(Jednání pokračovalo v 19.40 hodin.)

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Pokračuji po přestávce a vycházím z toho, že zatím poslední návrh byl procedurální návrh pana předsedy Výborného zkrátit lhůtu na 13 dní. Pane předsedo Výborný, platí? (Poslanec Výborný naznačuje, že neplatí.) Neplatí, dobře.

Pan poslanec Babka.

 

Poslanec Ondřej Babka: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. My jsme tu krátkou pauzu využili k tomu, abychom se dohodli. Ujasnili jsme si, že lepší bude postup, který jsem navrhoval podle § 94a odst. 4, kdy zde načteme a budeme hlasovat o tom, aby se garanční výbor návrhem zákona již nezabýval mezi druhým a třetím čtením, a tím pádem ho rovnou posuneme do čtení třetího.

A ještě mi dovolte jednu poznámku, kterou jsem tady zmínil. V rámci legislativně technických úprav změnu účinnosti načtu až ve třetím čtení. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Dobře, děkuji, ale neberu to jako procedurální návrh, pouze následující. Po rozpravě budeme hlasovat o tom, že garanční výbor se nebude zaobírat zákonem ve druhém a ve třetím čtení.

V tom případě otevírám... Rozprava již byla otevřena. Ještě někdo další, kdo se chce přihlásit do rozpravy? Není, takže končím rozpravu.

A táži se pana ministra, jestli má zájem o závěrečné slovo? Nikoliv. Pan zpravodaj? Rovněž ne.

Můžeme tedy zahájit podrobnou rozpravu. Připomínám, že pozměňovací a jiné návrhy přednesené v podrobné rozpravě musí být vždy odůvodněny. Vzhledem k tomu, že nemáme nikoho přihlášeného, v tuto chvíli končím podrobnou rozpravu... Tak do podrobné přece jenom pan poslanec.

 

Poslanec Ondřej Babka: Ještě abychom učinili za dost, já zde v podrobné rozpravě navrhuji, abychom podle § 94a odst. 4 hlasovali o tom, aby se garanční výbor návrhem zákona mezi druhým a třetím čtením již nezabýval. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji a v tuto chvíli končím podrobnou rozpravu.

 

A budeme hlasovat o návrhu pana poslance. Zagonguji a ještě jednou zopakuji, o co se jedná. Garanční výbor se nebude dále zaobírat ve druhém a ve třetím čtením tímto zákonem.

Vzhledem k tomu, že už zřejmě nikdo nedorazí, zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 63, přihlášeno 103, pro bylo 100, proti nebyl nikdo. Výsledek přijato.

 

A já končím druhé čtení tohoto návrhu. Děkuji.

Dovolte, abych zahájil další bod a to je bod číslo 11 a jedná se o vládní návrh zákona o některých opatřeních proti šíření teroristického obsahu online, jedná se o sněmovní tisk... (Šum v sále.) S přednostním právem?

 

Poslanec Radim Fiala: Dámy a pánové, děkuji za slovo. Já jsem chtěl požádat o přestávku na poradu klubu hnutí SPD v délce dvou hodin. Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji. Tím pádem je přestávka do 21.44 hodin. A ještě upřesňuji: po dohodě s organizačním výborem vzhledem k tomu, že bylo dnes jednání do 21 hodin a přetáhlo by to tuto dobu, přerušuji do zítřka do 9 hodin. Děkuji a všem přeji hezký večer.

 

(Jednání skončilo v 19.45 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP