(10.20 hodin)

 

Poslanec Lubomír Brož: Děkuji, paní předsedkyně. Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dovolte, abych vás seznámil s procedurou tak, jak ji doporučil garanční školský výbor: Za prvé návrh na zamítnutí, který jsme již hlasovali. Za druhé jsou to legislativně technické úpravy, budou-li ve třetím čtení předneseny. Za třetí pozměňovací návrhy E1 až E3. Přitom platí, že pokud bude schváleno E2, je nehlasovatelné A35 až A37. Za čtvrté pozměňovací návrhy B1.

Za páté pozměňovací návrh C1.2. Bude-li schváleno toto C1.2, je nehlasovatelné C1.1. Za šesté, nebude-li schváleno C1.2, hlasovat C1.1. Za sedmé všechny pozměňovací návrhy A, ve znění změn a doplňků podle bodů 3 až 6 této procedury. Přitom platí, že bude-li schváleno A, je nehlasovatelné B2. Za osmé, nebude-li schváleno A, hlasovat B2. Za deváté pozměňovací návrh D a za desáté návrh zákona jako celek.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Já vám děkuji, pane zpravodaji. Teď by byl prostor pro protinávrhy, ale ještě předtím bude prostor vystoupit k hlasování předchozímu. Poprosím.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Pouze pro stenozáznam: u předchozího hlasování jsem hlasoval proti, ale na sjetině mám pro. Nezpochybňuji hlasování. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Také děkuji, to bylo pouze pro stenozáznam.

 

A nyní tedy zpět k proceduře. Je nějaký návrh na její změnu nebo doplnění? Není tomu tak.

Já tedy dám hlasovat o této navržené proceduře. Kdo je pro tuto proceduru? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je případně proti?

hlasování číslo 31 nás hlasovalo 169, pro 166, proti 0. Procedura byla přijata. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Lubomír Brož: Děkuji. Mělo být nyní hlasování o legislativně technických úpravách, ale nyní se nikdo nepřihlásil s legislativně technickými úpravami, takže přicházíme k bodu 3 hlasování. A jsou to tedy pozměňovací návrhy E1 až E3, kde připomenu, že bude-li schváleno E2, je nehlasovatelné A35 až A37.

Návrhy E1 až E3 jsou legislativně technické úpravy pana poslance Haase vyplývající z projednávání sněmovního tisku s legislativním odborem Kanceláře Poslanecké sněmovny. Stanovisko garančního výboru: doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Stanovisko pana navrhovatele? (Souhlas.) Děkuji.

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 32 bylo 169 hlasujících, pro 165, proti 1. Tento návrh byl přijat. Prosím.

 

Poslanec Lubomír Brož: Za čtvrté se jedná o pozměňovací návrh B1. Jedná se o návrh poslankyně Michaely Šebelové a je to pozměňovací návrh usnesení garančního výboru. Navrhuje se vypuštění povinnosti přípravy každoročního akčního plánu podpory sportu pro Ministerstvo školství. Dále návrh výslovně stanovuje, že finanční podporu školního a vysokoškolského sportu ze státního rozpočtu není dotčena povinnost obcí a krajů zajišťovat výdaje právnických osob vykonávajících činnost škol a školských zařízení, které zřizují.

Stanovisko garančního výboru: doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. Stanovisko pana navrhovatele? (Souhlas.) Děkuji.

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

hlasování číslo 33 hlasovalo 169 poslanců a poslankyň, pro 105, proti 56. Návrh byl přijat. Prosím.

 

Poslanec Lubomír Brož: Dalším hlasováním je pozměňovací návrh C1.2. Přitom opět připomenu, že bude-li schváleno C1.2, je nehlasovatelné následné C1.1. Jedná se o návrh, respektive oba jsou návrhy poslance Ondřeje Babky. Návrh C1.2 navrhuje, aby byl vypuštěn požadavek pro funkci předsedy, místopředsedy a člena rady Národní sportovní agentury mít vysokoškolské vzdělání.

Stanovisko garančního výboru: nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Stanovisko pana navrhovatele? (Nesouhlas.) Děkuji.

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

hlasování číslo 34 nás hlasovalo 169, pro 57, proti 101. Tento návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslanec Lubomír Brož: Jako alternativa k předchozímu návrhu byl předložen návrh pana poslance Ondřeje Babky pod číslem C1.1, který by snížil požadavek na vzdělání předsedy i místopředsedy a člena Národní sportovní agentury tak, že by postačovalo mít vzdělání v bakalářském stupni a nebylo by nutné magisterské vzdělání.

Stanovisko garančního výboru: nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Jenom se omlouvám, pane zpravodaji, já tady mám poznámku, že už je to nehlasovatelné v případě schválení... Ano, je to tak. Hlasujeme opět, samozřejmě. Stanovisko: nedoporučuje. A prosím ještě pana navrhovatele? (Nesouhlas.) Děkuji.

Zahájila jsem hlasování o tomto návrhu a ptám se, kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

hlasování číslo 35 nás opět hlasovalo 169, pro 75, proti 86. Opět to nebylo přijato. Prosím.

 

Poslanec Lubomír Brož: Nyní budeme hlasovat návrhy A1 až A34. Jedná se o pozměňovací návrhy změn a doplňků podle bodu 3 až 6 této procedury a připomenu opět, že bude-li schváleno A, je nehlasovatelné B2. Nyní se jedná o pozměňovací návrhy pana poslance Haase, které jsou obsažené v usnesení garančního školského výboru z 16. schůze 19. října. Jedná se o komplexní pozměňovací návrh reagující na rozsáhlou diskusi na výboru. Návrh se týká různých oblastí, mimo jiné výslovně definuje, co se rozumí školním sportem a definuje povinnosti Ministerstva školství v této oblasti. Dále zavádí povinnost průběžné a pravidelné komunikace Národní sportovní agentury se sportovními organizacemi a omezuje počet funkčních období, po která mohou být členové rady Národní sportovní agentury jmenováni.

Tak ještě připomenu, že se jedná o A1 až A34, a stanovisko garančního výboru: doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. Pan navrhovatel? (Souhlas.) Také děkuji.

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh: Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

hlasování číslo 36 se účastnilo 168 hlasujících, pro 161, proti 3. Tento návrh byl přijat. Prosím.

 

Poslanec Lubomír Brož: Protože jsme schválili předchozí návrh, nebude nyní hlasovatelný návrh 8, to znamená B2. Přikročíme tedy k hlasování bodu 9, to znamená, pozměňovací návrh D a je to návrh paní poslankyně Mračkové Vildumetzové. Tento návrh stanovuje jako povinnou součást plánu kontrolní činnosti Nejvyššího kontrolního úřadu pro každý rozpočtový rok také kontrolu Národní sportovní agentury.

Stanovisko garančního výboru: nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. Pan navrhovatel? (Nesouhlas.) Děkuji.

Zahájila jsem hlasování k tomuto poslednímu pozměňovacímu návrhu. Kdo je pro? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 37 hlasovalo 168 poslanců a poslankyň, pro bylo 71, proti 88. Tento návrh byl zamítnut.

 

A jestli se nemýlím, vypořádali jsme se tak se všemi pozměňovacími návrhy, pane zpravodaji? (Zpravodaj: Ano.) Děkuji, je tomu tak. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP