(Jednání pokračovalo v 19.49 hodin.)

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Je 19.49 hodin, přestávka pro jednání klubu hnutí ANO vypršela. Jenom připomenu, nebo poprosím, kolegyně, kolegové, abyste se usadili, abychom se mohli dál věnovat projednávanému bodu a tisku.

Jenom připomenu, že v tuto chvíli jsme před hlasováním. Usnesení k zákonu... já ten návrh přednesu. Ten návrh zní: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 65/2022 Sb., o některých opatřeních v souvislosti s ozbrojeným konfliktem na území Ukrajiny vyvolaným invazí vojsk Ruské federace, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony, podle sněmovního tisku 351, ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou." To je návrh usnesení. Přistoupíme k hlasování.

Paní předsedkyně ještě?

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. My jsme měli teď krátkou desetiminutovou pauzu na poradu klubu hnutí ANO. Musím říct, že klub hnutí ANO setrvá na svém stanovisku, ke kterému dospěl už dopoledne po jednání. My jsme podpořili vládě lex Ukrajina I, II, III, ale tady tento návrh, kde nejsou dopracovány nástroje sociální podpory a další věci, o kterých jsme tady celou tu dobu mluvili, prostě podpořit nemůžeme. My se zdržíme, nebudeme proti, ale zdržíme se. A chtěla bych vyzvat vládu, ať prostě je dopracuje, ať sem přijde s další úpravou, máte (čas) do konce března, takto prostě to není možné. Vy vlastně ten problém, znovu opakuji, jenom hrnete před sebou. To znamená, klub hnutí ANO se v tomto případě zdrží. Děkuju.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Ano. Chci se zeptat, jestli ještě jednou musím předčítat to usnesení? Víme všichni, o čem budeme hlasovat? Ten návrh usnesení byl načtený. A já tedy zahajuji hlasování (číslo 27) - tak ještě jednou, prohlašuji toto hlasování za zmatečné.

Zaznamenal jsem žádost o odhlášení, tak vás všechny odhlásím. Příště prosím, jak stanovisko, tak prosbu o odhlášení trošičku dříve, než začínáme hlasovat. Děkuji, to pro příště. Počkáme, než se ustálí počet poslanců.

Mezitím načtu jednu omluvu, která přišla. Pan poslanec Jáč se od 19 hodin omlouvá z pracovních důvodů.

 

Počet poslanců v sále se ustálil, a já tedy zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh usnesení? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 28, bylo přihlášeno 136 poslanců, pro hlasovalo 81, proti žádný. Návrh usnesení byl přijat a já konstatuji, že jsme s návrhem zákona vyslovili souhlas.

 

Tím končím projednávání tohoto bodu, a sice tisku 351. Podle dohody předsedů poslaneckých klubů to byl poslední bod, který dneska budeme projednávat. Měli bychom se sejít zítra v 9 hodin. Ale ještě chce slovo pan předseda Výborný.

 

Poslanec Marek Výborný: Děkuji. Milé kolegyně, milí kolegové, já bych chtěl jenom připomenout pozvání, které jste obdrželi na zítra na 7.30 hodin do Státních aktů, kde se uskuteční tradiční adventní setkání. Podpoříme i komunitu Sant´Egidio, která se stará potom o bezdomovce během vánočních svátků. Takže těšíme se na vás zítra v 7.30 hodin ve Státních aktech. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Ano, děkuji za tuto informaci. Tím pro dnešek končíme a znovu se uvidíme zítra, kdy budeme pokračovat v našem jednání v 9 hodin ráno. Zatím vám přeji krásný večer.

 

(Jednání skončilo v 19.53 hodin.)***


Související odkazy


Videoarchiv19:50


Přihlásit/registrovat se do ISP