(16.00 hodin)
(pokračuje Alena Schillerová)

Přestože mezitím byl rozpočtový výbor, o tomto pozměňovacím návrhu poslankyň za hnutí ANO se nehlasovalo, tehdy z nějakých technických důvodů, už to přesně nejsem schopna specifikovat, a já si prostě myslím... Četla jsem stanovisko legislativy, které jsem ráno obdržela, děkuji za ně. V podstatě jsem se tam dočetla, že jsou tady totožné pozměňovací návrhy, že se to musí vyřešit hlasováním a že ten, o kterém bude hlasováno, tak ten další je samozřejmě nehlasovatelný. Tomu rozumíme. Já osobně si ale myslím, že - zjišťovala jsem, jestli taková situace tady někdy byla, nebyla, nesehnala jsem pamětníka, ani náš pan tajemník, který je tady přes třicet let, si to nepamatuje, tajemník našeho klubu - takže nebyla, ale mně logika velí: jestliže tady máme dva totožné pozměňovací návrhy, oba dva tyto pozměňovací návrhy chtějí to samé, chtějí pomoci zlepšit platové podmínky asistentů pedagogů a jeden byl podán o čtrnáct dní dřív než ten druhý, tak si prostě myslím, že by se mělo hlasovat podle pořadí, jak byly podány v systému Sněmovny. To je zdravý selský rozum a není to žádné politikaření. Jde nám všem o to samé.

Takže já navrhuji, mám protinávrh, aby se nejdřív hlasovalo o pozměňovacím návrhu pod pořadovým číslem 31 poslankyň Berkovcová a Balaštíková a až poté případně o pozměňovacím návrhu pod číslem 52, pokud samozřejmě... (Námitka zpravodaje Bernarda.) To už nejde? O tom 31? Dobře, rozumím. Takže jen, aby se jako o prvním hlasovalo o pozměňovacím návrhu pod pořadovým číslem 31 poslankyň Balaštíková a Berkovcová.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji, paní předsedkyně. Jenom to tedy shrnu. O prvním bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pana ministra Bartoše nejprve, je to tak?

 

Poslanec Josef Bernard: Ne. Musíme odhlasovat proceduru a byl tu alternativní návrh k hlasování procedury, jak jsem to navrhl já. Myslím, že bychom měli teď hlasovat o návrhu paní předsedkyně Schillerové na proceduru a potom o tom mém původním návrhu procedury.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, přesně tak. Přivolám kolegy z předsálí. Nejprve budeme hlasovat o protinávrhu paní předsedkyně Schillerové s tím, že nejprve bude hlasováno o pozměňovacím návrhu číslo 31, poté případně o pozměňovacím návrhu 52. Je to tak, pane zpravodaji?

 

Poslanec Josef Bernard: Ne, bude se hlasovat pouze jeden. My nemůžeme hlasovat o dvou podle legislativního odboru. To znamená, musíme vybrat. Buď budeme hlasovat třicet jedničku, anebo padesát dvojku. Já navrhuji, abychom hlasovali padesát dvojku, a paní předsedkyně Schillerová navrhuje třicet jedničku. Takže takto je návrh paní předsedkyně Schillerové.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, hlasujeme tedy, že jako první se bude hlasovat pozměňovací návrh číslo 31.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Hlasování číslo 66, přihlášeno 170 poslanců a poslankyň, pro 77, proti 55. Návrh byl zamítnut.

 

Nyní tedy budeme hlasovat o... (Hlásí se poslankyně Schillerová.) K návrhu procedury ještě?

 

Poslankyně Alena Schillerová: Ne. Chci okomentovat to hlasování, jestli mohu. Děkuji vám za vstřícnost, paní místopředsedkyně. Takže nezvítězil zdravý rozum, nezvítězilo jakési pravidlo toho, že někdo byl první, zvítězila politika, jde nám tady o politiku, a zvítězilo, možná nazvěme to i pravými slovy, zvítězilo plagiátorství! Děkuju. (Potlesk poslanců ANO 2011.)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Nyní budeme hlasovat o návrhu procedury, jak ji přednesl pan zpravodaj.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 67, přihlášeno 172 poslankyň a poslanců, pro 122, proti 5. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme tedy hlasovat o pozměňovacích návrzích podle schváleného postupu. Prosím pana zpravodaje, aby přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy.

 

Poslanec Josef Bernard: Ještě jednou děkuji za slovo. Jenom chci předeslat, že rozpočtový výbor nemá stanoviska, to znamená, stanoviska bude předčítat pouze pan ministr financí.

A ještě mi dovolte jednu poznámku. Vy máte k dispozici přílohu číslo 2, takže mně dovolte, abych nečetl ty dlouhé texty. Vždycky se odvolám na pořadové číslo, čísla příslušných kapitol a přečtu poslance, kteří navrhují dotyčný pozměňovací návrh, abychom urychlili celou proceduru.

Takže nyní, paní předsedající, budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pana poslance Bartoše k textové části návrhu zákona o státním rozpočtu. V příloze 1 návrh upravuje novou kapitolu 364, Digitální a informační agentura. Jedná se o přílohu číslo 1 ke sněmovnímu tisku 315/3.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji. Stanovisko? (Ministr: Souhlas.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 68, přihlášeno 172 poslanců a poslankyň, pro 95, proti 75. Návrh byl přijat. Prosím, pokračujte.

 

Poslanec Josef Bernard: Nyní budeme pokračovat dle přílohy číslo 2 s tím, že předřadíme pozměňovací návrh pod číslem 52. Je to návrh skupiny poslanců Výborného, Zajíčkové, Berkiho, Klímy a Bartoše a týká se kapitol 333 a 398.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: (Ministr: Souhlas.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 69, přihlášeno 172 poslanců a poslankyň, pro 171, proti žádný. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Josef Bernard: Pokračujeme pozměňovacím návrhem pod pořadovým číslem 1. Týká se kapitol 362 a 398. Předkládají poslanci Richter, Babiš, Babka, Kubíček, Bžoch.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: (Ministr: Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 70, přihlášeno 172 poslanců a poslankyň, pro 77, proti 92. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslanec Josef Bernard: Pozměňovací návrh 2. Týká se kapitol 362 a 362 na obou dvou stranách, poslanci Richter, Babiš, Babka, Kubíček, Bžoch.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: (Ministr: Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 71, přihlášeno 172 poslanců a poslankyň, pro 77, proti 91. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslanec Josef Bernard: Pozměňovací návrh 3, týká se kapitol 327 a 396. Navrhovatel: pan poslanec Havlíček.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: (Ministr: Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 72, přihlášeno 172 poslanců a poslankyň, pro 77, proti 94. Návrh byl zamítnut. Prosím, pokračujte. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP