(13.10 hodin)

 

Poslankyně Nina Nováková: Já se omlouvám, pane předsedající, ale já jsem teď objevila, že jsem se zdržela, a hlasovala jsem ale pro.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Takže zpochybňujete hlasování?

 

Poslankyně Nina Nováková: Ano, zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Ano, takže budeme hlasovat o námitce. (Žádost o odhlášení.)

Ano, teď klepete dostatečně, takže vás všechny odhlásím a poprosím vás, abyste se svými identifikačními kartami přihlásili opětovně.

 

Přistoupíme nyní k hlasování o námitce, která zazněla.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 81, bylo přihlášeno 145 poslanců, pro hlasovalo 143, námitka byla schválena.

 

A my tedy zopakujeme hlasování. Já vám jenom upřesním, že budeme opětovně hlasovat o návrhu na zkrácení lhůty na projednání návrhu mezi prvním a druhým čtením o 30 dnů na 30 dnů.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takový návrh na zkrácení lhůt? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 82, bylo přihlášeno 145 poslanců, pro hlasovalo 75. Návrh usnesení byl přijat a já konstatuji, že jsme zkrátili dobu pro projednání mezi prvním a druhým čtením na 30 dnů.

 

Tím jsme se vypořádali se sněmovním tiskem 362 (správně 369), respektive s prvním čtením, a já končím projednávání bodu číslo 12.

Zároveň vyhlásím přestávku. Ještě předtím se hlásí pan předseda Benda.

 

Poslanec Marek Benda: Vážený pane místopředsedo, v tuto chvíli opravdu jenom jako řadový poslanec, byl jsem upozorněn ctěnými kolegy z opozice, že v hlasování minus 5 o vrácení tohoto návrhu zákona mám na sjetině "ano", myslím, že jste všichni registrovali, že jsem výrazně hlasoval "ne". Nezpochybňuji hlasování, jenom pro stenozáznam.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Pro stenozáznam, rozumím. Paní předsedkyně Schillerová.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Já takovou poznámku. Dnes je na interpelace přihlášeno - nebo je vylosováno - 55 interpelací. Z toho budou pouze u tří interpelací přítomni konkrétní ministři, pan Bartoš a pak pan Stanjura má dvě interpelace. Z 55 tři! Na tři bude možné být reagováno, pokud na ně dojde řada. Tak já bych jenom chtěla požádat paní předsedkyni Poslanecké sněmovny, paní Pekarovou Adamovou, zda by prosím mohla vyzvat ministry, apelovat na vládu, aby chodili na interpelace. Děkuji vám. (Potlesk z řad hnutí ANO.)

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Ano. Ještě jedna informace, bezprostředně po ukončení jednání nebo během přestávky začíná organizační výbor, to je informace pro jeho členy, a my se potkáme ve 14.30, kdy budou na programu interpelace. Do té doby vám přeji dobrou chuť! ***




Přihlásit/registrovat se do ISP