Středa 30. listopadu 2022, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Karel Havlíček)

174.
Návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny

Prosím pana poslance Martina Kolovratníka, aby se ujal slova.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Dobré odpoledne. Chci poděkovat jménem volební komise grémiu Sněmovny, že jste se dohodli, aby se rychle uskutečnil tento bod. Je to tradiční volební bod Změny v orgánech Poslanecké sněmovny, který rozhodneme na návrh volební komise aklamací dvěma hlasováními. Tu lhůtu jsme stanovili do 29. listopadu, do včerejška do 12 hodin. Konstatují, že volební komise k této věci přijala usnesení číslo 83 z 29. listopadu. Jsou tam proti sobě rezignace i nominace do výborů.

Nakonec se všechno odehrálo v rámci klubu hnutí ANO, jiné Poslanecké kluby nedodaly žádné návrhy. Pro formu ještě konstatuji, že všechny ty rezignace i nominace jsou proti sobě číselně, tedy odpovídají kvoru, které poslanecký klub hnutí ANO má v jednotlivých orgánech Sněmovny k dispozici.

Pro stenozáznam z toho usnesení čtu, že rezignace jsou navrženy: z rozpočtového výboru Eva Fialová, z výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj Milan Wenzl a z výboru pro bezpečnost Milan Brázdil.

Proti tomu nominace do rozpočtového výboru Richard Brabec, do výboru pro veřejnou správu Eva Fialová a Jana Mračková Vildumetzová. Tam bylo ještě jedno místo uvolněné po zvolení paní poslankyně Kláry Dostálové místopředsedkyni Sněmovny. Dále do výboru pro bezpečnost Jana Mračková Vildumetzová, do hospodářského výboru Martin Kukla a do kontrolního výboru Jana Hanzlíková. Všechny nominace v rámci hnutí ANO.

Volební komise zde navrhuje volbu veřejnou pomocí hlasovacího zařízení. Pane předsedající, prosím o otevření rozpravy, a pokud žádné přihlášky do rozpravy nebudou, poté o dvě hlasování, jedno hlasování o navržených rezignacích a druhé hlasování o navržených nominacích. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji, pane poslanče. Otevírám rozpravu, do které se nikdo nehlásí. Pokud se nikdo skutečně nepřihlásil, tak rozpravu končím.

Máte zájem o závěrečné slovo? (Poslanec Kolovratník: Ne.) Nikoliv, tak bych vás poprosil, jestli byste nás mohl provést procedurou hlasování. Děkuji.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Nejdříve prosím první hlasování v souladu s usnesením 83 volební komise ze dne 29. listopadu o navržených rezignacích z orgánů Poslanecké sněmovny.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Ano, pane poslanče, jestli tomu správně rozumím, budeme hlasovat všechny tři návrhy naráz?

 

Poslanec Martin Kolovratník: Ano, jako vždy, v tomto bodu je to ustálené. Hlasujeme vždy rezignace jedním hlasováním en bloc a poté nominace také jedním hlasováním en bloc.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji.

Můžeme zahájit hlasování. Táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 64, přihlášeno bylo 169, pro bylo 144, proti nikdo. Výsledek: přijato. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Nyní prosím druhé hlasování en bloc o navržených nominacích do orgánů Poslanecké sněmovny.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji.

Zahajuji hlasování. Táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 65, přihlášeno bylo 169, pro bylo 141, proti nebyl nikdo. Výsledek: přijato.

 

Vzhledem k tomu, že žádné další hlasování už není, tímto bod uzavírám.

S ohledem na to, že se poslanecké kluby domluvily, že nyní bude přestávka, vyhlašuji přestávku do 14.30 hodin. Děkuji.

 

(Jednání přerušeno ve 13.04 hodin.)

(Jednání pokračovalo ve 14.30 hodin.)

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, projednávání vládního návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2023, tedy sněmovního tisku 315, v třetím čtení, jsme přerušili v rozpravě před polední přestávkou. Nyní tedy otevírám bod

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP