(17.50 hodin)
(pokračuje Karel Havlíček)

Další bod je bod paní poslankyně Mračkové Vildumetzové, Nedostatek léků a obrovské selhání ministra zdravotnictví, zařadit jako první bod dnešního dne. Ale hlasujeme nejdříve jako zařazení nového bodu.

Zahajuji hlasování. Táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 33, 177 přihlášených, pro bylo 80, proti 91. Výsledek: zamítnuto.

 

Další bod je bod, který předložil pan Milan Brázdil, Zdravotnická záchranná služba České republiky, zařadit jako poslední bod dnešní schůze, ale hlasujeme nejdříve jako nový bod.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 34, přihlášeno 177, pro 83, proti 94. Výsledek: zamítnuto.

 

A jako poslední bod zde je bod paní poslankyně Pastuchové, Okamžité řešení nedostatku léků v našich lékárnách, jakožto druhý bod naší schůze. A já nechám hlasovat, jestli ho zařadit jako nový bod.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 35, přihlášeno 177, pro byl 81, proti 92. Výsledek: zamítnuto.

 

Tím jsme se vypořádali se všemi přednesenými návrhy a nyní budeme hlasovat o celém návrhu pořadu 50. schůze Poslanecké sněmovny tak, jak byl písemně předložen a jak byl upraven schválenými pozměňovacími návrhy.

Zahajuji tedy hlasování. Táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 36, přihlášeno 177, pro byli 94, proti 1. Výsledek: přijato.

 

Pořad schůze tedy byl schválen.

S přednostním právem se hlásí paní předsedkyně Schillerová. Prosím o klid v sále. Děkuji.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo, pane předsedající. Vidím bohužel, vláda nám prchá. Já se jí nedivím, mít tolik naloženo, tak by se mi také nechtělo zůstat. (Výbuch veselí v levé části sálu.) Byli jsme svědky toho, že mí kolegové vystoupili se zásadními podněty z oblasti zdravotnictví, z oblasti sociální, rozpočtového chaosu včetně směřování daňové politiky, energetické krize, dopady předsednictví s tím související, balíček místopředsedy Karla Havlíčka, nedočerpání peněz z EU, proč nemáme v rozpočtu 54 miliard, které jsme tam už mohli mít. A samozřejmě cenzury, kterou připravuje tato vláda společně s Ministerstvem vnitra.

Každý jednotlivý bod jste zamítli. Toto jsou problémy lidí této země, o toto se lidi zajímají. Dívala jsem se třeba na pana ministra zdravotnictví, nic ve zlém, když moje kolegyně Jana Mračková Vildumetzová, vaším prostřednictvím, tady mluvila o lécích, o tom, jak viděla maminku, která nemohla sehnat antibiotika s téměř bezvládným dítětem, a neměla jsem pocit, že bych viděla na panu ministrovi sebemenší účast. Takže každý jednotlivý bod jste zamítli. Nechcete se bavit o problémech této země, o problémech lidí, kteří nám denně píší o tom, co je trápí.

Takže já jménem klubu hnutí ANO si beru dvě hodiny přestávku na jednání klubu hnutí ANO. Poté se vrátíme. A my se poradíme, jak s tímto vaším přístupem naložíme. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Na základě tohoto požadavku vyhlašuji přestávku na dvě hodiny. Pardon, ještě zde vidím další. Prosím o klid v sále.

 

Poslanec Radek Rozvoral: Děkuji, pane místopředsedo, za slovo. Vážené kolegyně, vážení kolegové, my z těch stejných důvodů, co říkala paní Schillerová, že se vlastně tady neodhlasovaly návrhy našeho předsedy, pana Tomio Okamury, co trápí naše občany, to je zvyšování energií, léky nejsou, potravin, tak navazuji na předsedkyni poslaneckého klubu hnutí ANO a beru si také dvě hodiny přestávku. Díky.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Tak... (Odmlka.) Ano. Tak vzhledem k tomu, že byla dohoda, že se dnes končí ve 21 hodin, je zde žádost o dvakrát dvouhodinovou přestávku, tak tím přerušuji dnešní schůzi, a to do zítřka do 9 hodin. Děkuji a přeji všem hezký večer. ***

 

(Jednání skončilo v 17.56 hodin.)




Přihlásit/registrovat se do ISP