(Jednání pokračovalo ve 13.00 hodin.)

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Máme 13 hodin a budeme pokračovat dalším bodem

 

174.
Návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny

Prosím pana poslance Martina Kolovratníka, aby se ujal slova.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Dobré odpoledne. Chci poděkovat jménem volební komise grémiu Sněmovny, že jste se dohodli, aby se rychle uskutečnil tento bod. Je to tradiční volební bod Změny v orgánech Poslanecké sněmovny, který rozhodneme na návrh volební komise aklamací dvěma hlasováními. Tu lhůtu jsme stanovili do 29. listopadu, do včerejška do 12 hodin. Konstatují, že volební komise k této věci přijala usnesení číslo 83 z 29. listopadu. Jsou tam proti sobě rezignace i nominace do výborů.

Nakonec se všechno odehrálo v rámci klubu hnutí ANO, jiné Poslanecké kluby nedodaly žádné návrhy. Pro formu ještě konstatuji, že všechny ty rezignace i nominace jsou proti sobě číselně, tedy odpovídají kvoru, které poslanecký klub hnutí ANO má v jednotlivých orgánech Sněmovny k dispozici.

Pro stenozáznam z toho usnesení čtu, že rezignace jsou navrženy: z rozpočtového výboru Eva Fialová, z výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj Milan Wenzl a z výboru pro bezpečnost Milan Brázdil.

Proti tomu nominace do rozpočtového výboru Richard Brabec, do výboru pro veřejnou správu Eva Fialová a Jana Mračková Vildumetzová. Tam bylo ještě jedno místo uvolněné po zvolení paní poslankyně Kláry Dostálové místopředsedkyni Sněmovny. Dále do výboru pro bezpečnost Jana Mračková Vildumetzová, do hospodářského výboru Martin Kukla a do kontrolního výboru Jana Hanzlíková. Všechny nominace v rámci hnutí ANO.

Volební komise zde navrhuje volbu veřejnou pomocí hlasovacího zařízení. Pane předsedající, prosím o otevření rozpravy, a pokud žádné přihlášky do rozpravy nebudou, poté o dvě hlasování, jedno hlasování o navržených rezignacích a druhé hlasování o navržených nominacích. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji, pane poslanče. Otevírám rozpravu, do které se nikdo nehlásí. Pokud se nikdo skutečně nepřihlásil, tak rozpravu končím.

Máte zájem o závěrečné slovo? (Poslanec Kolovratník: Ne.) Nikoliv, tak bych vás poprosil, jestli byste nás mohl provést procedurou hlasování. Děkuji.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Nejdříve prosím první hlasování v souladu s usnesením 83 volební komise ze dne 29. listopadu o navržených rezignacích z orgánů Poslanecké sněmovny.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Ano, pane poslanče, jestli tomu správně rozumím, budeme hlasovat všechny tři návrhy naráz?

 

Poslanec Martin Kolovratník: Ano, jako vždy, v tomto bodu je to ustálené. Hlasujeme vždy rezignace jedním hlasováním en bloc a poté nominace také jedním hlasováním en bloc.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji.

Můžeme zahájit hlasování. Táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 64, přihlášeno bylo 169, pro bylo 144, proti nikdo. Výsledek: přijato. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Nyní prosím druhé hlasování en bloc o navržených nominacích do orgánů Poslanecké sněmovny.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji.

Zahajuji hlasování. Táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 65, přihlášeno bylo 169, pro bylo 141, proti nebyl nikdo. Výsledek: přijato.

 

Vzhledem k tomu, že žádné další hlasování už není, tímto bod uzavírám.

S ohledem na to, že se poslanecké kluby domluvily, že nyní bude přestávka, vyhlašuji přestávku do 14.30 hodin. Děkuji.

 

(Jednání přerušeno ve 13.04 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP