(Jednání pokračovalo v 18.00 hodin.)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, nyní požádám předsedu volební komise, poslance Martina Kolovratníka, aby nás seznámil s výsledkem druhého kola volby. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji za slovo a konstatuji, že volba byla úspěšná, je ukončena. Připomenu, že jsme volili nebo obsazovali druhé místo ve věci kandidátů Poslanecké sněmovny na členy Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí. Je to nominace, kterou by Sněmovna měla odeslat do 16. prosince do Senátu, který tyto naše návrhy posoudí. V prvním kole dnes odpoledne jedno jméno bylo zvoleno nebo jeden kandidát a v tuto chvíli v druhém kole konstatuji, že byl zvolen i druhý kandidát.

Poče vydaných hlasovacích lístků byl 130, odevzdaných lístků bylo také 130, neodevzdaných 0. Kvorum nutné pro zvolení bylo 66 a jediný kandidát v druhém kole, pan Petr Vymětal, obdržel 117 hlasů a tímto byl zvolen jako nominant nebo návrh Poslanecké sněmovny pro Senát do již výše zmíněného úřadu. Konstatuji, že tímto volba končí. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji, pane předsedo.

Nejprve přečtu omluvy. Dnes od 17.06 do 17.25 z rodinných důvodů se omlouvá paní poslankyně Olga Richterová a od 17 hodin z pracovních důvodů se omlouvá pan poslanec Pavel Svoboda.

A nyní tedy přerušuji 48. schůzi Poslanecké sněmovny s tím, že pokračovat v ní budeme v pátek 16. prosince v 9 hodin ráno. A pro pořádek připomínám, že zítra, tj. ve čtvrtek 15. prosince, bude v 9 hodin ráno zahájena 49. schůze Poslanecké sněmovny.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, já vám děkuji a přeji pěkný zbytek dnešního dne.

 

(Schůze přerušena v 18.02 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP