(12.30 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji za dodržení času. Další s faktickou poznámkou je pan poslanec Adamec. (Nemá zájem.) Tak já vás odmazávám, ale jste přihlášen. Další je paní poslankyně Decroix. Také ji nevidím, takže odmazávám. Pan ministr Baxa? Také ne. Pan poslanec Havránek? Také ne. Pan poslanec Šimek? Také ne. To nám to jde hezky. Pan poslanec Výborný? Také ne. Pan poslanec Haas? Tak výborně, takže už nemám nikoho s faktickou poznámkou.

S přednostním právem se hlásí paní předsedkyně Schillerová.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuju za slovo, paní místopředsedkyně. No, já myslím, že vidíme, že v takové atmosféře se moc jednat nedá. My tady projednáváme nekonfliktní zákon o sdružování v politických stranách, který má naši podporu, my bychom s ním neměli žádný zásadní problém. Ta debata by byla dávno za námi a dávno by ten zákon byl odhlasován, kdyby tady nebylo opět přílepku, nestandardně načteného, neprojednaného v ústavně-právním výboru, namířeného proti jednomu člověku, protože ten druhý člověk je tím prvním posedlý. To nakonec tady vidíme roky.

My nechceme v této atmosféře jednat. Nechceme v podstatě, aby takovéto věci na sílu procházely, protože bychom se stejně obrátili na Ústavní soud. Chceme prostě, abychom se vrátili k zákonu o středu zájmů, ke stodesítce. Já prosím, abychom se sešli jako předsedové klubů, neříkám dnes, ale prostě v nějaké velice krátké době. Pojďme se sejít, pojďme se o tom bavit a bavme se prostě o konstruktivním návrhu, protože dnes je to Andrej Babiš a zítra to bude kdokoliv z vás, koho si někdo, kdo si umane překrucovat tady ústavu, překrucovat tady základní zásady demokracie, vybere.

Takže jste asi pochopili z mého úvodu, že si beru pauzu na jednání klubu hnutí ANO do 14 hodin. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji. Vzhledem k tomu, že padl návrh na pauzu, přerušuji jednání této schůze do zítra, do čtvrtka 9. 2. do 9 hodin. Děkuji za spolupráci a přeji hezký zbytek dne. Na shledanou.

 

(Jednání skončilo ve 12.32 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP