(17.20 hodin)
(pokračuje Jan Bartošek)

Vzhledem k tomu, že nepadl další návrh, zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro přikázání tohoto tisku hospodářskému výboru k projednání? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 65, přihlášeno je 138 poslankyň a poslanců, pro návrh 137, proti nikdo. Konstatuji, že jsme tento tisk přikázali k projednání i hospodářskému výboru.

 

A dále zazněl návrh na prodloužení o 20 dnů na 80 dnů.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro prodloužení projednání o 20 dnů? Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 66, přihlášeno je 138 poslankyň a poslanců, pro návrh 136, proti nikdo. Konstatuji, že jsme prodloužili lhůtu na projednání tohoto tisku o 20 dnů na 80 dnů.

 

Pro pořádek se ptám pana zpravodaje, zda jsme se vypořádali se všemi návrhy, které zazněly v rozpravě? Pane zpravodaji? Zazněly všechny návrhy, o všech bylo hlasováno a já vám děkuji. Končím projednávání tohoto tisku.

 

A nyní přistoupíme k dalšímu bodu, ale než ho načtu, přečtu omluvy. Dnes od 16 hodin z pracovních důvodů se omlouvá pan poslanec Petr Bendl, od 15 hodin z pracovních důvodů se omlouvá paní poslankyně Jana Hanzlíková, od 16.30 z pracovních důvodů se omlouvá pan poslanec Igor Hendrych, od 16 do 23.59 ze zdravotních důvodů se omlouvá pan poslanec Jan Kubík, od 15 do 17 ze zdravotních důvodů pan poslanec Jakub Michálek, od 16.48 do půlnoci z pracovních důvodů paní poslankyně Zdeňka Němečková Crkvenjaš, od 18.30 z pracovních důvodů paní poslankyně Lucie Potůčková, od 15 do 19 hodin z rodinných důvodů pan poslanec Jan Richter, od 15.30 z pracovních důvodů pan poslanec Jan Síla, od 16 hodin ze zdravotních důvodů pan poslanec Julius Špičák, od 15 hodin z pracovních důvodů pan poslanec Karel Tureček, od 15 hodin do půlnoci z pracovních důvodů pan poslanec Jan Volný, od 13.45 bez udání důvodů pan poslanec Pavel Žáček a od 16.45 z pracovních důvodů pan ministr Martin Baxa.

 

A já otevírám další bod a tím je bod

 

109.
Návrh kandidátů Poslanecké sněmovny na členy Úřadu pro dohled
nad hospodařením politických stran a politických hnutí

První kolo proběhlo dnes před polední přestávkou a já prosím předsedu volební komise poslance Martina Kolovratníka, aby zopakoval kandidáta, který postupuje do druhého kola. (Hluk v sále.)

Já se omlouvám, kolegyně a kolegové, ale poprosím vás o ztišení. Kolegyně a kolegové, poprosím vás o ztišení, aby bylo dobře rozumět, co pan poslanec bude říkat. Prosím.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji a já za volební komisi budu velmi stručný. Není to nová volba, je to druhé kolo té volby, kterou jsme dnes začali, tedy nominace dvou členů do Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí, protože jsme byli v uvozovkách úspěšní částečně, v prvním kole nadpoloviční většinu hlasů - kvorum bylo 80 - získal pan Aleš Zpěvák se ziskem 139 hlasů a byl zvolen. A protože volba je dvoukolová, druhý, neúspěšný kandidát pan Petr Vymětal - měl 64 hlasů - postoupil do druhého kola. A teď tedy si v druhém kole tu volbu v uvozovkách zopakujeme. To znamená, prosím pana předsedajícího o přerušení té volby, ve Státních aktech je vše připraveno. Bude jeden lístek s jedním jménem, takže věřím, že ta volba - že nebudou neplatné lístky - že by mohla být úspěšná. Na vydávání lístků dávám 10 minut, to znamená, v 17.33 volbu ukončíme.

A ještě podle předběžné dohody poprosím, pane předsedající, aby tu řízení Sněmovny na mě počkalo, abychom po podepsání protokolu mohli tady na mikrofon a stenozáznam výsledek volby okamžitě vyhlásit. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pane předsedo, potřebuji se domluvit, že bych jednání Poslanecké sněmovny přerušil tedy do 18 hodin?

Jednání Poslanecké sněmovny přerušuji do 18 hodin, následně budou vyhlášeny výsledky druhého kola a teprve následně bude přerušena tato schůze do pátku. To znamená, nyní schůze stále trvá, přerušuji pouze do 18 hodin. Já vám děkuji a prosím, můžeme zahájit volbu.

 

(Jednání přerušeno v 17.24 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP