(19.00 hodin)
(pokračuje Marian Jurečka)

Pokud jde o dotaz pana kolegy Juchelky, já tady jsem jasně uvedl, že o tom jednáme s ukrajinským ministerstvem. Ale já jsem tady také férově řekl, že nevím, kdy ta data budeme mít, protože ukrajinská protistrana dneska není schopna říci, kdy přesně mi to dodá. My dneska s nimi jednáme o formátu, takže předpokládám formát digitální. S paní ministryní jsem mluvil a říkal jsem, že pro nás by byla ideální měsíční frekvence. Zatím toto ale není z jejich strany dotaženo. Samozřejmě tady předpokládám, že ten, kdo je zastřešujícím orgánem v této debatě, jsou ministerstva jako partneři, kteří si případně vyřeší technickou otázku, zdali ta digitální informace půjde přímo na Úřad práce, nebo na MPSV a MPSV si to potom je schopno přetransformovat na Úřad práce. To je technická debata.

Ale zatím v tento okamžik - a to jsem i férově řekl - neumím vám na to dát odpověď, protože ukrajinské ministerstvo jako protistrana, která mně přislíbila spolupráci v téhle oblasti - i oni by stáli do budoucna o ty informace - v tento okamžik mně není schopna tyto věci zodpovědět z hlediska času a z hlediska formátu. Proto nejsem schopen ani v tento okamžik vám říci víc. Takhle jsem to tady i férově popsal asi před patnácti minutami v debatě. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji. Nyní se do obecné rozpravy nikdo nehlásí. Zeptám se ještě, jestli ze sálu se nikdo nehlásí z místa? Není tomu tak. Obecnou rozpravu k tomuto bodu tedy končím.

Ptám se, zda jsme to předchozí vystoupení mohli považovat za závěrečné slovo, nebo chce pan navrhovatel vystoupit? (Ne.) Nechce vystoupit. Pan zpravodaj chce mít závěrečné slovo? (Nechci.) Nechce.

V obecné rozpravě návrh na vrácení ani zamítnutí nezazněl.

Nyní se tedy budeme zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Mezitím zagonguji, aby mohli dorazit kolegové. Nejprve rozhodneme o přikázání garančnímu výboru. Předsedkyně Poslanecké sněmovny svým rozhodnutím navrhla přikázat předložený návrh k projednání výboru pro sociální politiku jako výboru garančnímu. Navrhuje někdo přikázání jinému výboru jako garančnímu? Nikoho takového nevidím.

 

Přistoupíme tedy k hlasování. Já se zeptám, kdo souhlasí s tím, aby předložený návrh byl přikázán k projednání výboru pro sociální politiku jako garančnímu výboru.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takový návrh usnesení? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 40, bylo přihlášeno 149 poslanců, pro hlasovalo 130, proti nebyl nikdo. Návrh usnesení byl přijat.

 

Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru pro sociální politiku jako garančnímu výboru. Předsedkyně Poslanecké sněmovny nenavrhla přikázat tento návrh dalšímu výboru. Zeptám se, zda má někdo návrh na přikázání dalšímu výboru? Pan poslanec Mašek, prosím. Já vás mezitím odhlásím.

 

Poslanec Jiří Mašek: Děkuji, pane předsedající. Chtěl bych navrhnout jako další výbor pro zdravotnictví, kam to zcela jistě, pane předsedo, patří.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Zaznamenal jsem návrh na přikázání výboru zdravotnímu. Budeme o tom hlasovat.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takový návrh? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 41, bylo přihlášeno 132 poslanců, pro hlasovalo 66, proti 13. Návrh byl zamítnut.

 

Zeptám se, jestli ještě někdo navrhuje jiný výbor k projednání? Není tomu tak.

 

Dále zazněl v obecné rozpravě návrh na zkrácení lhůty projednání, a to z 60 na 2 dny, tedy o 58 dní.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takové zkrácení lhůty? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 42, bylo přihlášeno 141 poslanců, pro hlasovalo 138, proti nikdo. Návrh usnesení byl přijat.

 

Konstatuji, že jsme zkrátili lhůtu k projednání ve výborech ze 60 na 2 dny, čili o 58 dní. Tím jsme se vypořádali se všemi hlasováními v prvním čtení a já končím projednávání tohoto bodu.

Protože je 19.04 hodin, jsem přesvědčen, že je dohoda, že tímto bodem skončíme. Přerušuji naše dnešní jednání a sejdeme se zítra v 9 hodin, kdy budeme pokračovat. Hezký zbytek večera.

 

(Jednání skončilo v 19.04 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP