkuji pěkně. Pane ministře, počkejte, než se kolegové utiší. Ještě jednou poprosím, aby ti, co nechtějí být součástí diskuse o EET, opustili sál. Pane ministře, prosím, máte slovo.

 

Ministr dopravy ČR Martin Kupka: Vážený pane předsedající, vážené paní kolegyně, vážení páni kolegové, dovolím si velmi stručně představit v rámci druhého čtení návrh zákona, kterým se zrušuje zákon č. 112/2016 Sb., o evidenci tržeb. Chceme tím definitivně ukončit éru, kdy se na každého podnikatele a živnostníka pohlíželo jako na a priori nepoctivého. Chceme naopak, aby Česká republika vůči všem, kteří podnikají, vůči všem, kteří se snaží poctivě svoje řemeslo realizovat, ať už jsou živnostníci, nebo podnikatelé, aby jim stát pomáhal a nezatěžoval je zbytečnou byrokracií. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP